Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 56 z 393 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czytać po prostu nie mogę, chyba napiję się zaliczkowo na Sylwestra.

Po pierwsze mam pytanie, ilu z szacownego grona musi lub chce sobie kupić następcę 5D lub jego rozwinięcie w postaci pro 7D? Za kilkanaście tysiecy złotych.

Z ilości podniecających się kolegów wynika, że co drugi, jak nie 90%.
    Polska widać coraz bogatszy kraj, bo tysiące amatorów chcą kupować puszki za 10 tysiaków, a dziesiątki tysięcy przechodzą do Nikona dla D3 (który kosztuje 15k).

Z pewnością Canon niesamowicie przyparty do ściany konkurencją w postaci puszki droższej dwa i pół raza ( a w sengemncie semi pro konkurencją droższą o 30%) da wam wszystko i jeszcze coś dorzuci drastycznie obcinając cenę. Canon wypuści "killera D3" tylko że za 7 tysęcy, no a jeszcze na pewno zrobi cash back, bo jak powszechnie wiadomo nikt już tej upadłej marki kupować nie chce.

W tych wypowiedziach odnajduję ze zdziwieniem nutę melancholijno rozpczliwą. Otóż Canon MUSI coś zrobić, żeby posiadacze aparatów i obiektywów tej marki poczuli się lepiej. Musi zmazać hańbę, ukręcić łeb D3 i to najlepiej za pomocą modelu kosztującego nie 5000$ a 2000$. No bo podobno C jest przyparty do muru..

W swojej, niedoskonałej to pewnik, ocenie widzę oczami wyobraźni setki wątków pytających czy 5Dmk2 jest wart tych 40% więcej bądź to od 5dMk1 bądź 40D, a całe rzesze postujących tutaj kolegów prześcigających sie w dobrotliwych aczkolwiek śmiesznych życzeniach będą mu proponować kupno starego modelu, no bo przeciez mniej szumi, a różnica w jakości obrazka jest niewielka. Ech ludzie, gdzie wy sie podziewaliście kiedy był analog?

BTW, dzięki wnikliwej analizie rynku dokonywanej w tym wątku wyszło mi, że jak poczekam trzy lata to 5D dostanę za darmo, a za 4 lata mi do niego doplacą. Ech, całe szczęście, że Canon "MUSI", i że "może oprzytomnieje" albo "przejrzy na oczy".

Musze się ponownie napić. Pozdrawiam.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kubaman - zdrowe podejście

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czytać po prostu nie mogę, chyba napiję się zaliczkowo na Sylwestra.

Po pierwsze mam pytanie, ilu z szacownego grona musi lub chce sobie kupić następcę 5D lub jego rozwinięcie w postaci pro 7D? Za kilkanaście tysiecy złotych.

Z ilości podniecających się kolegów wynika, że co drugi, jak nie 90%.
    Polska widać coraz bogatszy kraj, bo tysiące amatorów chcą kupować puszki za 10 tysiaków, a dziesiątki tysięcy przechodzą do Nikona dla D3 (który kosztuje 15k).

BTW, dzięki wnikliwej analizie rynku dokonywanej w tym wątku wyszło mi, że jak poczekam trzy lata to 5D dostanę za darmo, a za 4 lata mi do niego doplacą. Ech, całe szczęście, że Canon "MUSI", i że "może oprzytomnieje" albo "przejrzy na oczy".

Musze się ponownie napić. Pozdrawiam.
    Brawo Kuba.Podziwiam Cię za to że chciało Ci się to napisać.Ja się tylko śmieję czytając "mądrości" poprzedników, ale sił brak na tłumacznie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czytać po prostu nie mogę, chyba napiję się zaliczkowo na sylwestra.
    [...]
    Musze się popnownie napić. Pozdrawiam.
    Pretekst, żeby sobie golnąć, pierwsza klasa - trzeba przyznać
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vresviik Zobacz posta
    Brawo Kuba.Podziwiam Cię za to że chciało Ci się to napisać.Ja się tylko śmieję czytając "mądrości" poprzedników, ale sił brak na tłumacznie
    Problem w tym, czy adresaci wytrzymają tak dużo tekstu zaczynającego się od kuszącej sugestii
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 29-12-2007 o 20:34 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

ehehehe
    przeczytalem. Aleś Ty Kubaman kontrastowy. Masz jezyk w gebie nie powiem To dobra cecha.
    Przeciez to proste ze kazdy mądry(przynajmniej kilku) BEDACYCH NA KUPNIE przeczeka swiateczny boom i poczeka na zapowiadaną zewsząd (np. Szwecja), rychła premierę 5dII. Jestem zdecydowany na kupno jedynki (wrzucając cenę 7 k za dwójke - wyznałem, że tylko taka cena byłaby w stanie zachecic mnie na dzien dzisiejszy do zmiany decyzji - 2 koła byłbym w stanie dołożyć do 5DII).

Co do robienia porownywan Nikona 3D do 5D (jesli takowe byly) to chyba ktos pomyslił wątki.

pozdrawiam zarowno realisów jak i marzycieli.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    ehehehe
    przeczytalem. Aleś Ty Kubaman kontrastowy. Masz jezyk w gebie nie powiem To dobra cecha.
    Przeciez to proste ze kazdy mądry(przynajmniej kilku) BEDACYCH NA KUPNIE przeczeka swiateczny boom i poczeka na zapowiadaną zewsząd (np. Szwecja), rychła premierę 5dII. Jestem zdecydowany na kupno jedynki (wrzucając cenę 7 k za dwójke - wyznałem, że tylko taka cena byłaby w stanie zachecic mnie na dzien dzisiejszy do zmiany decyzji - 2 koła byłbym w stanie dołożyć do 5DII).

Co do robienia porownywan Nikona 3D do 5D (jesli takowe byly) to chyba ktos pomyslił wątki.

pozdrawiam zarowno realisów jak i marzycieli.
    Czyli twierdzisz, że jestem idiotą, bo kupiłem teraz 5D ?

Zważ na to, że wiele osób nie używa aparatu tylko do wzdychania do niego, ale też pracuje na nim itp Ja nie miałem czasu czekać, sprzedałem 30D do którego musiałbym dokupić 17-40 żeby mieć szeroki kąt (posiadam aktualnie tylko 24-70 F2.8L). Zamiast 17-40, wolałem zainwestować w 5D, znam przypadek kogoś kto zrobił tak samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio Zobacz posta
    Czyli twierdzisz, że jestem idiotą, bo kupiłem teraz 5D ?

Zważ na to, że wiele osób nie używa aparatu tylko do wzdychania do niego, ale też pracuje na nim itp Ja nie miałem czasu czekać, sprzedałem 30D do którego musiałbym dokupić 17-40 żeby mieć szeroki kąt (posiadam aktualnie tylko 24-70 F2.8L). Zamiast 17-40, wolałem zainwestować w 5D, znam przypadek kogoś kto zrobił tak samo
    drugi kontrastowy i dobrze!
    gdybym byl w podobnej sytacji nad zakupem bym sie nie zastanawiał. na stara puszke 19 grudnia znalazl sie kupiec. spogladajac do portfela wymyslilem ze nową puszką bedzie 5D. czytajac posty w CB wymyśliło mi się dalej ze poczekam do stycznia, kiedy to rzekomo ma byc premiera dwójki i ewentualny spadek jedynki lub wiekszy wybór w używkach 5D. Gdyby wpadło mi jakies konkret zlecenie nie bawiłbym sie w spekulacje tylko dzwonił do Towersilvy by wysyłał sprzęt i tyle.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Kuba, najlepszego... łykam i spadam obrabiać tę komunię z maja bo gostek jutro z Anglii wraca...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    drugi kontrastowy i dobrze!
    gdybym byl w podobnej sytacji nad zakupem bym sie nie zastanawiał. na stara puszke 19 grudnia znalazl sie kupiec. spogladajac do portfela wymyslilem ze nową puszką bedzie 5D. czytajac posty w CB wymyśliło mi się dalej ze poczekam do stycznia, kiedy to rzekomo ma byc premiera dwójki i ewentualny spadek jedynki lub wiekszy wybór w używkach 5D. Gdyby wpadło mi jakies konkret zlecenie nie bawiłbym sie w spekulacje tylko dzwonił do Towersilvy by wysyłał sprzęt i tyle.
    Hehe no offence, tak po prostu napisałem Tak czy siak, sam jestem ciekaw co dadzą do 5d MKII. Ale jak już pisałem - jeśli wrzucą tam ten beznadziejny LCD z 40D to ja dziękuję

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Najbardziej śmieszne w tym wszystkim jest to żę większość z oczekiwaczy wypisuje tu liste życzeń typu: matryca FF16mpix, lepszy af, uszczelnienie, wbudowany grip, jakby nie widząc że taki aparat już jest na rynku. Nazywa się 1Ds MarkII . No tyle że kosztuje znacznie więcej niż prorokowane 7000zł

Strona 56 z 393 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów