Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 213

Wątek: 1D Mark III vs 5D - szumy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    skoro sirgerwazy odkopał to i ja mam pytanie: jaki jest naprawdę ten wyświetlacz w 1D Mark III?
    czy jest jakias koszmarna wada tej puszki o której nalezy wiedziec ?
    Częste opinie o słabości tego wyświetlacza biorą się stąd, że ocenia się go na podstawie oglądanych na nim JPEG-ów zaszytych w RAW-ach.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Częste opinie o słabości tego wyświetlacza biorą się stąd, że ocenia się go na podstawie oglądanych na nim JPEG-ów zaszytych w RAW-ach.
    dzięki
    słyszałem tylko opinie że wyświetlacz jest porównywalny do 40d...
    i chciałem sie dowiedziec prawdy od kogoś kto użytkuje sprzęt a nie tylko słyszał

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    dzięki
    słyszałem tylko opinie że wyświetlacz jest porównywalny do 40d...
    Nie jest. Jest dużo lepiej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Na głowę upadłeś? Wyświetlacz jest fajniejszy niż w 5D. A może pytałeś o wyświetlacz od 1DsII? Bo tam jest zdecydowanie gorzej.
    lepszy od 5d? imo nie. nic na nim nie widać. miałem ten aparat, sprzedałem w diabły. fatalny jak w 40d, nigdy więcej.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

lcd jest jedna z dwoch, no moze trzech rzeczy powstrzymujacymi mnie przed kupnem 1ds3. druga jest brak sraw ( okolo 10mpix) i slabsze iso ( natywne 1600).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie jest. Jest dużo lepiej .
    nie rozumiem do konca zartu. bo wlasnie jest taki sam. tak w 1d3 jak i 1ds3.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 27-10-2009 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    lepszy od 5d? imo nie. nic na nim nie widać. miałem ten aparat, sprzedałem w diabły. fatalny jak w 40d, nigdy więcej.
    Pamiętam, jak kiedyś już o tym rozmawialiśmy na gg. My po prostu potrzebujemy ekranów do różnych celów.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mam przed sobą oba body, LCD w 1D3 jest zdecydowanie lepsze, lepszy kontrast, kolory, zdecydowanie więcej widac na nim przy swietle slonecznym, LCD w 5D przekłamuje kolory, są blade i zdjęcia są jakieś dziwnie żółte, kompletnie nie ma porównania
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    mam przed sobą oba body, LCD w 1D3 jest zdecydowanie lepsze, lepszy kontrast, kolory, zdecydowanie więcej widac na nim przy swietle slonecznym, LCD w 5D przekłamuje kolory, są blade i zdjęcia są jakieś dziwnie żółte, kompletnie nie ma porównania
    Ale Adam i tak widzi swoje
    W ramach ciekawostki napiszę tylko, że masz 5tkę z późniejszej produkcji, pierwsze egzemplarze miały ekranik z niebieską dominantą. Przez sezon miałem dwa na raz, po kolorze w menu poznawałem który jest który.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    lcd jest jedna z dwoch, no moze trzech rzeczy powstrzymujacymi mnie przed kupnem 1ds3. druga jest brak sraw ( okolo 10mpix) i slabsze iso ( natywne 1600).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

nie rozumiem do konca zartu. bo wlasnie jest taki sam. tak w 1d3 jak i 1ds3.
    Ja się już zgubiłem kto co z czym porównuje. Pisałem o wyświetlaczu w 1D mkIII i 40D. Mając oba te body równocześnie ten w 1D mkIII jest lepszy po prostu, więcej na nim widać (przede wszystkim nie ma takiego mydła i kolory bardziej rzeczywiste), a że oba w porówaniu do np. tego z 500D do d... cóż .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja się już zgubiłem kto co z czym porównuje. Pisałem o wyświetlaczu w 1D mkIII i 40D. Mając oba te body równocześnie ten w 1D mkIII jest lepszy po prostu, więcej na nim widać (przede wszystkim nie ma takiego mydła i kolory bardziej rzeczywiste), a że oba w porówaniu do np. tego z 500D do d... cóż .
    chodziło mi tylko o porównanie 1d mkIII z 40d czyli podsumowując napewno jest lepiej :-D

Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów