robgr85: na swojej stronie podajesz linki do uniwersalnego MR i MR osoby nieletniej - ale wydaje mi się że są to te same pdfy, które zamieszcza Dreamstime. Myle się czy tylko wykasowałeś nagłwek i stopke, gdzie znajdowały się ich loga?
robgr85: na swojej stronie podajesz linki do uniwersalnego MR i MR osoby nieletniej - ale wydaje mi się że są to te same pdfy, które zamieszcza Dreamstime. Myle się czy tylko wykasowałeś nagłwek i stopke, gdzie znajdowały się ich loga?
wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl
Tak to MR z dreamstime, są jak najbardziej uniwersalne. Akceptują je na wszystkich stockach do których wysyłam fotki. Nie miałem żadnego zaawansowanego programu do obsługi pdf, więc odpada opcja kopiowania tekstu i zmiany na taki w którym zdanie z dreamstime zmieniłbym na jakieś ogólne. Usunąłem loga itp, tylko po to aby drukarki nie zajechać przedwcześnie.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
To prawda. MR z Dreamstime faktycznie akceptują na innych stockach. Chociaż w XII miałem związaną z tym niespodziankę. Papierki zaakceptowali mi wszędzie poza... Dreamstime. Wg przedstawionej wersji problem polegał na braku podanego adresu modelki, a w polu "Witness’ Name" wpisane było TYLKO nazwisko (to już chyba przesada - biurokraci!!).
W związku z tym mam nauczkę - trzeba wypełniać skrupulatnie. Unikniemy niespodzianek. Człek uczy się na błędach. Szkoda, że na własnych.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...