Strona 116 z 182 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem o co teraz chodzi Canonowi ale na pewno mają zagwozdkę. Myślę że najłatwiej będzie uderzyć tam gdzie jest próżnia.
    Mowa o rozdzieleniu FF-a na dwa modele była. Gdyby dali 7D w mniejszym body z czyszczarką, LV, unowocześnioną matrycą 12 Mpx za 1700$ to miałby wzięcie jak mało który dslr. Później 5D mkII czy jak mu tam z matrycą 16 Mpx etc.
    Spekulować oczywiście można na różne sposoby ale raczej na pewno nie będzie już nowej puchy w tym roku.
    W sumie wolałbym się mylić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

5D tanieje bo wejście D3 jest coraz bliższe. Oba mają FF i oba 12Mpx. Canon zrozumiał zapewne, że ten model nie powalczy w takiej cenie jak do tej pory jeśli ktoś ma się na niego skusić.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

a może następcą 5D nie będzie 7D tylko 3D ? matryca jakies 16 MP, z 3 calowym wyświatlaczem, LV (bez zintegrowanego gripa) itp, za jakieś 12 -14 tys? Byłby konkurencją dla D3 nikona. Tańszy, bez gripa, słabszy AF, ale więcej MP.

Opcja 7D tez jest możliwa. Matryca prawie identyczna do "staruszka" - 12 MPx, LV i pare bajerów, za to tani - z 9 tys.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (...)
    Opcja 7D tez jest możliwa. Matryca prawie identyczna do "staruszka" - 12 MPx, LV i pare bajerów, za to tani - z 9 tys.
    Albo ze 6 tyś. .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    a może następcą 5D nie będzie 7D tylko 3D ? matryca jakies 16 MP, z 3 calowym wyświatlaczem, LV (bez zintegrowanego gripa) itp, za jakieś 12 -14 tys? Byłby konkurencją dla D3 nikona. Tańszy, bez gripa, słabszy AF, ale więcej MP.

Jacek, to spekulacje w polskich zlotych?
    Bo 5D za $2149 to jakby cos kolo 5.5 tys PLN juz teraz...
    Nadal uwazam, ze odswiezenie modelu z tym samym sensorem
    tylko by dodac LV i gorszy niz poprzednio LCD sie nie stanie.
    Nie ma szans. Moze za pare lat jak sensory sie ustabilizuja na
    pewnym ogolnie tym samym poziomie, zacznie sie powazniejsza walka
    na dodatkowe bajery, ale nadal wtedy trzeba bedzie czegos wiecej
    by zmienic model.
    Najprosciej przecenic istniejace 5D do bolu (Nikona...)

OK, zatem zalozmy wersje 16MP za $2999. Czego konkretnie w tym aparacie
    sie spodziewacie? AF z 40D czy lepszy? LCD taki jak 40D (nie daj boze)?
    Uszczelniona puszka, czy nie?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Czego konkretnie w tym aparacie
    sie spodziewacie? AF z 40D czy lepszy? LCD taki jak 40D (nie daj boze)?
    Uszczelniona puszka, czy nie?
    Dla mnie bedzie to kopia 1Ds'a II z dodatkami. Czyli odkurzaczem, 3 calowym LCD z Live View, Digic III i tylko z czesciowymi (niestety) uszczelnieniami. Chcialbym zeby poprawili szybkosc piatki, bo 5 kl/sek by sie przydalo

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze bedzie to lekki skok jak z 20d na 30d + wlasnie LV, D III, i uszczelnienia klapki od karty i baterii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Dla mnie bedzie to kopia 1Ds'a II z dodatkami. Czyli odkurzaczem, 3 calowym LCD z Live View, Digic III i tylko z czesciowymi (niestety) uszczelnieniami. Chcialbym zeby poprawili szybkosc piatki, bo 5 kl/sek by sie przydalo
    kopia to to nie będzie, bo na pewno nie będzie miała body z gripem "w zestawie".
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shutterway.pl Zobacz posta
    nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze bedzie to lekki skok jak z 20d na 30d + wlasnie LV, D III, i uszczelnienia klapki od karty i baterii
    Może dlatego, że (za DPR) Nikon na Photo Plus Expo w NY powiedział, że najpierw "D3x", a dopiero potem "D300 FX"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

ja jestem naprawde b. zadowolony z 5d jednej rzeczy mi w nim brakuje (mowie o wlasnych potrzebach) - uszczelnienia teraz w łebie jak bylem z rana to jak 2 razy dostalem strzała z wody slonej 3/4 ubrania mokre + deszczyk czasem popadal...strach strach i jeszcze raz strach

Strona 116 z 182 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów