Strona 29 z 163 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Te kamery sony zwykle dozbraja sie szklami Canona, takimi z zielonym paskiem
    Chyba zartujesz??
    czesc.Ch
    Analog ma "dusze".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Chyba zartujesz??
    czesc.Ch
    W temacie kamer to słowo "najlepsze" nie istnieje. Jest kilku równorzędnych producentów kamer. Sony ma olbrzymi rynek i technologie ale dziady też robią 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Chyba zartujesz??
    Chyba nie... "Zajsa" sie spodziewales?

Daleko nie szukajac... B&H > Professional Video > Production > Camcorders & Cameras > Professional Camcorders > Camcorders (ENG). Aby sobie uproscic... Po lewej kilkamy Sony a po prawej sortujemy po cenie (malejaco)...

Mimo, ze pierwsza na liscie za grubo ponad 40k jest sprzedawana bez obiektywu a na obrazku troche logosow z obiektywu brakuje da sie zauwazyc zielony pasek... Cakiem szybko na tej samej stronie mozna znalezc ten oto obiektyw, ktory jest do niej podpiety.
    Druga z listy na liscie akcesoriow na pierwszym miejscu ma obiektyw Canona.

Dalej nie chce mi sie szukac. Jednak nawet "na ulicach" podczas roznych imprez bardzo duzo (chyba spora wiekszosc) pro kamer sony zawdziecza obraz wlasnie Canon'owi.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Price: $ 14,309.95
    A my narzekamy, że L-ki drogie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A zielony pasek na tych obiektywach to znaczy to samo, co zielony "na naszych"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

"MY" mamy czerwony!

//tzn. ja akurat nie mam [jeszcze!]
    Pozdrawiam,
    Michał

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Zielony też - DO

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Chyba jednak nie. Przynajmniej na ulotkach i w specyfikacjach ciezko cos o tym znalezc przy szklach z takim paskiem. Co jak co, marketingowcy by czegos takiego nie przepuscili Tak na marginesie to Canon obiektywow do kamer ma co najmniej drugie tyle co EF'ow, albo i wiecej.

Nie wiem czy pamietacie ale Sony...
    Sony pionierem mozna by i nazwac. Cos tam dawno temu pokazywali.

Tyle, ze dzisiaj Sony do swoich topowych kamer ma dopinane szkla od Canona. Do wszystkich gorszych seryjnie pakuja Zeissa. Nie rozpedzal bym sie wiec tak z twierdzeniem, ze z ich osiagnieciami moga sobie zaczac robic co chca. Pomimo zaplecza taka kamera mimo ceny wcale bardziej skomplikowana od dslr'a nie jest (bajery, funkcje i jakosc tam kosztuja, nie komplikacja) a do zbudowania systemu lustrzanek oprocz kamer, telewizorow, konsol i calej reszty brakuje im pewnego istotnego elementu.

Cala teoria o wykopaniu Canona przez Sony juz lada moment z rynku ma wiec jedna istotna dziure... O ile nie wyloza duzo dolarow to Sony zostaje laska i resztki legendy wyswiechtanego przez nich w kompaktach Zeiss'a albo Tamrony z inna naklejka.

Poza tym Canon ma jeszcze kilkadziesiat lat tradycji i sporo opatentowanych technologii z tym zwiazanych na ktorych beda mogli utrudnic Sony'emu przejecie pozycji lidera.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tak na marginesie to Canon obiektywow do kamer ma co najmniej drugie tyle co EF'ow, albo i wiecej.
    Zaczynam rozumieć, dlaczego nawet "profesjonalne marki i elki" pozostają w sekcji "Consumer products" na Canon USA
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Arek_O

Domyślnie

Jak by kogoś interesowało jak A700 wypada w porównaniu do 40D i D300 to zapraszam:
    http://www.optyczne.pl//59.1-Test_ap...DSLR-A700.html

Strona 29 z 163 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów