Cytat Zamieszczone przez Bieda Zobacz posta
Nowy, ładniejszy, odchudzony i tańszy na starcie.
chyba tylko nizsza cena jest tu potencjalnym plusem, i moze nizsza waga jesli wziac pod uwage segment docelowy

No, ale przede wszystkim poprawiono ponoć większość rzeczy, która doskwierała użytkownikom A100 (np. Af, szumy).
szumy sa zawsze poprawiane i co nowy korpus ktoras firma wypuszcza, to w dniu premiery "loi Canona jak nalezy". po czym pojawiaja sie pierwsze nietendencyjne testy i wychodzi, ze nic nowego pod sloncem.

szczerze? to jest nadal CCD i nadal 10Mpix. moze i jakos usprawnione, ale zachowujac realne podejscie do zycia, nie spodziewalbym sie zauwazalnej w praktyce roznicy do A100. moze i Sony zmniejszylo szumy, ale mam tutaj szczere obawy, czy idac droga Nikona, redukujac szumy nie zredukowalo tez szczegolowosci zdjecia

pozyjemy, zobaczymy

co do AF - powiedzialbym, ze najwyzszy czas bo pod wzgledem AF bylo co poprawic.

O różnicach znajdziecie najwięcej na kilku pierwszych stronach w poście na forum KM:
na moje oko, to jest to dobry watek dla osob, ktore robily sobie beke z Canona i jego epsilonowych zmian miedzy korpusami. bo bedzie ciezko mi udowodnic, ze A200 naprawde istotnie rozni sie od A100. jest to w sumie wypuszczenie pseudo-nowego produktu, gdzie troche elektroniki uleglo zmianie. kluczowe jest pytanie na ile aktualizacja AF cos wnosi, ale sadzac po segmencie docelowym korpusu, nie spodziewalbym sie tu zadnych cudow.

moim zdaniem, to taki troche "pentaksizm" - generowanie pozycji w folderach reklamowych epsilonowymi zmianami. jak ktos przygladal sie Pentaksom istD, istDS, istDL, istDS2, istDL2, K100, K110 to chyba wie o czym mowa.