Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 59 z 393 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    może i trąci myszką, ale efekty przynajmniej na niższych iso same mówią za siebie (patrz różne testy)....
    a co wyzsze szumia???? 3200 oczywiscie gorsze niz w d3. ale do 1600 jak sie umie robic (doswietlac) potem raw to nie ma sie czemu przyczepic.
    ja nawet uzyje 3200 tylko potem odszumic z kolorowego szumu trzeba i jest naprawde git. oczywiscie gorzej jest z takim zdjeciam ja sie niedoswietli i trzeba wyciagac - tutaj lepiej radzi sobie moj 40d - mysle ze to zasluga 14bit.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie

Domyślnie

jak najmniej stresów i jak najwięcej ochów i achów w nowym roku wszystkinm życzę, no i tego af z 1dynki mk2 też wszystkim i sobie życze....
    Przebijam i szczerze życzę wszystkim AF ze sprawnej emkatrójki
    Nie wiem jak to wygląda w najnowszych egzemplarzach, ale po sprawie RG modele z listopada wyglądały na solidnie przetrzepane przez QC - no bo skoro ani 24-105, ani nawet 85 nie wymagają (jednak ) ręcznego dostrojenia, to znaczy, że jest dobrze, nie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    a co wyzsze szumia???? 3200 oczywiscie gorsze niz w d3. ale do 1600 jak sie umie robic (doswietlac) potem raw to nie ma sie czemu przyczepic.
    ja nawet uzyje 3200 tylko potem odszumic z kolorowego szumu trzeba i jest naprawde git. oczywiscie gorzej jest z takim zdjeciam ja sie niedoswietli i trzeba wyciagac - tutaj lepiej radzi sobie moj 40d - mysle ze to zasluga 14bit.
    pewnie że szumią, każda puszka szumi a tak na serio chodziło mi właśnie o porównanie z d3...ja używam 1600 jako standardowej czułości tak nawiasem mówiąc, jest dobrze, oczywiście też robię w rawach
    a 1600 w porownaniu do d3 jest ok
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    "Piątka" to fajna maszyna, ale nie oszukujmy się. Po tym co pokazał Nikon w D3 to raczej już trąci myszką. A więc co czekać znowu rok czy brać to co jest ?
    Tiaaaaa, ale 5D to zupełnie inna półka sprzętu niż D3 i w swoim segmencie Canoan nie ma nadal ŻADNEJ konkurencji, więc nie może być mowy o trąceniu myszką.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Tiaaaaa, ale 5D to zupełnie inna półka sprzętu niż D3 i w swoim segmencie Canoan nie ma nadal ŻADNEJ konkurencji, więc nie może być mowy o trąceniu myszką.
    moze byc mowa, owszem. wystarczy, ze znaczna czesc dzisiejszych posiadaczy 5D jest gotowa wydac troche papierkow na nowy aparat podobnej klasy. z czym mamy do czynienia, choc Canon poki co to ignoruje, dojac nadal stara krowe
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

pewnie że szumią, każda puszka szumi a tak na serio chodziło mi właśnie o porównanie z d3...ja używam 1600 jako standardowej czułości tak nawiasem mówiąc, jest dobrze, oczywiście też robię w rawach
    a 1600 w porownaniu do d3 jest ok
    kiedys wrzuce zdjecia na 3200 z odszumianiem z PS (tylko usune szum chromatyczny) bedzie cod miod i orzeszki. inaczeja mowiac ja wychodzi nowa puszka czy to canona czy nikona czy nawet sony link na 3200 to juz nie czekam na testu na wysokich czulosciach tylko patrze czy robili cos z af - teraz on dla mnie zaczyna byc najwaznieszy. i tak jak kiedys pisalem 5d z af z 40d w cenia 6k bedzie aparatem idealnym (pare ******* typu 14bit PRAWDZIWE autoiso by sie oczywiscie przydalo)
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moze byc mowa, owszem. wystarczy, ze znaczna czesc dzisiejszych posiadaczy 5D jest gotowa wydac troche papierkow na nowy aparat podobnej klasy. z czym mamy do czynienia, choc Canon poki co to ignoruje, dojac nadal stara krowe
    Zgadzam się z tym, co napisałeś. Może po prostu powinienem dopisać, że widzę miejsce na rynku zarówno dla 5D, jak i dla jakiegoś hipotetycznego 3 lub 7D, które stanowiłoby bezpośrednią konkurencje dla D3 Nikona. I w takim układzie 'piąteczka' nadal sobie świetnie poradzi na rynku i wcale nie będzie sprzętem przestarzałym. Tylko o to mi chodziło;-)
    No chyba, że panowie z C i N dogadali się, że ciągle nie będzie bezpośrednio odpowiadających sobie korpusów, tak jak ma to miejsce w przypadku cropowych puszek. A wtedy hierarchia wygląda logicznie: 5D - 3D Nikona - 1Ds MkIII
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    No chyba, że panowie z C i N dogadali się, że ciągle nie będzie bezpośrednio odpowiadających sobie korpusów, tak jak ma to miejsce w przypadku cropowych puszek.
    alez oni juz sie dawno pod tym wzgledem dogadali. bo tak wykazuje logika marketingowa. lepiej strzelac w ten segment rynku, ktory zapewnia latwiejsze dochody (jest popyt, nie ma konkurencji) niz isc w bezposrednia konfrontacje w jednym segmencie i walczyc cieciem cen/kosztow, itd. itp.

kolejne modele Canona i Nikona nie zachodza nijak na siebie i to jest w 100% logiczne. a z punktu widzenia uzytkownikow tez nie jest zle, chyba, ze ma sie nazbierane akcesoriow systemowych i zakup puszki tej drugiej firmy robi sie zupelnie nieekonomiczny.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ... inaczeja mowiac ja wychodzi nowa puszka czy to canona czy nikona czy nawet sony link na 3200 to juz nie czekam na testu na wysokich czulosciach tylko patrze czy robili cos z af - teraz on dla mnie zaczyna byc najwaznieszy. i tak jak kiedys pisalem 5d z af z 40d w cenia 6k bedzie aparatem idealnym (pare ******* typu 14bit PRAWDZIWE autoiso by sie oczywiscie przydalo)
    ....dlatego mój wzrok coraz częściej ucieka w kierunku marka 3
    CANON...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

PMA dopiero jutro, może jednak coś będzie po 5D, nie traćmy nadziei... ;-)

Strona 59 z 393 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów