Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 62 z 393 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Dopiero zaczyna Awatar TonyMontana
    Miasto
    Zielona Gora

Domyślnie

A ja popieram snowboardera i mysle ze obserwujemy bardzo pozytywne zjawisko.
    Ludzie w koncu przestaja sie onanizowac sprzetem i zatwardziale trzymac sie i za wszelka cene bronic posiadanego systemu, pomimo czesto ewidentnych jego wad.

Jak ktos ma takie mozliwosci i checi, to powinien skakac sobie po systemach jak pszczola po kwiatkach i bawic sie tym.

To tylko cholerne przedmioty a nie czesci ciala z ktorymi zostaje sie na cale zycie i nie ma co do nich podchodzic jak do transplantacji serca:wink:

Jak mu Nikon jednak nie przypasi, to znowu cos sobie wymysli, i tyle
    40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TonyMontana Zobacz posta
    Ludzie w koncu przestaja sie onanizowac sprzetem i zatwardziale trzymac sie i za wszelka cene bronic posiadanego systemu, pomimo czesto ewidentnych jego wad.
    jakies bardzo abstrakcyjne rzeczy mowisz. nie ma takiej mozliwosci, zeby plec brzydka nie wykorzystywala okazji do licytowania sie nad wyzszoscia swiat wielkanocy nad bozego narodzenia i obrony wszelkimi srodkami wybranej opcji. jak nie Nikon - Canon, to Intel - AMD, Commodore - Atari, Druh - Smiena, ...

jakby tak przesledzil w tyl, to pewnie nawet jaskiniowcy, jeszcze nie poslugujac sie artykulowana mowa juz byli w stanie prac sie po ryjach o wyzszosc kijow debowych nad jesionowymi w ubijaniu mamutow
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CEZAREK Zobacz posta
    Witam,
    pracuję na 5D i szkle Canon 24-70 f2,8 do reporterki ślubnej jest jak znalazł, bardzo cichy, precyzyjny i trafia w punkt z ostrością, dołączam link do fotki wykonanej tym szkłem - ostrość ustawiona na prawą górną rzęsę modelki

http://www.fotograflublin.enterpol.pl/24-70.jpg
    No ale co mi chcesz udowodnić? :-) Ja też mam 5D i pare fajnych stałek które deklasują 24-70 dając znacznie lepsze obrazki niż ten który pokazałeś.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No ale co mi chcesz udowodnić? :-) Ja też mam 5D i pare fajnych stałek które deklasują 24-70 dając znacznie lepsze obrazki niż ten który pokazałeś.
    Tym bardziej, że nawet tym zestawem można bez trudu zrobić lepsze technicznie zdjęcie.
    Jarek

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TonyMontana Zobacz posta
    To co Ty "p o p i e r a s z" jest dokladnie klinicznym przypadkiem onanizmu. Argumenty jakie zostaly przytoczone dotycza nie jakosci obrazowania czyli tego co i tak w koncu jest efektem finalnym kazdej puszki, a ilosci guzikow itp. Nie jest oczywiscie czyms nagannym. Jesli ktos ma na "zabawki" to moze sobie kupowac ile i co chce. Mysle, ze gdzies miedzy wierszami nasz kolega oraz wielu innych ostatnio zawiedzionych dokladnie podal swoje motywacje - chce miec nowy model i juz. Reszta to juz tylko dorabianie ideologii.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    To co Ty "p o p i e r a s z" jest dokladnie klinicznym przypadkiem onanizmu. Argumenty jakie zostaly przytoczone dotycza nie jakosci obrazowania czyli tego co i tak w koncu jest efektem finalnym kazdej puszki, a ilosci guzikow itp. Nie jest oczywiscie czyms nagannym. Jesli ktos ma na "zabawki" to moze sobie kupowac ile i co chce. Mysle, ze gdzies miedzy wierszami nasz kolega oraz wielu innych ostatnio zawiedzionych dokladnie podal swoje motywacje - chce miec nowy model i juz. Reszta to juz tylko dorabianie ideologii.
    A najgorsze jest to, ze za rok, czy poltora, dla odmiany Canon , cytat, "pokaze pazur". I znowu bedziemy musili czytac snowboardowe dorabianie ideologii do checi zakupu nowej zabaki.
    Bo faktycznie niektore argumenty sa mocno naciagane, IMHO.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Nie, dlatego jak tylko pojawi sie D3x - upgrade'uje do niego.
    Poki co D3 da mi poznanie nowego systemu i poznanie aparatu, ktory
    jako puszka bedzie identyczny.
    OK
    Nie ma sie co przekomarzac, D3 i D3x to dla mnie aktualnie lepsze
    rozwiazanie. I tyle. Gdyby Canon choc dal znak, ze im zalezy na zatrzymaniu mnie
    przy sytemie, a nie tylko zdobyciu nowych klientow ..
    niesety firmy sa nieprzewidywalne. D3X - chyba kiedyś będzie. Chyba.

Po wypuszczeniu 1Ds MkIII nie ma szans na nowy
    model przez wiele lat...
    zapewne tak

..Jestem pewien, ze D3x bedzie lepszy od 1Ds MkIII.
    tego nie wiemy
    A nawet jesli zdjecia beda
    podobne, to napewno bedzie go przyjemniej uzywac. Jako puszka bedzie
    zdecydowanie lepszy. ......
    zapewne tak.

Zapraszam do systemu ale.....
    zakładasz fajny D3X i tu pojawia sie problem (a nawet kilka)
    podobnie jak ciężko przewidziec ruchy canona - u nikona także nic nie wiadomo. Diabli wiedzą czy i kiedy będzie.
    Niestety nikon w co drugim body daje tak silny filtr AA, że zdjęcia są tylko pod obróbkę. Po narzekaniach na mydło w następnym jest lepiej. Obawiam się co będzie w D3X. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie mydlił - jak każda nowa "matryca". D3 jest tu wyjątkiem, ale on ma spore piksele. Choć wreszcie dali tak duże możliwości konfiguracji jpg, że można go sporo przeostrzyć. Ale mimo to boję się o D3xa.

co do 200-400/4 - to rewelacja, wart każdej złotówki, 24-70 i 70-200 też. Dla używających zoomów 2,8 system ma to co trzeba i to w świetnej jakości.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przeczytałem ostatnio w jakieś gazetce foto test D3 i prównanie go w kilku parametrach do 5D i co się okazło. 5D ma lepszą jakośc obrazu - wyzszą rozdzielczość i mniejsze szumy w porównywalnych iso. Uważam, że canon 5D zróbi lepsze technicznie zdjecia od D3, w pozostałym zakresie D3 jest na pewno lepszy. Zależy od tego do czego będziemy uzywac puchy. W studiu dla mnie 5D nadal wygrywa.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

5d to pucha,która robi na dzien dzisiejszy najlepsze jakościowo fotki dla cyfraków kosztujących ponizej 7,000 ale przydałoby się nieco odswieżyć tę linię...i uzupełnić system o dwa,trzy nowe szkiełka...

I wcale nie chodzi mi o jakies rewolucyjne zmiany...po prostu chcialbym miec pewnosc ze kupujac DZISIAJ 5d kupuje aparat który zapewni mi równie dobra ergonomie i wygode obsługi co 40d a także 14bitowe srawy które nie są z tego co się słyszy chwytem marketingowym i idzie z nich sporo wyciągnąć.
    Ostatnio edytowane przez kwanonno1 ; 31-01-2008 o 11:47

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja tam jestem prostym piekarzem...
    Skoro nim jesteś to ulica Żytnia powinna być ci szczególnie bliska :razz:

Strona 62 z 393 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów