Strona 12 z 22 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

no ale z hessem to każdy wymięknie (imho) nie wiem czy to uczciwe i czy to coś wnosi do ogólnej oceny d3.....szkoda że nie ma porównania do marka pewno po problemach z aefem i porównaniu z hasem już by go nikt nie kupił he he
    CANON...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cos jednak wnosi.

tydzien temu używałem d3 przez cały dzień na przygotowaniach, plenerze, slubie i weselu. to porównanie z hasiem potwierdza moje wnioski -d3 daje bardzo kontrastowy obrazek, z dziwnymi póltonami, nie podoba mi sie to. stanowczo do iso 1600 wolę 5d. wyżej - wiadomo, szumi mało. a sama puszka nieziemska.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    http://www.clublexus.com/forums/showthread.php?t=326811 - czy to możliwe aby nikon aż tak słabo ??? co jest grane nie znam angielskiego ale w exifach jak byk stoi 1mk 3 (bez S) a w innych nikon d3
    (....)
    Ktoś już chyba gdzieś to dawał tu na forum. IMO z każdej puszki można spieprzyć zdjęcia niezależnie od tego czy kosztuje 5 kzł czy 20. Natomiast bardzo zależnie od osoby, która ją trzyma.

Ja widzę tylko co raz bardziej, że ta cała histeria po wypuszczeniu D3 powoli opada. Okazuje się że 1D mkIII wcale nie wypada tak źle. Wręcz wykazuje pewne zalety w stosunku do Nikona. A że Nikon wypuścił body, które dzielnie walczy na rynku pro to dla nas można tylko zaliczyć na plus.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wiecie co? My to chyba jacyś chorzy jesteśmy. Ja w tej chwili przeglądam oferty kredytowe w bankach. A już myślałem, że się wyleczyłem ??:
    Pamiętam jeszcze twoje pełne zdrowego rozsądku posty...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja widzę tylko co raz bardziej, że ta cała histeria po wypuszczeniu D3 powoli opada. Okazuje się że 1D mkIII wcale nie wypada tak źle. Wręcz wykazuje pewne zalety w stosunku do Nikona.
    "Wiosna! Piękniejszy wieje wiatr!" - to i może przewietrzy portfel z dutków ...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)
    "Wiosna! Piękniejszy wieje wiatr!" - to i może przewietrzy portfel z dutków ...
    Oj przewietrzy, bo to jesienne lekarstwo już jakby co raz słabsze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Pamiętam jeszcze twoje pełne zdrowego rozsądku posty...
    Też pamiętam. Rok wytrzymałem i wystarczy
    Co ciekawe, w tym roku tez jadę na fajne wakacje, ale przecież nie można kosztem aparatu, prawda?
    Które banki dają najtańsze kredyty?
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oj przewietrzy, bo to jesienne lekarstwo już jakby co raz słabsze .
    Parę niebieskich pigułek i body odzyskuje wigor!

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Co ciekawe, w tym roku tez jadę na fajne wakacje, ale przecież nie można kosztem aparatu, prawda?
    Tak, tak. Prawda, prawda...

A wracając do szumów: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26330248 - chłopaki się zastanawiają, czy sRAW na 3200 wyglądałby lepiej niż RAW po zmniejszeniu w PS. Trzeba sprawdzić.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    W mojej wiosce się pytają czym by się taki MKIV z FF różnił od Ds'a...
    Efpeesami.

Bo te kilka mpix więcej, to doprawdy nic...
    Dla niektorych sporo.

I co wtedy? Znacząco podnieść cenę MKIV czy obniżyć Ds?
    Ds juz dawno powinien nieco potaniec.

I pozbawić się możliwości zarabiania na dwóch profi korpusach? Księgowi by sepuku popełnili jakby im coś takiego zaproponować.

1.3 jest bardzo dobre ale histeria jaka powstała może zmusić Canona do rezygnacji z tego rozmiaru matrycy. Choć pewnie im to będzie bardzo nie na rękę, bo to rozwiązanie jest tanie w produkcji. Może coś wymyślą .
    Ale oni sami (canon) mowili o laczeniu tej linii dawno w czasach jak 20D byl nowiusi i superowy. To, ze dalej mamy dwa to pewnie tylko i wylacznie dobrze zaparte kopytami marketingowce. Tyle, ze teraz grunt sie obsuwa za sprawa konkurencji, wiec... Trzeba zrobic o czym mowilo sie dawno i co jest logicznym posunieciem do przodu. A w zasadzie powrot do korzeni... Tak jak bylo po analogowemu.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Ale oni sami (canon) mowili o laczeniu tej linii dawno w czasach jak 20D byl nowiusi i superowy. To, ze dalej mamy dwa to pewnie tylko i wylacznie dobrze zaparte kopytami marketingowce. Tyle, ze teraz grunt sie obsuwa za sprawa konkurencji, wiec... Trzeba zrobic o czym mowilo sie dawno i co jest logicznym posunieciem do przodu. A w zasadzie powrot do korzeni... Tak jak bylo po analogowemu.
    Niby racja, ale w analogowych czasach aparat nie musiał "znać" E-6/C-41
    Zapewne marketingowcy święci nie są, ale póki matryce są drogie, a procesory (nawet dwa) niewystarczająco szybkie i jednocześnie energooszczędne, to podziały na dwie linie będą się trzymać.
    Średnie formaty też przecież robią w różnych rozmiarach i rozdzielczościach.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Podział na dwie linie jedynek ma jak najbardziej sens - nie tylko marketingowo i sądzę że będzie się utrzymywał nadal. Być może z czasem linia Ds-a trochę stanieje. Tylko jeśli to ma być forpoczta najnowszych technologii Canona to też zbyt tania być nie może.
    Kapitan Wagner

Strona 12 z 22 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów