Strona 174 z 254 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VOYAGEUR Zobacz posta
    Pomijajac wszystkie filtry. Zdjecie jest beznadziejnie wykadrowane. Z lewej strony niecale krzewy wchodza w kadr a z prawej motyw glowny na pierwszym planie obciety. Swiatlo takie sobie byles w dobrym miejscu ale ustawiles sie nie o tej godzinie co trzeba. A to wplynelo na balans bieli i ekspozycje.
    Dziekuje Ci przedewszystkim za krytykę. Zaczynam ze stockami, a to zdjęcie nie było z myślą o stockach. Niemniej jednak, sam kadr - w jakimkolwiek celu by to zdjeciu bylo robione - jest do poprawienia. Mimo ostrych słow, dzieki za odzew.

W takim razie widze, że naprawde dużo zdjęć stockowych jest robionych na HDR'ach. Ktoś kiedys pisał, że jeden z najbardziej znanych fotografów na IS robi portety na HDR'ze.
    Dzieki za poradę co do ostrości, słyszalem już, że stocki nie lubią przeostrzonych zdjęć i lepiej tego niedoostrzać za bardzo.

p.s. Dzieki fotoaloja za odzew na pw
    p.s.2 Co oznacza ETR w Dreamstime, zakladka Pending File? oznacza ilosc godzin w kolejce do weryfikacji?
    Regulamin pkt 8

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    p.s.2 Co oznacza ETR w Dreamstime, zakladka Pending File? oznacza ilosc godzin w kolejce do weryfikacji?
    Tak, trochę czekania jest ;-)

ja się pochwale pierwszym zdjęciem jakie dostało się na stock'a... :smile:

http://www.dreamstime.com/highlighters-image4385227

keywords tylko trochę ubogie...

już poprawione... :-)
    Ostatnio edytowane przez G@wron ; 26-02-2008 o 19:30
    EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Coś już napisał Awatar emiel
    Miasto
    Okolica piękna, ale dziura zajebista...

Domyślnie

ja wlasnie rozpoczynam współpracę z Dreamstime, na razie z paczki 3 fotek 2 zaakceptowane, mile zaskoczenie bo to jeszcze fotki z olka 740..
    takze "luz, dystans, ręce w kieszeni" jak mówi Boniek i "powoli a fest" jak mówi moj kumpel

Pozdrawiam
    Emiel
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    17-50mm|70-200mm|50mm|85mm|100mm|8mm|Lampki|Statyw...

www.forum.subaru.pl

Domyślnie

pytanko z cyklu keywords,jak w ps otworze fileinfo i kewordsy mam tam pakowac po przecinku?? i czy po zapisaniu zdjecia z wpisanymi key i wyslaniu na stocka keywordsy uploaduja sie z fotka??

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Yomen tak upload'ują się ze zdjęciem. Ja oddzielam średnikiem.

Pzdr.
    EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez G@wron Zobacz posta
    Yomen tak upload'ują się ze zdjęciem. Ja oddzielam średnikiem.

Pzdr.
    nie ma różnicy czy przecinek czy średnik. jak komu wygodniej. PS i tak sam zamieni na średnik... czasem aby serwis odczytał metatagi musisz zaznaczyć opcję (np na SXP 'read itpc data').

Pozdrawiam,
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

No widze ze coraz wiecej nas tutaj nic tylko nowym stockowcom zycze jak najwiecej uploadu i jak najmniej nerwow po odrzutach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    No widze ze coraz wiecej nas tutaj nic tylko nowym stockowcom zycze jak najwiecej uploadu i jak najmniej nerwow po odrzutach
    heh swoją drogą to musze przyznać że teraz to już nie podchodzę do odrzutów tak emocjonalnie jak kiedyś... wywalą, to kij z tym kiedyś mi ciśnienie potrafiło wybitnie skakać (choć też widzę że teraz mam znacznie niższy procent odrzutów :P)

zauważyłem ciekawą sprawę w statusie na fotoli... obok liczby zaakceptowanych fotek mam napisane 0% exclusive images... tak trochę mnie kusi aby wysłać tam kilka fot na wyłączność... w ostatnim miechu u mnie na fotolii liczba sprzedarzy przebila istock...

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar RICO

Domyślnie

robgr85 mi pisze to samo,z tym że ja mam tam tylko 3 fotkiNa drimstime mam też 3.To mój rekord

Domyślnie

Taaa odrzuty dla mne na poczatku to byla tragedia ze caly dzien zmarnowany... kiedys nawet po odrzucie napisalem soczystego maila do jednej z agencji... ktora odpisala mi ze jest im przykro i ze nastepnym razem napewno bedzie lepiej )) Dzisiaj jest le[piej szczgolnie ze przes ostatnie miesaice opieralem sie na jednym temacie i nawet na istock moj procent akceptacji mocno wzrosl ostatni... dreamstime w tym miesiacu z 82 - 80 zaakceptowanych... zdecydowanie na stockach trzeba czasu bo to mocno ksztaltuje i uczy...

A tak troche innej beczki ostatnio iStock odrzucil mi 3 tygodni temu 4 zdjecia bo inspektor uznal ze zdjecia przestawiaja naga osobe ponizej 18 roku zycia... byly to zdjecia mojej corki ktora ma 7 miesiecy i miala na zdjeciu tylko pieluche... napisalem maila z prosba o ponowne rozpatrzenie tych zdjec bo ni jak ma sie to do nagich osob ponizej 18 roku zycia a dzieci zazwyczaj nosza tylko pieluche jak jest cieplo czekam na rozpatrzenie mojej prosby mam nadzieje ze na plus bo od dwoch tygodniu zdjecia podobnego rodzaju przeszly bez problemu... Kiedys juz raz apisalem podobny mail jak moje zdjecie po raz chyba 3 o ile pamietam zostalo odrzucone z powodu potencjalnych trademarks... a ze zdjecie ma wysoki potencjal to postanowilem powalczyc o akceptacje no i udalo sie... iStock napisal mi ze uznaje to zdazenie jako pomylke inspektora i pzreprasza za sytuacje....

Strona 174 z 254 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów