AF w Canonie to Sigma zgaduje. Możesz jeszcze ją czipować w serwisie. Czy pomoże niewiem. Najgorszym błędem jest włączenie wspomagania ostrości w lampie w trudnych warunkach. Ostrzy gdzie popadnie.Zamieszczone przez MARANTZ
AF w Canonie to Sigma zgaduje. Możesz jeszcze ją czipować w serwisie. Czy pomoże niewiem. Najgorszym błędem jest włączenie wspomagania ostrości w lampie w trudnych warunkach. Ostrzy gdzie popadnie.Zamieszczone przez MARANTZ
the silence is deafening
Wyobraź sobie że nieZamieszczone przez gietrzy
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...t_ob=30&roz=10Zamieszczone przez bundy
Gietrzy, moje szkiełko już było w serwisie. Przysłali nowe bo w tamtym miałem na 17mm przy f/2.8 takiego BF, że głowa bolała. Nie miało znaczenia z lampą czy bez. Za to po wywołaniu zdjęć z kliszaka wszystko było bardzo ok. Więc szkło jest dobre. Body mu nie leży.
Zamieszczone przez MARANTZ
http://canon-board.info/showthread.php?t=2758
the silence is deafening
he he to Ci koledzy doradzają 20d, 30d szkoda, że nie 1dynki. W zupelności wystarczy 300 lub 10d, 50 f1,8 20 f2,8 ex 550 i więcej Ci do szczęścia nie potrzeba
a jak ewentualny klient zapyta czm robisz powiedz, że zenitem z 12mpx matrycą. będzie zachwycony.
Zamieszczone przez Triszer
Brakuje E-TTL II . Dlatego 350D to wg mnie minimum.
Ze o skutecznym oproznianiu bufora przy szybkich seriach w czasie reportazu nie wspomne.
eee tam, ja robie tylko w jpg to mi wystarczy... czasem tylko brakuje czegoś powyżej 50mm
(raz mi się zdarzylo i Vitez wiesz co dalej trzeba robić)
Ale fakt, że przy dzisiejszych cenach 350tka jak najbardziej.
Prawie tak jak mowisz, tez wymieniam (czasem) 6szt. AA w CP-E2, w lampie raczej dopiero po powrocie do domu !!Zamieszczone przez Mikołaj
A cena CP-E2 zwraca sie szybko i nawet nieraz mawiam,
ze kasa wydana na CP-E2 to jedne z najlepiej wydanych pieniedzy
Nastepne tego typu urzadzenia kosztuja 3x wiecej i wiecej.
A tu cena packa i 16 szt. AA solidnej pojemnosci i
Polecam
Doradzasz człowiekowi format jpg na ślubach?Zamieszczone przez Triszer
![]()
the silence is deafening
Warunek absolutny. Bez E-TTLII to lepiej przejść do konkurencji IMHOZamieszczone przez Vitez
![]()
350D+grip, Sigma 24-60mm f/2,8 EX DG, 420EX, Lastolite Micro Apollo
Lo, there do I see my father.
Lo, there do I see my mother and my sister and my brother
Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
Lo, they do call to me. They bid me take my place among them
In the halls of Valhalla where the brave may live forever.