Faktem jest, że jeśli zapowiedzi o wymianie wszystkich modeli w tym roku są prawdziwe to muszą coś zacząć robić wcześniej przed Photokiną, bo jakoś sobie nie wyobrażam, że pokażą na niej 5 nowych aparatów.
Tak
Nie
Faktem jest, że jeśli zapowiedzi o wymianie wszystkich modeli w tym roku są prawdziwe to muszą coś zacząć robić wcześniej przed Photokiną, bo jakoś sobie nie wyobrażam, że pokażą na niej 5 nowych aparatów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z 2giej strony odpada winietowanie oraz slabe brzegi kadru. Crop 1.3 to "prawie jak tc 1.4"Teoretycznie tez wieksza gestosc pixeli daje wiecej szczegolow na zdjeciu. Mysle ze dlugo mozna by wymieniac zalety crop'a 1.3.. tak samo jak i wady.
EOS - conditio sine Kwanon...
Nie sposob sie z Toba nie zgodzic, ale glowa to osobny tematCzesto widzisz jakis kadr, ujecie ktore jest swietne, ale nie da sie go uchwycic aparatem .. a w myslach pozostaje na dlugo
Zatem problem nie lezy w glowie tylko w sprzecie, ktory uniemozliwia wykonanie tego co widzimy.
PS. Gdyby jeszcze nie bylo trzeba obrabiac zdjec...![]()
1.3 ma o tyle sens, że może mocno dokopać segmentowi semipro (D300) przy zachowaniu większej ilości pikseli, lepszej jakości niż crop, niższej ceny i naturalnego pozycjonowania produktu. Przy tym to doskonały sposób na wyjście "z twarzą" z cropem z jedynek.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zapomnielismy tez o "A900", ktora ma sie pojawic w tym roku. Przy wypuszczaniu nastepcy 5D Canon musi brac pod uwage nowy "gatunek" ze stajnii Sony.. o ile ten nie bedzie kosztowal tyle co 1Ds![]()
Kapitan Wagner
Witam!
Wg mnie rewolucją w S i N będzie przejscie na matryce CMOS...Wiele osób wybiera system Canona oprócz tego że jest wspaniałe zaplecze obiektywów, to jeszcze dla faktu wyższości CMOS nad CCD.
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki