Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Nie czepiaj sie.

W kazdym razie o dobre piwo moge sie zalozyc ze jednak bedzie lcd z 40d, nie beda sie rozdrabniac w zamawianie 5 roznych modeli wyswietlacza(bo pewnie sony albo inny samsung im to robi)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Nie czepiaj sie.

W kazdym razie o dobre piwo moge sie zalozyc ze jednak bedzie lcd z 40d, nie beda sie rozdrabniac w zamawianie 5 roznych modeli wyswietlacza(bo pewnie sony albo inny samsung im to robi)
    ja sie tak zastanawiam, i wydaje mi sie ze jednak dadza cos lepszego niz w 40d, na bank nie jedna zjebkę dostało za ten chłam z tyłu. a700 i d300 maja fajne juz a koszt raczej w masówce nie az tak duzo wiekszy, chyba

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak na marginesie jeśli przewidywania się sprawdzą to w ogóle na następcę 5D nie warto czekać. Co mądrzejsi (np. Niedźwiedź) już dawno na to wpadli i pozbyli się 5D kiedy jeszcze cena tak strasznie nie spadła .
    Nawet jeśli dadzą AF taki jak w 40D to przy matrycy rozmiaru małego obrazka punkty będą i tak beznadziejnie skupione w środku (tak samo jak w Nikonie D3 - D300). W praktyce więc to sobie można darować ich używanie, szczególnie gdy ma się jasne szkła bo wtedy środkowy lepszy (a kto kupuje ciemne do 5D?).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak na marginesie jeśli przewidywania się sprawdzą to w ogóle na następcę 5D nie warto czekać. Co mądrzejsi (np. Niedźwiedź) już dawno na to wpadli i pozbyli się 5D kiedy jeszcze cena tak strasznie nie spadła .
    Nawet jeśli dadzą AF taki jak w 40D to przy matrycy rozmiaru małego obrazka punkty będą i tak beznadziejnie skupione w środku (tak samo jak w Nikonie D3 - D300). W praktyce więc to sobie można darować ich używanie, szczególnie gdy ma się jasne szkła bo wtedy środkowy lepszy (a kto kupuje ciemne do 5D?).
    Jasne to w ogóle będzie jedna wielka lipa i szkoda czasu tracić. W szczególności na rozpisywanie się na tym forum 8). Lepiej zmienić piaskownicę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oj, Nikoniarze żyją z tym w D3 to chyba i my damy radę

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

szczerze mowiac, to * mnie obchodza punkty AF, bo uzywam praktycznie tylko centralnego. natomiast niedroga i zaje* dobra matryca FF (z proporcjonalnej wielkosci celownikiem) jak najbardziej mnie obchodzi. odswiezona o nowe mozliwosci w linii Canona.

kto i gdzie powiedzial, ze 5D i jego nastepcy to ma byc sprzet z szybkim AF? skad przypuszczenie, ze sprzet, ktory schodzi jak cieple buleczki wsrod fotografow studyjnych i landszafciarzy do ktorych jest adresowany, mialby byc przeksztalcony w szybkopstryka, ktorych Canon ma juz 2 zupelnie rozsadne linie (tansze - 40D, drozsze 1D)?

zrobienie przez Canona czegos takiego jest bez sensu. zagraza sprzedazy korpusow do fotografii akcji (40D/1D) a jednoczesnie zazyna znoszaca zlote jaja kure dla ww. landszafciarzy/studyjnych.

kompletna bzdura
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...zrobienie przez Canona czegos takiego jest bez sensu. zagraza sprzedazy korpusow do fotografii akcji (40D/1D) a jednoczesnie zazyna znoszaca zlote jaja kure dla ww. landszafciarzy/studyjnych.
    kompletna bzdura
    Fakt, gdyby Canon wypościł teraz szybki jak karabin maszynowy pełnoklatkowy aparat z genialnym AF za 3,5 - 4 k$ to mógłby od razu zaprzestać produkcji 1DMkIII, bo kto by je kupił (poza "ptaszarzami" i fotografami sportów lotniczych) :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kto i gdzie powiedzial, ze 5D i jego nastepcy to ma byc sprzet z szybkim AF? skad przypuszczenie, ze sprzet, ktory schodzi jak cieple buleczki wsrod fotografow studyjnych i landszafciarzy do ktorych jest adresowany, mialby byc przeksztalcony w szybkopstryka
    Ale kto o tym mówi? Ja pisałem o AF-ie a konkretnie o rozmieszczeniu punktów. Wg mnie pozostałe ulepszenia 30D -> 40D są śmiechu warte a właśnie główną zaletą 40D jest lepszy AF a konkretnie używalne wszystkie krzyżowe punkty a nie tylko centralny.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)Wg mnie pozostałe ulepszenia 30D -> 40D są śmiechu warte a właśnie główną zaletą 40D jest lepszy AF a konkretnie używalne wszystkie krzyżowe punkty a nie tylko centralny.
    Dla mnie inne ulepszenia 40-tki są ważniejsze niż AF. AF 30-tki mi w zupełności wystarcza za to brak mi kilku rzeczy, które ma 40-tka. Jeśli Canon dałby mi to samo + FF z małymi szumami byłbym bardzo zobowiązany 8). Jak będzie mi potrzebny AF z jedynek to sobie sprawię jedynkę. Tutaj mam bardzo podobne "chcenia" jak akustyk.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów