Strona 18 z 163 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Przemek (jakby ktoś nie wiedział, mc24 to legenda polskiego usenetu pn )
    jako, że już jestem pewien jakie intencje kierowały twoim powrotem na forumm KKM, po raz kolejny dostajesz czerwoną kartke, tym razem ode mnie.

jednoczesnie pozostaje w nadzieji, że liczyłeś się z takim obrotem sprawy i ewentualna zapalczywość nie zostanie uruchomiona.
    Jeśli to ten sam pn co na Nikonie to IMO trochę przesadzasz. Owszem ma tendencję do wywoływania małych wojenek systemowych ale jest to zupełnie nieszkodliwe. Co do mc24 to kolega się może trochę raz zapędził w ocenach ale to się zdarza każdemu. Nie rozumiem czemu miałby mieć tu wilczy bilet od Ciebie .

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    mysle ze stabilizacja matrycy jest warta jakies 2k w tej puszce.... lcd w 40d odejmuje mu 600zl a live view dodaje jakas zlotowke
    Wiec a700 jest warta tej ceny
    Myślę że tylko jednego brakowało w Twoim cenniku - silnego podkreślenia - "dla mnie". Ja bym to zupełnie inaczej wycenił .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

feiran
    Guest

Domyślnie

Dla zainteresowanych mam pełną instrukcję SONY A 700 EN..

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli to ten sam pn co na Nikonie to IMO trochę przesadzasz. Owszem ma tendencję do wywoływania małych wojenek systemowych ale jest to zupełnie nieszkodliwe. Co do mc24 to kolega się może trochę raz zapędził w ocenach ale to się zdarza każdemu. Nie rozumiem czemu miałby mieć tu wilczy bilet od Ciebie .
    zbyt mało wiesz aby wyrażać tak kategoryczne opinie a ja znowu nie mam zamiaru prać ponownie brudów pn i naświetlanie niewtajemniczonym o co chodzi, ten kolega dawno wyczerpał kredyt zaufania - nie tylko mojego.

a co do tematu wątku, A700 nie jest adresowany do ludzi z szuflady 'canon to canon', w stosunku do C40D ma swoje mocne strony i te słabsze a wybiorą go ci, którzy kładą nacisk na te mocne aspekty.

macie tendencje do niedoceniania rozpoznawalności marki SONY przez polskiego klienta, IMO 70% sprzedanych Alf A100 to wynik tych 4 liter na body, 20% to ludzie, którzy po analizie konstrukcji konkurencji wybrali dla siebie lepszy model, 10% to ludzie wcześniej związani z minolą czy KM.

w przypadku A700 proporcje będą troche inne, zwiększy się udział dotychczasowych posiadaczy sprzetu z bagnetem A, zwiekszy się równiez udział ludzi, którzy po analizie konkurencji wybiorą Alfe, spadnie za to liczba tych od 'sony to sony' bo bedzie to za drogi korpus dla nich.

wbrew temu co piszecie na tym forum, A700 spokojnie powalczy z 40D w pewnej grupie docelowej
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

macie tendencje do niedoceniania rozpoznawalności marki SONY przez polskiego klienta, IMO 70% sprzedanych Alf A100 to wynik tych 4 liter na body, 20% to ludzie, którzy po analizie konstrukcji konkurencji wybrali dla siebie lepszy model, 10% to ludzie wcześniej związani z minolą czy KM.
    A100 walczyla cena, teraz raczej bedzie przeciaganie z A100 i wczesniejszych Minolt na ten korpus, bo cenowo juz nie jest az tak atrakcyjny. Moim zdaniem jest raczej rok spozniony i nowych nabywcow nie przyciagnie w takiej ilosci jak A100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    nowych nabywcow nie przyciagnie w takiej ilosci jak A100
    a który to korpus semi-pro przyciągnął takie ilości nabywców co jego uboższy kolega adresowany do ludu?

w brew temu co mylisz A100 to nie 1999zł z fotobasi, to body sprzedawało się w innych sklepach za większe pieniądze. a cena A700 jest w sam raz jak na początek, i nie sądze aby 500zł miało zatrzymać przesiadajacych - i pomyśleć, że kiedyś to tyle hybryda kosztowała a teraz ludzie przy porządnej lustrzance marudzą
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w brew temu co mylisz A100 to nie 1999zł z fotobasi
    Na owczesne czasy, przed cena z fotobasi, A100 tez bylo tansze od 30D. D80 i w tym tez i mnie to wtedy przyciagnelo, bo z mniejsza cena oferowalo pare *******ek wiecej.
    Odstraszyl mnie natomiast serwis i to bardzo skutecznie, canonowski w porownaniu z aktualnym SONY jest cacy i malina

Zablokowany

Domyślnie

Tompac, czemu chodzisz za mna po sieci i ciagle cos insynuujesz? Czy nie mozna sobie po prostu porozmawiac na forum spokojnie? Jak cos do mnie masz, to jest PW. Z mojej strony EOT.

Pozdrowienia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Na owczesne czasy, przed cena z fotobasi, A100 tez bylo tansze od 30D. D80 i w tym tez i mnie to wtedy przyciagnelo, bo z mniejsza cena oferowalo pare *******ek wiecej.
    Odstraszyl mnie natomiast serwis i to bardzo skutecznie, canonowski w porownaniu z aktualnym SONY jest cacy i malina
    Stawianie A100 na jednej połce z 30D czy D80 to lekkie nadużycie, owszem parametry bardzo zbliżone ale jednak target inny, zarówno Nikon jak i Canon były adresowane do bardziej zaawansowanych amatorów.

serwis Adder jest w przypadku lustrzanek jest tak samo jak w przypadku KM tylko pośrednikiem działającym ze zmiennym nie odbiegajacym znacznie od średniej krajowej szcęściem.
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

serwis Adder jest w przypadku lustrzanek jest tak samo jak w przypadku KM tylko pośrednikiem działającym ze zmiennym nie odbiegajacym znacznie od średniej krajowej szcęściem.
    Ja nic nie mam do Addera, bo puchy A100 jak i pewnie A700 szly i jak narazie beda isc do Bremen i tu jest problem, bo znam przypadki ze czekasz na puszke ponad miesiac z regulacja, a dostaniesz adnotacje tylko, ze blad miesci sie w ich normach, wystarczy przejrzec KKM, dlatego jesli z tym nic nie bedzie zrobione to jak dla mnie nie wiele moga tu zdzialac, chocby pucha byla super duper mega wypasiona z pelnym kompletem grzechotek.

Zablokowany

Domyślnie

Bez przesady, narzekania na serwis sa w kazdym systemie praktycznie takie same. Adder nie odbiega tutaj specjalnie od normy.

PS. Moja D7D byla w Bremie. 2 tygodnie i wrocila jak nowa.

Strona 18 z 163 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów