Strona 173 z 254 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 721 do 1 730 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

O tym zdjęciu IS mówi:

"We found this file over filtered from its original appearance/quality."

To oznacza, że wg nich jest poPSute?
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

uważają że za dużo ps. obrabiałeś w PSie czy nie? Jak nie to może warto spróbować podesłać za jakiś czas ponownie (najlepiej kilka miesięcy poczekać) bo chyba za takie podsyłanie można dostać jakąś tam karę... a tak to jeśliby się czepiali to mógłbyś napisać że przeglądałeś ostatnio swoje portfolio i zastanawiałeś się jak mogłeś zapomnieć wysłać im tą fotkę :P jeśli obrabiałeś oryginał w PSie to spróbuj zastosować delikatniejszą obróbkę...

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Tak, bylo obrabiane w PS'ie. uważam jednak ze nie przesadzilem.. sa chyba przewrażliwieni na tym punkcie, szczegolnie IS. czesto widze fotki na IS, ktore moim zdaniem nie daloby sie osiagnac takich efektów bez użycia psa...
    Regulamin pkt 8

Bywalec

Domyślnie

Malin, fotka mi osobiście się podoba, ale trudno oceniać co jest dokładnie nie tak, może jakieś techniczne sprawy typu artefakty, szumy itp., ale nie brałabym za mocno do siebie, z czasem przywykłam, że fotki się nie załapują z tak nieraz przeróżnych powodów, że zaczynam wątpić we własny wzrok, dochodzi kwestia monitorów, humorów itp. itd., myślę, że będziesz miał wiele ładnych fotek na stockach, jak patrzę na powyższą
    canon 400D+50mm /f1.8

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

trzeba uważać z używaniem filtrów PS. Ja na początku miałem dużo odrzutów z powodu "przefiltrowania zdjęć". Przestałem używać wyostrzania i zdjęcia "przechodzą" bez problemów
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Dopiero zaczyna Awatar G@wron
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

witam,

z 3 zdjęć próbnych wysłanych na Istock, 2 zostały zaakceptowane. Czy będe musiał dosłać tylko 1 zdjęcie ? czy znów 3 nowe ?

Pzdr.
    EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Bywalec

Domyślnie

jedno, u mnie było tak, że to jedno wysyłałam ze trzy razy zanim zaakceptowali mi całą aplikację
    canon 400D+50mm /f1.8

Coś już napisał

Domyślnie

Pomijajac wszystkie filtry. Zdjecie jest beznadziejnie wykadrowane. Z lewej strony niecale krzewy wchodza w kadr a z prawej motyw glowny na pierwszym planie obciety. Swiatlo takie sobie byles w dobrym miejscu ale ustawiles sie nie o tej godzinie co trzeba. A to wplynelo na balans bieli i ekspozycje.

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

moim zdaniem to zdjęcie jest poprostu mało atrakcyjne.
    Na stockach ida ladne zielone trawki z pieknym niebem... tutaj tego brak.
    To że ci napisal overfiltered nie koniecznie znaczyże jest za dużo PSa...

poporstu Ci nie napisza ze im się zdjecie nie podoba więc wybierają tego typu wymówki.

Za dużo cienia jest na górach i fotka jest zbyt kontrastowa, nie ma przejść tonalnych. Tak moim zdaniem.

pozdr.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z moich obserwacji wynika, ze bardzo trudno się przebić z landscapami na Istocku, trzeba mieć naprawdę wyjątkowe zdjęcia. Na Shutterstocku pewnie jest łatwiej, ale wynika to z faktu, że shutterstock promuje zdjęcia nowe.
    Poniżej link do czołowego specjalisty od landcapów na Istocku
    http://www.istockphoto.com/avtg
    Proponuję oglądnąć jego galerię, można się dużo nauczyć.
    Pozdrawiam

Strona 173 z 254 PierwszyPierwszy ... 73123163171172173174175183223 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów