Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 58 z 393 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

zgadza sie. Jak ja zrobi za dobrą, to będzie zagrażać serii 1.
    Właściwie to czego się można spodziewac w następcy 5D, to już było w 1 Ds Mk2.
    może canon uprości te puszkę i zrobi ją tańszą! mimo poprawy matrycy. Taki FF dla mas.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    zgadza sie. Jak ja zrobi za dobrą, to będzie zagrażać serii 1.
    Właściwie to czego się można spodziewac w następcy 5D, to już było w 1 Ds Mk2.
    może canon uprości te puszkę i zrobi ją tańszą! mimo poprawy matrycy. Taki FF dla mas.
    A to 5-tke jeszcze ja mozna uproscic?? ;-)
    A ja mysle, ze jest spokojnie miejsce na 5D i 3D. Bylo w czasach analogowych, to czemu by nie mialo byc i teraz?? Sprawe by ulatwila jedna jedynka zamiast dwoch. Wtedy 3 apraty (1D, 3D, 5D) mozna by latwiej, logiczniej i bardziej przejzyscie pozycjonowac. Teraz zeby bylo logicznie to musialby zrobic 3D z APS-H.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    ...A ja mysle, ze jest spokojnie miejsce na 5D i 3D. Bylo w czasach analogowych, to czemu by nie mialo byc i teraz??...
    Wg mnie na razie nie ma miejsca. W czasach analogowych to było parę dziesiątek puszek FF różnych producentów. Na dzień dzisiejszy tylko Canon i rodzynek Nikona. Ekonomicznie i pod kątem konkurencji nie znajduję uzasadnienia.
    Wini

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tutaj nie ma czego upraszczać, chyba żeby wcisnąć matrycę FF do korpusu 400D ;-).
    W następcy dadzą to wszystko co ma 40D (oprócz 6.5fps) i przy dobrej cenie będzie się świetnie sprzedawać. Oby tylko nie popsuli matrycy jak to się stało w 40D.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

MMM - zdjecia robisz swietne ale na przeproszeniem gadasz bzdury... Co sie popsulo w tej matrycy? Mity tworzysz... ! (stwierdzam to z perspektywy uzytkownika 30d i 40d)

Z reszta sie zgodze, bedzie 14 megapixeli z body 40d. Jak cena bedzie kolo 7k to d300 moze sie schowac

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    (....)Z reszta sie zgodze, bedzie 14 megapixeli z body 40d. (....)
    Czy aby na pewno ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    MMM - zdjecia robisz swietne ale na przeproszeniem gadasz bzdury... Co sie popsulo w tej matrycy? Mity tworzysz... ! (stwierdzam to z perspektywy uzytkownika 30d i 40d)
    Dobra, nie chce mi się tego ciągnąć. Wszystkie testy pokazują słabsze ISO i ciut większe szumy 40D w stosunku do 30D. Nie jest to jakaś dramatyczna różnica ale kupując nowy aparat chciałbym lepszej jakości obrazu a nie większych (nawet tylko minimalnie) szumów. I mówię to również z perspektywy użytkownika 30D i ostatnio 40D.
    Problem może być i taki że Nikon wprowadzając aparaty z odszumianiem już w RAW popsuł trochę rynek i teraz trwa jakiś bezsensowny wyścig na ładne wykresy szumów, tyle że kosztem detali na zdjęciach. Do tego ISO dopiero od 200. No więc ja bym czegoś takiego w następcy 5D nie chciał.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 02-01-2008 o 18:19

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

a wg mnie 5d mk2 będzie miał matrycę ze starej 5 , puszkę też, telewizor 3"
    a af z 1 mk2 - przecież canon właśnie wypuścił niedawno(...?) najnowocześniejszy super skuteczny af w 1mk3 więc ten leciwy prawie 10 letni system af (z tego co pamietam to w 3 miał premierę...) z poprzednich 1dynek mogą z powodzeniem wrzucić segment niżej ....na pewno nie zagrozi niezachwianej pozycji mk3....
    ...po każdym weselu szlak mnie trafia jak sobie pomyśle ile ujęć straciłem "dzięki" af w 5, ale też po każdym weselu jak oglądam pliki na kompie to na nowo się zachwycam podglądając niektóre w 100% ...nawet te z 1600iso

jak najmniej stresów i jak najwięcej ochów i achów w nowym roku wszystkinm życzę, no i tego af z 1dynki mk2 też wszystkim i sobie życze....
    CANON...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Tia... Pogadaliśmy sobie a pytanie z tytułu wciąż aktualne - Co dalej ? "Piątka" to fajna maszyna, ale nie oszukujmy się. Po tym co pokazał Nikon w D3 to raczej już trąci myszką. A więc co czekać znowu rok czy brać to co jest ?

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

może i trąci myszką, ale efekty przynajmniej na niższych iso same mówią za siebie (patrz różne testy)....
    CANON...

Strona 58 z 393 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów