Strona 28 z 163 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Narazie to sporo im tez ucieka
    a to niekoniecznie prawda.

prawda czasu jest taka, ze z grona bylych Minolciarzy czesc pouciekala w miedzyczasie ze wzgledu na brak ruchu w cyfrowym interesie wokol bagnetu Minolty. na dzien dzisiejszy to obejmuje zapewne juz tylko tych, ktorzy fotografuja zarobkowo, choc A700 jest dla nich ciekawa propozycja.

natomiast prawda ekranu jest taka, ze wypuszczenie DSLR z magicznymi czterema srebrnymi literkami na kopulce generuje ogromny rynek nowych uzytkownikow DSLR. tych, ktorzy do tej pory pstrykali malpkami z funkcja podlaczenia do telewizora lub Playstation. dzisiaj w polu ich widzenia pojawilo sie takie pojecie jak "lustrzanka cyfrowa", a ze bedzie im sie ladnie komponowala obok telewizorka lub kina domowego...

tak, upraszczam i sobie robie beke. ale powiedzmy sobie wprost, ze sam fakt wejscia Sony w ten rynek mocno ten rynek rozszerzyl o tych wlasnie uzytkownikow, ktorzy to kupia bo pisze na obudowie "Sony". a tacy ludzie maja chajcu jak lodu... wiedzy i znajomosci tematu... z tym juz roznie bywa
    www albo tez flickr

Domyślnie

Dokładnie jest jak pisze akustyk, tę strategię potwierdzają pracownicy Sony Polska. Sony patrzy szerzej na rynek, a nie przez pryzmat forumowej piaskownicy
    Zaczęli produkcję od niskich modeli, które skierowane były do nowych użytkowników. Dopiero A700 jest ukłonem w stronę starych użytkowników (zaawansowanych amatorów), którzy jeszcze zostali przy bagnecie A z resztkami szkieł po Minolcie.

pzdr
    Ostatnio edytowane przez Bieda ; 11-01-2008 o 12:29
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez mowie o tym nowym nabytku klienteli, ktory gdy pozna sprzet zaczyna uciekac, bo sa pewne niedociagniecia, a pozniej oczekiwanie na sprzet, bo brak serwisu w Polsce, przynajmniej za moich czasow tak bylo, ale nie slyszalem aby to poprawiono, no i pozniej dostajesz sprzet w ktorym nic nie zrobiono (mowie o swoim przypadku, ale znam wiele przypadkow z opowiesci innych)... serwis na Zytniej w porownaniu to naprawde ideal.
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 11-01-2008 o 12:55

Domyślnie

Ja tez mowie o tym nowym nabytku klienteli, ktory gdy pozna sprzet zaczyna uciekac, bo sa pewne niedociagniecia, a pozniej oczekiwanie na sprzet, bo brak serwisu w Polsce, przynajmniej za moich czasow tak bylo, ale nie slyszalem aby to poprawiono, no i pozniej dostajesz sprzet w ktorym nic nie zrobiono (mowie o swoim przypadku, ale znam wiele przypadkow z opowiesci innych)... serwis na Zytniej w porownaniu to naprawde ideal.
    Ale chyba opisujesz swoje doświadczenia z KM 7D i serwisem KoniciMinolty. Nie wiem czy dużo się zmieniło, bo z serwisu nie korzystałem, ale na forum jest o wiele mniej narzekań niż kiedyś, więc albo serwis się poprawił, albo sprzęt jest lepiej dopracowany.
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
    Ale chyba opisujesz swoje doświadczenia z KM 7D i serwisem KoniciMinolty. Nie wiem czy dużo się zmieniło, bo z serwisu nie korzystałem, ale na forum jest o wiele mniej narzekań niż kiedyś, więc albo serwis się poprawił, albo sprzęt jest lepiej dopracowany.
    bardziej o A100 mówił i to było jakieś 6msc temu więc nie dawno

Coś już napisał

Domyślnie

Co by nie mówić o SONY to hybryda R1 naprawdę się im udała ...to przez ten aparat rok zwlekałem z zakupem lustra Canona ...

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez privilege Zobacz posta
    Co by nie mówić o SONY to hybryda R1 naprawdę się im udała ...to przez ten aparat rok zwlekałem z zakupem lustra Canona ...
    Tu sie zgodze, sam mialem na nia tez ochote i wzialem A100 w koncu, szkoda, ze zarzneli ta linie i nie pomysleli o R2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tu sie zgodze, sam mialem na nia tez ochote i wzialem A100 w koncu, szkoda, ze zarzneli ta linie i nie pomysleli o R2
    Nie rozwijali, bo by im zjadało sprzedaż lustrzanek. Czysty marketing.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Nie wiem czy pamietacie ale Sony to pionier fotografii cyfrowej i producent ( najwiekszy matryc).
    Sony produkuje najlepsze (koszmarnie drogie)kamery cyfrowe, duzo bardziej skomplikowane niz lustrzaneczki. Tak wiec technologiczne zaplecze firmy jest olbrzymie( najwieksze w tej branzy).
    Skad sie biora wiec komentarze znaffffcufff o "producencie telewizorow i konsol?
    czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Te kamery sony zwykle dozbraja sie szklami Canona, takimi z zielonym paskiem
    ...

Strona 28 z 163 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów