Pokaż wyniki od 1 do 10 z 133

Wątek: 5D czy D3

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ja też tak uważam. Nikon wcale nie ma jakiejś kosmicznej technologii w swoim CMOSie. Wystarczyło do tej samej technologii którą ma Canon zrobić natywną czułość ISO200 co jak wiadomo da niższe szumy na wyższych ISO bo podbicie sygnału jest dwukrotnie niższe niż z natywnego ISO100. Do tego agresywne odszumianie i duża wielkość piksela bo matryca formatu małego obrazka a nie DX i już się wszyscy mogą podniecać brakiem szumów.
    Marketingowo to Nikon jest teraz na topie ale technologicznie przewagi nie ma żadnej i Canon spokojnie to wyrówna.

Mam nadzieję, że Canon szybko dojdzie do takich konkluzji bo nie mam ochoty zmieniać szklarni a taka nowa pucha byłaby strzałem w dziesiątkę
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Mam nadzieję, że Canon szybko dojdzie do takich konkluzji bo nie mam ochoty zmieniać szklarni a taka nowa pucha byłaby strzałem w dziesiątkę
    Wreszcie widzę nutkę optymizmu:-)
    Biegam, bo lubię

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

ja osobiscie czekam do wiosny ze zmiana arsenału-jesli Canon nic ciekawego nie wypusci bede główkował nad zmiana systemu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    ja osobiscie czekam do wiosny ze zmiana arsenału-jesli Canon nic ciekawego nie wypusci bede główkował nad zmiana systemu.
    Oczywiście, bo tym co jest w tej chwili już się nie da robić zdjęć 8).

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (...)
    To by oznaczało epokę specjalizowanych body. Wiele MPx z ISO 100, ale z szumem na wysokich ISO (dla fotografów "studyjnych) i jako alternatywa mało MPx z wyższym natywnym ISO - dla fotoreporterów. Jedno i drugie to FF - bo dają większe piksele. A linii trzeciej - amatorskiej - crop.
    Ale to już prawie mamy, a i tak ciągle narzekania. Wiem prawie robi dużą różnicę . To co piszesz może mieć sens szczególnie jak się popatrzy np. na to. Widać że przy 12 mpx na cropie zaczyna być niezaciekawie :rolleyes:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-12-2007 o 00:43
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów