Tak
Nie
5d grippen
17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...
A sądzisz, że to odstraszy przyszłych posiadaczy??
Będą kupować coby szpanować puchą, która ma więcej Mpix i kosztuje ~40 % tego co 1Ds MK III........![]()
Mam nadzieje, ze Sony + Nikon zatrzęsą pozycją Canona............spadek sprzedaży, przyniesie nowości na miarę 5D, jak to było 2-3 do tyłu
Ale jak to w życiu, nadzieja matką głupich .........![]()
A pamiętasz, jak po premierze 5tki hurtowo okazywało się, ile szkieł nie nadaje się do użycia? W ilu szkłach na rogach mydło, w ilu kolejnych winieta i inne atrakcje? To mineciarze teraz teraz będą mieli 100% więcej atrakcji, bo i rozdzielczość jakby inna. Ciekaw jestem ile szkiełek z tego zostanie![]()
Jarek
sony co tu nie mowic w stalkach wyglada ciekawiej niz nikon![]()
Stare szkła to pewnie tak, te nowe Zeissy to już bły robione z myslą pod FF więc będzie pewnie dobrze. Co do winiety to każdy zoom jej dostaje na FF i stałki w okolicach pełnego otworu. Moje 50/1.4 pokazało taką winietę na 5D że nawet w PS wcześniej takiej nigdy nie dodawałem :-).
Bo znacznie potaniała, a wcześniej dla wielu pozostawała w swerze marzeń.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
To oznacza tylko, ze jej pierwotny byt i tzw. "zamieszanie" dotyczyl tylko sfery pragnien.... , a nie rzeczywistych oddzialywan![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Panowie na KKM-ie już nas podsumowali. W wątku o nowym A900 można wyczytać, że o Nikona się nie boją i jego pozycja (jako lidera) jest nie zagrożona. Natomiast Canon ostatnio zostaje w tyle za Sony, schodzi na psy i nie wiadomo co z nim będzie? Strach się bać
. Snowboarder ma nosa, że zmienia system
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner