Strona 76 z 182 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    Gdyby 5d miał konkurencje w tym segmencie to by tyle nie kosztował a troche ponad połowe tego co teraz(około 5000)...
    Fakt ze konkurencja wymusza spadek cen, ale czemu akurat 5000??Czemu nie 4000. Skad taka pewnosc?? Rozumiem, ze masz dostep do informacji na temat kosztow produkcji 5D, bo jesli nie to tylko ot tak sobie klepiesz ozorem i wypisujesz tylko swoje pobozne zyczenia.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Gdyby 5d miał konkurencje w tym segmencie to by tyle nie kosztował a troche ponad połowe tego co teraz(około 5000)
    już widzę 5d droższy o kilka stówek od 40d, śnisz
    I am FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oranvag Zobacz posta
    Uwielbiam tego typu argumentację. Dla przeciętnego Polaka jest zabójcza? A dla lepiej zarabiąjących mieszkańców innych krajów już nie?! Sorry, ale nawet z pięciocyfrową pensją mam pełne prawo powiedzieć, że 5D jest po prostu za drogi.
    moim zdaniem 5d nie jest za drogi, to narzędzie pracy, które wielu zwraca się szybciej niż w 2 miesiące

p.s. zreszta nigdy aparaty nie kosztowaly malo. Jak kupowalem analogowa trojke to w Polsce jej cena w sklepie wynosiła około 7-8tys. czyli tyle ile teraz kosztuje piatka
    Ostatnio edytowane przez yggdrassill ; 29-08-2007 o 16:53 Powód: dopisek ps

Domyślnie

już widzę 5d droższy o kilka stówek od 40d, śnisz
    czyżby? 40d to w tej chwili półka wyżej niż 5d...gdyby tylko nie ta matryca Ale ,że nie ma konkurencji w tym segmencie to cena 5d schodzi w dół wyjątkowo wolno...jeszcze wstyczniu 2006 kosztował około 13,000 z tego co pamiętam...dziś 8,000...smiem twierdzić,że gdyby sony staneło na wysokości zadania i w zeszłoroczne wakacje wypuściło bezporedniego konkurenta dla 5d to dzis cena 5d oscylowała by w granicy 5,000 zł ale dziś to tylko niespełnione marzenia wielu userów
    Za rok o tej porze jak sie tu wszyscy spotkamy powino być już dobrze...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W oficjalnej specyfikacji 40D Canon napisał tak:

ISO Speed Equivalent:
    Auto (100-800), 100-1600 (in 1/3-stop increments)
    ISO can be expanded to H: 3200 (selected in Custom Function)
    ISO 200-1600 in Highlight Tone Priority (C.Fn II -3)

Czyli auto-iso tylko w zakresie 100-800, akurat tam gdzie jest najmniej potrzebne. Gratulacje, to mi skutecznie wybiło z głowy pomysł wymiany 30D -> 40D

Domyślnie

Czyli auto-iso tylko w zakresie 100-800, akurat tam gdzie jest najmniej potrzebne
    serio?...dla mnie to bardzo dobra wiadomość bo nie musze już się martwić o nadmierne szumy - aparat sam skutecznie uchroni mnie przed nimi dzięki czemu moge sie spokojnie skupić na robienu zdjęć
    Ostatnio edytowane przez canik ; 29-08-2007 o 17:05

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czyżby? 40d to w tej chwili półka wyżej niż 5d...gdyby tylko nie ta matryca
    tylko matryca, ale za to jaka. po za tym 40d to zupełnie w inne kręgi kierowany aparat
    I am FX

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

czyżby? 40d to w tej chwili półka wyżej niż 5d...gdyby tylko nie ta matryca

Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Jeśli nie widzisz różnic w ZDJĘCIACH z 5d i innych aparatach Canona (ograniczając się tylko do tej działki) ... to nie pozostaje mi nic innego jak zaproponować badania wzroku i ilości rozróżnianych przejść tonalnych. Trolujesz chłopie.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik
    czyżby? 40d to w tej chwili półka wyżej niż 5d...
    Zes sie chlopie uparl. Stado ludzie z tego forum ktore zyja z fotografii, tlumaczy Ci od paru dni ,ze to ani nizsza ani wyzsza polka, tylko INNA polka. A Ty swoje w kolko.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

serio?...dla mnie to bardzo dobra wiadomość bo nie musze już się martwić o nadmierne szumy - aparat sam skutecznie uchroni mnie przed nimi dzięki czemu moge sie spokojnie skupić na robienu zdjęć
    Jak dla mnie to nadmierne szumy zaczynają się powyżej ISO800, ale jak widać to kwestia gustu :-D

Strona 76 z 182 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów