Strona 170 z 182 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Co by było gdyby Canon wypuscil body z obudowa identyczna jak np. 40D (wieksza, solidniejsza) a umiescil w srodku np. calosc z 450D?
    Z pewnością tak nie zrobi i bardzo dobrze. Mógłby jedynie poprawić jakość materiałów. Jest masa osób, które cenią sobie właśnie małe puszki. Nie wiem... Może to jacyś zboczeńcy, może nie mają kompleku małego... Trudno wyczuć. W każdym bądź razie sam się zachwycałem Olkiem E410 i kupię K200, choć to po prostu bebechy K10 wrzucone w mniejsze. lżejsze body przy podobnej (obecnie) cenie.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    no dobra puszki juz mamy a gdzie szkla? gdzie sloiczki po majonezie, po dzemie czy ogorkach?
    Wyszły .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie

450D marzec 2008 ( 12megapixeli czyli nowe 5D )
    200 2,0L kwiecien 2008
    800 5,6L maj 2008

tu te sloiki
    Ostatnio edytowane przez jar14 ; 24-01-2008 o 15:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar14 Zobacz posta
    450D marzec 2008 ( 12megapixeli czyli nowe 5D )
    200 2,0L kwiecien 2008
    800 5,6L maj 2008

tu te sloiki
    a no to fajnie za 3 miesiace mozna do kolekcji dokupic sobie 200/2 L

Mirek B.
    Guest

Domyślnie

A ja tam nie narzekam na te nowości, Canona 5D kupiłem nie dawno i mi to na razie w 100% wystarcza, a 450d pewnie bratu będę polecał, bo go fotografia zaczyna wciągać i to chyba niezłe rozwiązanie na "dzieńdobry". Wy tak naprawde całą noc spędziliście przed kompem czekając na ogłoszenie premier czy jaja sobie robicie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirek B. Zobacz posta
    Wy tak naprawde całą noc spędziliście przed kompem czekając na ogłoszenie premier czy jaja sobie robicie?
    No przecież sa godziny postów
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Z pewnością tak nie zrobi i bardzo dobrze. Mógłby jedynie poprawić jakość materiałów. Jest masa osób, które cenią sobie właśnie małe puszki. Nie wiem... Może to jacyś zboczeńcy, może nie mają kompleku małego... Trudno wyczuć. W każdym bądź razie sam się zachwycałem Olkiem E410 i kupię K200, choć to po prostu bebechy K10 wrzucone w mniejsze. lżejsze body przy podobnej (obecnie) cenie.
    Dokladnie !!!
    Niemniej jest wielu (moze bardzo wielu) ktorzy nie chca pogodzic sie z tym iz nie wszytko musi byc wielkie i pancerne aby dawało w rezultacie dobre efekty.

Jesli wszystko co jest obecnie "papierowe" (dot. 450D) w realu bedzie OK -- to mysle ze nie jest to aż tak zła puszka.
    Jesli dodatkowo cena bedzie dobra to to body moze miec dosc duzy wolumen sprzedazy dla osob ktore chca dopiero wejsc w swiat "lustra".
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

A ja myślę że Canon jeszcze coś na targach z fanfarmai pokaże

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    A ja myślę że Canon jeszcze coś na targach z fanfarmai pokaże
    tez tak slyszałem. Maja pokazac nowe kable bezprzewodowe

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Jeszcze nikt na tym nie stracił, że dłużej poczekał z zakupem cyfrowego body . Chyba najgorsze samopoczucie mają ci, którzy kupili jakiś sprzęt parę godzin przed zajawką o nowościach;-)

Jeszcze parę dni temu calkiem poważnie zastanawiałem się nad 400D, ale jego niedostatki funkcjonalne mocno mnie zniechęcały. I to zostało poprawione w 450D: większy wizjer, spot, karty SD (bo mam takie), ISO w celowniku i bezpośredni dostęp do ISO, czyli dokładnie wszystko, co mi przeszkadzało jako brak w 400D. O ile na konto poprawienia paru rzeczy Canon czegoś dla równowagi nie spieprzy, to mogę już myśleć o tym, że po doczekaniu testów mogę brać to body pod uwagę, jako docelowe. Jedyna rzecz- brak wymiennych matowek- to spora przykrość, ale można z tym żyć, choć ciężko .

I już z góry uprzedzam pytania, dlaczego nie np. 40D albo 5D: ten drugi ze względu na cenę i wagę, a ten pierwszy ze względu na wagę i cenę. Przez 30 lat nie uszkodziłem żadnego aparatu, nie walnąłem w nic, ani mi nie upadł, więc olewam pancerność budowy, a targać złomu mi się nie chce, wolę dołożyć do bagażu jakieś szkło, albo puszkę z piwem.

Sprzęt się starzeje moralnie i traci na wartości rynkowej za szybko, więc nie sądzę aby było waro inwestować w body ponad 2,5 k zł.

A tak w ogóle, to marzy mi się Olympus OM-5...D. Full-frame, bez AF, bez LiveView, ale z ogromnym celownikiem, wymiennymi matówkami i normalnym bagnetem OM. Może być nawet z wajchą naciągu filmu napędzającą dynamo do ładowania akumulatora na jedno zdjęcie, a z silnikiem OM-Winder 2 3kl/s mi wystarczy;-)

Strona 170 z 182 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów