Strona 153 z 244 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

airfoto
    Guest

Domyślnie

witam,
    stawiam pierwsze kroki na stockach.
    Póki co założyłem konta na shutter, istock, fotoli i expercie, przeszedłem weryfikację dokumentową na wszystkich oraz zdjęciową na fotoli i istocku.
    Zrobiłem pierwsze uploady i...właśnie.
    1. Na istocku wszystkie fotki są "pending" od paru dni. Czy to zwykle tak długo trwa? Czy tylko u mnie się zacięło i mam do nich pisać?
    2. Z kolei na fotoli przujęli mi chyba 5 czy 6 pierwszych fotek ale nie widzę ich przy wyszukiwaniu po słowach kluczowych. Jak ułożę sobie wyniki od najświeższego to widże że nr-y fotek są sporo niższe od moich, więc wyglądałoby na to że jeszcze muszę poczekać ( jesli jest taka zależność ). Z drugiej strony w mailu akceptacyjnym piszą że po 24 godz będą możliwe do wyszukanie a nie są...
    Ktoś może coś doradzić?
    3. Aha, przy uploadzie pozostawiać zaznaczone opcje "rozszerzone" Tak robię ale chciałbym się upewnić.
    No i jak robić z fotolą i ich "free section" Zgadać się na przesunięcia przy tym jak fotka nie wejdzie do bazy sprzedawanych, zy nie?

Dopiero zaczyna Awatar jagódka

Domyślnie

Czy zaznaczacie na IS opcję Allow Prints? Nie do końca rozumiem o co w tym chodzi...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

po przekroczeniu pewnej kwoty wpływów na Twoje konto Paypal, nie pamiętam ile to było (chyba około 30 000zł), otrzymujesz info z Paypal'a w ktorym trzeba potwierdzic, kilka swoich danych i coś tam dodać. Ma to na celu zapobieganie praniu brudnych pieniędzy i tworzeniu szarej strefy...

Nie wiem co dalej robi Paypal z tymi informacjami... mam nadzieje, że nie rozsyła ich do US... no ale kto wie...
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

to by bylo wbrew ich polityce prywatnosci tak mi sie wydaje.
    Po 2 30k to dosc odlegla perspektywa.

Zawsze mozna uzyc Paypal + MoneyBookers etc. Systemow platnosci nigdy nie zabraknie
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

asterix, ale my mieszkamy i zyjemy w UK gdzie urzad skarbowy chyba nie zaglada kazdemu w konto ...?? Bo w Polsce na 100% nie musimy placic!!

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

kucza21 w uk nie masz sie czym przejmowac.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Pewnie gdzieś w tym giga wątku było, ale do 3 dni. Ja się zastanawiam czy admini nie powinni założyć nowego pod forum. Bo w tym wątku jest na pewno mnóstwo informacji, ale żeby znaleźć cokolwiek to już jest problem .

airfoto
    Guest

Domyślnie

przepraszam jesli było...zacząłem czytać ale jestem na 70 stronie...:-)
    sporo spamowania w tym jest...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airfoto Zobacz posta

i to jest właśnie klasyczny przykład spamu
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airfoto Zobacz posta
    a możesz podać link do posta? ja sobie ustawiłem, jeśli dobrze pamiętam ilość postów na stronę 100, zatem numerowanie mam inne :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 153 z 244 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163203 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów