Strona 121 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221621 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    ...

zresztą każdemu zabawki według potrzeb i upodobań :-D
    np. padło tu pytanie w kwestii ogniskowej

- ja z kolei nie rozumiem, jak można robić ślub nie mając nic dłuższego nad 85 mm, bo dla mnie to za krótko... najchętniej robiłabym tylko moim ulubionym 70-200, z moim 24-70 mam love-hate relationship, jest za krótki, nienawidzę gada

pamiętam post Łukasza Unterschuetza, w którym pisał, że robił ślub stałką 200mm i młodzi myśleli, że on sobie gdzieś poszedł :-D

tak więc każdy ma swoje preferencje i najlepiej, jeśli za nimi podąża
    bo tak naprawdę tylko działając po swojemu można cokolwiek ciekawego zrobić
    no dokładnie.. ja naprzykład zastanawiam sie jak mozna zrobić slub tylko długimi szkłami... , no chyba że para koniecznie chce zeby na co 2gim kadrze była np. wyłysiała czaszka babci młodej która akurat wlazła w linie 100 m strzału zza winkla, lub para chce, żeby na każdej focie głębia ostrosci zajmowała 3 piegi. każdemu według potrzeb...

Dopiero zaczyna Awatar flyxray
    Miasto
    london

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Zgadza się i właśnie jak kupisz aparat co będzie miał 21 megową matryce to z jakich kart będziesz korzystał?
    a kupujesz 21 megowy aparat?
    jak kupujesz to dostosuj takie karty aby wchodzilo okolo 100 zdjec na kazda
    to moja rada

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

flyxray - przesledz po prostu dyskusje ze mna, zamiast pisac cos, co jest dla mnie nieco niezrozumiale.

Cytat Zamieszczone przez flyxray Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    energia_ki - tak to bylo moze przed epoka rawow
    haha co za bzdura

Przed rawami uzywalam jotpegow.

Inne rzeczy oczywiste co pisales o wielkosci matrycy etc., maja sie nijak do tego prostego faktu.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    ja naprzykład zastanawiam sie jak mozna zrobić slub tylko długimi szkłami... , no chyba że para koniecznie chce zeby na co 2gim kadrze była np. wyłysiała czaszka babci młodej która akurat wlazła w linie 100 m strzału zza winkla, lub para chce, żeby na każdej focie głębia ostrosci zajmowała 3 piegi. każdemu według potrzeb...
    istnieją duże kościoły, czasami nawet bardzo duże
    istnieją ludzie, którzy najbardziej lubią portrety, a nie zdjęcia architektury kościoła, ponieważ na tych pierwszych znacznie lepiej widać emocje
    istnieją fotografowie, którzy wolą zachować pewną odległość, żeby nie przeszkadzać młodym w tak ważnych chwilach, a nie stać metr od nich podczas przysięgi
    istnieją różne wartości przesłony, które umożliwiają osiągnięcie większej GO niż 3 piegi czy jedno oko
    i istnieją fotografowie, którzy potrafią wykorzystać wyłonienie się babci zza winkla :smile:

Miasto
    london

Domyślnie

flyxray - przesledz po prostu dyskusje ze mna, zamiast pisac cos, co jest dla mnie nieco niezrozumiale.
    nic nie jest nie zrozumiale
    teraz uzywamy 500 gb dyski w naszych koputerach kiedys byly znacznie mniejsze, pamietam jak otwieralem swoja pierwsza firme i mialem najbardziej wypasiony dysk na tamte czasy w kompie a mial on 1gb hehe
    a dlaczego? bo programy i wszystkie dane kiedys byly mniejsze wszystko sie rozrasta i tak samo jest z rawami
    wacajac do zdjec
    domyslam sie ze uzywasz canona 5d wiec produkuje on rawy ok 13mb, pisalas ze dalas sobie spokoj z kartami 1gb i 2 gb wiec uzywasz 4gb lub wieksze wiec w tym przypadku na 4gb karte wchodzi ci ok 240 raw albo i wiecej jak dasz 8gb i co jak padnie? mozesz sobie pozwolic na strate 240 zdjec?
    widzisz dla mnie to za duze ryzyko dopuszczam strate 60 ale nie 240
    a karta jak to karta ma takie samo prawo sie zepsuc jak aparat czy tez lampa.
    i gdzie ten profesjonalizm? w obiektywach?
    Ostatnio edytowane przez flyxray ; 07-02-2008 o 02:37

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

gdzie ten profesjonalizm? w obiektywach?
    Pokaz swoje zdjecia, pomowimy o profesjonalizmie.

A jesli o mnie chodzi - jak mi karta padnie, jestem w stania ja odzyskac. Po to sa specjalistyczne fimy, by korzystac z ich uslug.

Lubie doswietlac lampa, ale kazda scene jestem w stanie zrobic na zastanym.

Jeszcze masz jakies pytania?
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    istnieją duże kościoły, czasami nawet bardzo duże
    istnieją ludzie, którzy najbardziej lubią portrety, a nie zdjęcia architektury kościoła, ponieważ na tych pierwszych znacznie lepiej widać emocje
    istnieją fotografowie, którzy wolą zachować pewną odległość, żeby nie przeszkadzać młodym w tak ważnych chwilach, a nie stać metr od nich podczas przysięgi
    istnieją różne wartości przesłony, które umożliwiają osiągnięcie większej GO niż 3 piegi czy jedno oko
    i istnieją fotografowie, którzy potrafią wykorzystać wyłonienie się babci zza winkla :smile:
    czyli rozumiem, że ty sobie wybierasz sluby z duzymi jasnymi kosciołami i parą onanistów sprzętowych podniecających się bokehem?

no ,ale fajnie jakby ta para na fotkach miała elementy otoczenia, które wskazują na to że, to zdjęcia z ich ślubu a nie ze studniówki lub zdjęcia z wakacji, no chyba, że potem tłumaczysz klientom: "wiecie, ten rozmazany kleks to twarz księdza, no .. ale jaki bokeh nie?"

co do przymykania- już widzę jak przymykasz w ciemnym kosciele 70-200 do np >5,6 powodzenia

BTW, slub jest z załorzenia reportarzem, zdjęcia reporterskie to nie sciąganie 500mm lufą tylko wbijanie się dyskretnie w akcje z szerokim kątem, no ale moze stasromodny jestem ( zdjęcia z długiej ogniskowej robią wrazenie, ale para wygląda jak z innej planety, umiejętne "obskoczenie" pary szerokim kątem lub standartem daje wrażenie uczestniczenia w uroczystosci.tak mysle..)
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 07-02-2008 o 02:52

Miasto
    london

Domyślnie

Pokaz swoje zdjecia, pomowimy o profesjonalizmie.

A jesli o mnie chodzi - jak mi karta padnie, jestem w stania ja odzyskac. Po to sa specjalistyczne fimy, by korzystac z ich uslug.

Lubie doswietlac lampa, ale kazda scene jestem w stanie zrobic na zastanym.

Jeszcze masz jakies pytania?
    haha ja tez lubie lody
    pozdrawiam

p.s. nie wierz we wszystkie uslugi
    p.s II kazda scene na zastanym to przesadzilas , nawet male dzieci o tym wiedza
    p.s. III dlaczego w czajniku jest ciemno?
    Ostatnio edytowane przez flyxray ; 07-02-2008 o 02:46

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

p.s. nie wierz we wszystkie uslugi
    Naiwna jestem, wierze ludziom. Nie raz sie przejechalam, ale to jest niereformowalne juz u mnie.

p.s II kazda scene na zastanym to przesadzilas , nawet male dzieci o tym wiedza
    Akurat z malymi dziecmi nie mam problemow.

p.s. III dlaczego w czajniku jest ciemno?
    A jest ciemno? Ja nigdy nie mialam potrzeby zagladac do wnetrza czajnika.
    Pkt 8 regulaminu forum

Miasto
    london

Domyślnie

A jest ciemno? Ja nigdy nie mialam potrzeby zagladac do wnetrza czajnika.
    mi czasami sie zdarza ale odpowiedzi niestety do dzis nie znalazlem

a tak z innej beczki podobaja mi sie twoje zdjecia

ok zmykam spac

sorrki za ot
    Ostatnio edytowane przez flyxray ; 07-02-2008 o 03:03

Strona 121 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221621 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów