Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 144 z 170 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 1693

Wątek: Canon 40D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie akurat te cyferki tak nie rajcują . Natomiast z tego co oglądałem to z matrycy C 40D pod względem DR można więcej wyciągnąć niż z 30D. Być może to kwestia budowy samej matrycy, a nie tych mitycznych 14-tu bitów - nie wiem i w sumie to mało ważne.

Co do zagadnień filozoficznych to być może za kilka lat trzeba będzie mieć doktorat z fizyki żeby móc zrobić dobre zdjęcie 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie akurat te cyferki tak nie rajcują .
    Mnie tez nie rajcują :-). Chciałem tylko w jakiś bardziej konkretny, rzeczowy sposób porównać możliwości obu matryc
    niż tylko przez stwierdzenie "na oko wydaje mi się że...".

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Wiec to jest tak...
    No toście mi wytłumaczyli... Jak dziecku, ale dzięki za chęci Poczułem się jak w dziale dla początkujących ...
    nie o to mi generalnie chodziło ale niech i tak zostanie - w końcu święta idą więc po co się kłócić
    pozdrowienia

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moze rzeczywiscie przesadzilem z prostota wyjasnienia ale zrobilem tak dlatego, ze czesto kiedy toczy sie rozmowa nt. parametrow korpusu to prawie na pewno pojawi sie w koncu glos, ktory wykona taka generalizacje jaka ty zrobiles. A przeciez i ty masz troche racji i troche tez ci co snuja elaboraty "o szumach". Jest jakis zloty srodek...dla kazdego troche gdzie indziej A w zwiazku ze zblizajacymi sie swietami zycze wszystkim spokoju (tego w domu i tego w sercu).
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Coś już napisał Awatar paulusus
    Miasto
    Ochotnica Dolna

Domyślnie

jakby ktoś chciał zobaczyć jak sprawa wygląda na różnych czułościał ISO to zdjęcie poniżej... nie jest to dzieło sztuki ale
    obiektyw 50/1,8 II, F=5,6 ... może się komuś przyda.. pozdrawiam
    Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Delikatnie zejdę z tematu albo go wznowię bo widzę już wydzielony temacik 12 vs 14 bit ; )

Sprawa update firmware 1.0.5

http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos...irmware-e.html

jest tam taki fragment :

Q: Do I need any special equipment to update the firmware?
    A: The equipment required is as follows.

(1-A) Battery Pack BP-511A or BP-514 (The battery pack must be fully charged.)
    (1-B) AC Adapter Kit ACK-E2 (sold separately)
    (2) CF card (64MB or more, 2GB or less)

In order to supply power to the camera, either (1-A) or (1-B) is necessary.

Czy to problem jak nie będzie 2GB or less ? Może ktoś robił update 4GB (mam ScanDisk Extreme III 4gb i raczej nic innego pod ręką) - nie chce nic zepsuć bo nie znam jeszcze możliwości sprzętu C. dSLR w tej kwesti - albo cos pokręciłem z racji pory

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bez problemu - robiłem na 4Gb San disku extreme III
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Andrew40d
    Guest

Domyślnie

Wczoraj zupdatowałem ozywając karty Scan Disk Extreme III 2gb i wszystko działało OK.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsk Podlaski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peie Zobacz posta

Czy to problem jak nie będzie 2GB or less ? Może ktoś robił update 4GB (mam ScanDisk Extreme III 4gb i raczej nic innego pod ręką) - nie chce nic zepsuć bo nie znam jeszcze możliwości sprzętu C. dSLR w tej kwesti - albo cos pokręciłem z racji pory
    Ja robilem na sandisku CFIII 4GB i bez problemu upgrade poszedl.
    5DmkII | 5D | 40D | 15 2.8 karpik | 35 1.4 L | 50 1.4 | 85 1.2 L | 70-200 2.8 IS L | 580 EX II | blog

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Question WFT-E3/E3A Wireless Battery Grip

Co jest z tym gripem?
    Nie znalazlem go w sprzedazy?
    Nie weszlo do produkcji?

Strona 144 z 170 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów