Strona 26 z 182 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

IMO w ogole chlopaki z canona poszli po bandzie
    jak dzis rano czytalem na dpreview co dali to nie moglem uwierzyc ze az tyle nowosci
    a jak przeczytalem o nowym af z 9 krzyzowymi to myslalem ze jeszcze rano i zle widze albo moj angielski cos slaby jest
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

wiecie co, dla mnie 40D jest w koncu znakiem, ze ta cholerna konkurencja sie na cos przydaje.
    I dodam, ze po raz ktorys z rzedu gratuluje nikoniarzom ichniego D200. Ma wiele ficzerow ktore chcialbym miec w moim 30D. Ale widac, ze w koncu owa konkurencja na cos sie przydaje. Zycze tez minoltowcom i innym soniaczom zeby w koncu wyszla ta nowa puszka. Niech ceny zaczna spadac i za sensowne pieniadze pojde do sklepu i kupie 5D Mk2.
    Sprzet ktorym robie czasem zdjecia powinien sie nazywac 20D Mk2. A szalency nazwali to 30D. Dla mnie mocne naduzycie. Ale tak jak przedpiszca powiem, ze 40D dalo rade. Gdyby nie odrobina zdrowego rozsadku, jakos na dniach sprzedawalbym moje 30D i stawal w kolejce po nowy pachnacy nowoscia kartonik...

pozdrawiam goraco
    i oby dalej mister kanion.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Uzależniony

Domyślnie

Wzajemne nakręcanie się w tym wątku nową 40D już skutkuje ofertami sprzedaży 30D... zastanawiam się ilu ze sprzedających rzeczywiście i na serio brakowało w ich pracy fotograficznej z "trzydziestką" tego co ma 40D? Ilu dobrych zdjęć nie potrafili zrobić i ile sytuacji stracili z powodu tych "brakujących" ulepszeń jakie ma "cztedziestka"? I ilu z nich będzie musiało zaciskać pasa aby te 2.5-3 tys. zł więcej teraz wyłożyć na 40D.....?

Tym, którzy już się przestraszyli i uwierzyli - czytając co niektóre tu wpisy - że (ich) "trzydziestka" to slabeusz przy "czterdziestce" (więc trzeba ją sprzedać i kupić nową) polecam spokojne przemyślenie sprawy i więcej dystansu do tryskających tu spazmów. Może te 2.5-3 tys.zł lepiej wydać na obiektyw.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    ale tylko podczas zmiany sie wyswietla, w 40D jest caly czas. widac ze canon realizuje prosby uzytkownikow malymi kroczkami
    W przypadku AutoISO w 40D to prawie niezbędne. W 30D wystarczy że jest podczas zmiany...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

renes ... a jak ci wyszło te 2,5-3 tyś wiecej imo cena jest (bedzie) bardzo zbilizona i tu jest problem i bol miedzy innymi mój ...

..... posiadacz prawie nowego 30D który kosztował tyle co nadchodząca 40D

icemaster
    Guest

Domyślnie

40D bedzie kosztowal cos kolo 5000zl albo wiecej
    jesli w UK jest po 899Ł to u nas napewno nie mniej

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    40-tka ma też możliwość wyświetlania parametrów tak jak 400D na tylnym wyświetlaczu - IMO bardzo przydatne.
    Ale chyba wygaszacza zbliżeniowego (fotokomórki) w 40d brakuje? Jest! znalazłem "ficzer", ktory ma tylko moje maleństwo!! Dobrze, że zastosowali inwersje (czane tło) i napisy pewnie tak nie rażą w ciemności.

W 400d jest przydany bo wręcz nieodzowny (to jedyny zewn. wyświetlacz). I tak zazwyczaj używam go tylko do podglądu fotek. Odziwo, nawet nie brakuje mi iso w wizjerze! ;-) - Oj chyba szok dnia mam już za sobą i po refleksji jakoś bardziej z symapatią podchodze do małego 400d.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony

Domyślnie

Jesli przyjąć, że za używaną 30D dostanie się 2.5 tys. ( a w wkrótce zapewne nie więcej niż 2 tys.) a cena 40D będzie w granicach 4.5 tys. (choć myślę że gdy sie pojawi to bliżej 5 tys.), to zostaje właśnie tyle do zapłacania. To dobra sumka. Wolałbym ją przeznaczyć/dołożyć na kolejne szkło niż zamieniać "trzydziestkę" na 40.
    Myślę, że część czytających ten wątek zwyczajnie traci rozsądek. Ja w każdym razie zostaję przy swej 30D.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster Zobacz posta
    40D bedzie kosztowal cos kolo 5000zl albo wiecej
    jesli w UK jest po 899Ł to u nas napewno nie mniej
    1. ceny wystawione powyżej są raczej cenami zawyzonymi w stosunku do tego jak bedą wygladały 1-2 mc po premierze,

2. nadal nie mogę sie doszukać różnicy na poziomie 3000 pln (mój 30D kosztował 3900 zaledwie 4mc temu i była to niezła cena) imo maks róznica po wstępnym ustabilizowaniu nie przekroczy1,5 kPLN

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Wzajemne nakręcanie się w tym wątku nową 40D już skutkuje ofertami sprzedaży 30D... zastanawiam się ilu ze sprzedających rzeczywiście i na serio brakowało w ich pracy fotograficznej z "trzydziestką" tego co ma 40D?
    co bym chcial z 40:
    - 10 Mpix, jesli wynika z tego nieco wiecej rozdzielczosci. miedzy 6 na 8 Mpix widze zauwazalna roznice i jesli z kolejych 2 Mpix ma cos jeszcze wynikac (specjalnie nie oczekuje cudow, ale ...) to dlaczego nie. mnie i 6 Mpix wystarczalo, ale jesli 10 Mpix ma mi sprzedac pare zdjec do druku wielkoformatowego wiecej
    - 14-bit - jestem bardzo zywo zainteresowany skutkiem praktycznym. jesli to ma ulatwic utrzymanie ciaglosci tonalnej przy podbijaniu nasycenia barw, to dla mnie to jest ficzer roku
    - ISO w celowniku i na panelu LSD. fajna rzecz. przydatna, bo ja bardzo czesto ustawiam zdjecia patrzac na gorny wyswietlacz. mozna bez tego spokojnie zyc, ale fajnie miec
    - telewizorek robiacy za wyswietlacz funkcyjny. bardzo dobry pomysl. oszczedza wspinania sie na palce
    - wymienne matowki. otwarcie i bez sciemy: grid bylby dla mnie wybawieniem od paskudnego strita w oku i koniecznosci masowego prostowania zdjec
    - wiekszy celownik. zawsze mila rzecz, jesli nie odbywa sie kosztem jasnosci
    - ciche zawieszenie lustra. piekna sprawa przy fotografowaniu dziecka "cichaczem"

z rzeczy obojetnych:
    - trzepaczka przeciwbrudowa. zaszkodzic chyba nie zaszkodzi, ale nie jestem specjalnie podekscytowany
    - czujniki AF - poza zdjeciami dzieck moglbym uzywac tylko szkiel manualnych, wiec dla mnie nieistotne. jak sobie kupie cos jasnego z USM to moze mi zrobi roznice
    - telewizor 3". moim zdaniem, 2,5" w 30D jest mniej kontrastowe i gorzej czytelne niz 1,8" w 10D. prawda, ze jednak rozmiar znacznie ulatwia przegladanie chocby histogramu, ale bez zwiekszenia rozdzielczosci to, na moje oko, g... z tego wynika. poza tym, ze guziczki sa jeszcze mniejsze. i tu moj najwiekszy problem z 40D: fajnie, ze malym paluszkom zoltych ludzikow z Japonii to nie robi roznicy. w przypadku czlowieka z Europy z duzymi paluchami, zwlaszcza kiedy nosi rekawice, to ja ni czorta nie widze jak te guziczki da sie obsluzyc. wielka ujemna krecha dla tego aparatu. sorry, ale nie tedy droga. duzy ekran to ja chce miec do kompa, a aparat to nie jest monitorek do ogladania znaczkow
    - wymiary. bardzo milo, ze calosc jest wieksza i ciezsza. tak to powinno wygladac. to nie jest aparat dla malych dziewczynek jak jakis trabant

reasumujac: jest kilka rzeczy, ktore z perspektywy posiadacza 30D bardzo mi sie podobaja. natomiast na pewno nie czekalbym na ten aparat kolejnych 2 miesiecy i dokladal kolejny 1000zl, zeby go kupic. 30D jest zdecydowanie wart grzechu, a z punktu widzenia posiadacza do niedawna 10D, to fantastyczna maszyna. jeszcze ze 4 lata musi u mnie posluzyc
    www albo tez flickr

Strona 26 z 182 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów