zgadza sie. Jak ja zrobi za dobrą, to będzie zagrażać serii 1.
Właściwie to czego się można spodziewac w następcy 5D, to już było w 1 Ds Mk2.
może canon uprości te puszkę i zrobi ją tańszą! mimo poprawy matrycy. Taki FF dla mas.
Tak
Nie
zgadza sie. Jak ja zrobi za dobrą, to będzie zagrażać serii 1.
Właściwie to czego się można spodziewac w następcy 5D, to już było w 1 Ds Mk2.
może canon uprości te puszkę i zrobi ją tańszą! mimo poprawy matrycy. Taki FF dla mas.
Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)
A to 5-tke jeszcze ja mozna uproscic?? ;-)
A ja mysle, ze jest spokojnie miejsce na 5D i 3D. Bylo w czasach analogowych, to czemu by nie mialo byc i teraz?? Sprawe by ulatwila jedna jedynka zamiast dwoch. Wtedy 3 apraty (1D, 3D, 5D) mozna by latwiej, logiczniej i bardziej przejzyscie pozycjonowac. Teraz zeby bylo logicznie to musialby zrobic 3D z APS-H.
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
MMM - zdjecia robisz swietne ale na przeproszeniem gadasz bzdury... Co sie popsulo w tej matrycy? Mity tworzysz...! (stwierdzam to z perspektywy uzytkownika 30d i 40d)
Z reszta sie zgodze, bedzie 14 megapixeli z body 40d. Jak cena bedzie kolo 7k to d300 moze sie schowac![]()
Dobra, nie chce mi się tego ciągnąć. Wszystkie testy pokazują słabsze ISO i ciut większe szumy 40D w stosunku do 30D. Nie jest to jakaś dramatyczna różnica ale kupując nowy aparat chciałbym lepszej jakości obrazu a nie większych (nawet tylko minimalnie) szumów. I mówię to również z perspektywy użytkownika 30D i ostatnio 40D.
Problem może być i taki że Nikon wprowadzając aparaty z odszumianiem już w RAW popsuł trochę rynek i teraz trwa jakiś bezsensowny wyścig na ładne wykresy szumów, tyle że kosztem detali na zdjęciach. Do tego ISO dopiero od 200. No więc ja bym czegoś takiego w następcy 5D nie chciał.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 02-01-2008 o 18:19
a wg mnie 5d mk2 będzie miał matrycę ze starej 5 , puszkę też, telewizor 3"
a af z 1 mk2 - przecież canon właśnie wypuścił niedawno(...?) najnowocześniejszy super skuteczny af w 1mk3 więc ten leciwy prawie 10 letni system af (z tego co pamietam to w 3 miał premierę...) z poprzednich 1dynek mogą z powodzeniem wrzucić segment niżej ....na pewno nie zagrozi niezachwianej pozycji mk3....![]()
...po każdym weselu szlak mnie trafia jak sobie pomyśle ile ujęć straciłem "dzięki" af w 5, ale też po każdym weselu jak oglądam pliki na kompie to na nowo się zachwycam podglądając niektóre w 100% ...nawet te z 1600iso
jak najmniej stresów i jak najwięcej ochów i achów w nowym roku wszystkinm życzę, no i tego af z 1dynki mk2 też wszystkim i sobie życze....
CANON...
Tia... Pogadaliśmy sobie a pytanie z tytułu wciąż aktualne - Co dalej ? "Piątka" to fajna maszyna, ale nie oszukujmy się. Po tym co pokazał Nikon w D3 to raczej już trąci myszką. A więc co czekać znowu rok czy brać to co jest ?
może i trąci myszką, ale efekty przynajmniej na niższych iso same mówią za siebie (patrz różne testy)....
CANON...