Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Właśnie.. przez całą sesję miał parametry od czapki. Te zdjęcia nie miały szansy się udać.
    Oskarkowy kupujesz smarka czy marka ? Jeśli pytanie jest nie na miejscu to wybacz zwykłą ludzką ciekawość.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oskarkowy kupujesz smarka czy marka ? Jeśli pytanie jest nie na miejscu to wybacz zwykłą ludzką ciekawość.
    Biorę małego. Jak będę potrzebował jakości, to zostawiam sobie jedną 5tkę. A przy szybkiej pracy, 1dIII na pewno się sprawdzi.
    Myślałem nad 1DsII, ale uznałem, że przy tym co robie, to hobbystyczne kolekcjonowanie pixeli nie ma sensu. Bo klienci na pewno tego nie zobaczą na odbitkach 20x30cm.
    A 1DsIII w ogóle nie wchodził w grę, raz, że na co mi takie pliki, dwa, że mnie na niego nie stać.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

JAREK

To na jakich eL-stalka zostajesz?
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    JAREK

No właśnie, bo 35 przy cropie 1.3 to już jakby nie to samo .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    JAREK

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No właśnie, bo 35 przy cropie 1.3 to już jakby nie to samo .
    Do 35L będzie 5D.
    Mam w tej chwili jeszcze 50/1.4. 85/1.8, 100/2.8 i 135L.
    Przed rozpoczęciem sezonu wymienię 85tkę, ale najpierw chcę mieć nową puchę, żeby zobaczyć jak to będzie chodziło z lepszym AFem. 50tki nie zamienię, bo jest idealna.
    Czasem brakuje mi jeszcze czegoś naprawdę szerokiego i chyba kiedyś sprezentuję sobie jeszcze 16-35II. Ale jak podliczyć te wydatki, to pewnie na tego zooma przyjdzie jeszcze poczekać. No chyba, że na wiosnę wyjdzie nowe 20mm pod ff.

Wiecie co? My to chyba jacyś chorzy jesteśmy. Ja w tej chwili przeglądam oferty kredytowe w bankach. A już myślałem, że się wyleczyłem ??:
    Jarek

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Właśnie.. przez całą sesję miał parametry od czapki. Te zdjęcia nie miały szansy się udać.
    ...no właśnie nie do końca: iso niskie (podlinkowane 400) czas z ręki 1/80 też powinien przy standardzie utrzymać więc rozumię że wytykacie mu niski wartości przysłon (1,4 przy 50 1,2) bo o jakich innych parametrach myślicie...a wątek jest o 1d a nie ds (czepiam się poprzednika..nie Jarka:smile: )
    podlinkujcie jakieś inne sample z branży które was przekonują bo sam szukam argumentów...
    CANON...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    ...no właśnie nie do końca: iso niskie (podlinkowane 400) czas z ręki 1/80 też powinien przy standardzie utrzymać więc rozumię że wytykacie mu niski wartości przysłon (1,4 przy 50 1,2) bo o jakich innych parametrach myślicie.
    Przejrzałem pobieżnie tę galerię. To, co widziałem na weselu, to ciągle f>2, ISO 3200 i stała 1/80s. Tak, to i moja żona potrafi fotografować.
    Z tych plików mogą wyjść ładne... 10x15cm. Nie większe. Niech się gość modli, żeby młodzi nie zażyczyli sobie 20x30 i nie porównali ze zdjęciami przyjaciół.

No i jeśli to o to chodzi w tym słynnym unikaniu flasha, to już wszystko rozumiem
    Jarek

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    Wiecie co? My to chyba jacyś chorzy jesteśmy. Ja w tej chwili przeglądam oferty kredytowe w bankach. A już myślałem, że się wyleczyłem ??:
    No jest to niewątpliwie fakt . Ja się leczę i na jesieni to było skuteczne . Pytanie czy wiosnę też jakoś przetrzymam ?
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie nieco z innej beczki (i z innego wątku na tym forum)

http://www.clublexus.com/forums/showthread.php?t=326811 - czy to możliwe aby nikon aż tak słabo ??? co jest grane nie znam angielskiego ale w exifach jak byk stoi 1mk 3 (bez S) a w innych nikon d3
    przyklejam z innego wątku i taki mały off ale ciekaw jestem waszego zdania
    a co do poprzedniej wypowiedzi to widzi mi się że zdjęcia z podlinkowanej strony to pewnie mocno skompresowane jpg bez obróki i z przysłoną na granicy używalności obiektywu, choć przecież pełno w sieci poprawnych zdjęć wykonanych na podobnych przysłonach a wyglądających o niebo lepiej (nie odnosze tego do konkretnego body tylko do mocno otwartych obiektywów)
    Ostatnio edytowane przez kusy ; 07-01-2008 o 18:17
    CANON...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    http://www.clublexus.com/forums/showthread.php?t=326811 - czy to możliwe aby nikon aż tak słabo ???
    Raczej nie - gdzieś już pisali, że to wina konwertera z Capture 1. Zresztą u nas jacek_z by to wychwycił z pewnością. Dla pocieszenia (też z innego wątku CB): http://www.kenrockwell.com/nikon/d3/h3d-1.htm
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów