W tą sobotę wybieram się po raz pierwszy robić zdjęcia na zawodach we Freestyle Kobiet w Zakopcu. Proszę wszystkich którzy mieli już do czynienia z tego rodzaju sportem przy robieniu zdjęć o wszelkie przydatne porady.![]()
W tą sobotę wybieram się po raz pierwszy robić zdjęcia na zawodach we Freestyle Kobiet w Zakopcu. Proszę wszystkich którzy mieli już do czynienia z tego rodzaju sportem przy robieniu zdjęć o wszelkie przydatne porady.![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Najważniejsza sprawa: naświetlaj z korektą bo światłomierze głupieją od śniegu. Najczęściej korygować trzeba na +, od 2/3 do 1 1/3 EV ale najlepiej sprawdź to przed zawodami: pstryknij kilka klatek i sprawdź miniaturki na LCD, z podglądem histogramu.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
kilka lamp na statywach radiowo wyzwalanych napewno Ci sie przydanawet są one wymagane.
A jeżeli cały sprzęt jakim dysponuje to to co w stopce i 430Ex i może jeszcze będzie Sigma 10-20, to znaczy, że będę miał tylko namiastkę zdjęć?
Dzięki Picia, ale proszę o bardziej realne rady, bo nawet jakby mi z nieba nagle spadły te lampy, to szczerzę wątpię, iż nauczyłbym się ich obsługi, kreatywnego i dobrego wykorzystania w 2 dni przed imprezą.
Dalej proszę wszystkich, którzy mieli do czynienia z tego rodzaju sportem o rady.![]()
nie miałem na myśli, że zdjęć wogóle nie bedzie.. owszem bedą ale nie będzie "tego" efektu oraz zabraknie dynamiki jaką wprowadza flash.
ogólnie to życze powodzenia![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
I jak zawody?? Ja byłem w niedzielę w Białce. Widziałem kilku gości z białymi rurkami - był ktoś?
Kapitan Wagner
A może tak jak na filmiku poniżej? ;-)
http://www.apple.com/pl/pro/profiles/walch/