Strona 19 z 79 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Dla mnie 1Ds jest stworzony wylacznie do Lkowych stalek. Podczepianie reporterskiego szkla, jakim jest 24-70 to jednak porazka - wiem, bo mam.
    70-200, hmmmm... z zasady nie uzywam tego zooma, wole 85 i 200 ze stalek. Przemysl jakich chesz efektow z takim body (jak rozumiem najlepszych jakosciowo).

Zdrowko i powodzenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Dla mnie 1Ds jest stworzony wylacznie do Lkowych stalek. Podczepianie reporterskiego szkla, jakim jest 24-70 to jednak porazka - wiem, bo mam.
    70-200, hmmmm... z zasady nie uzywam tego zooma, wole 85 i 200 ze stalek. Przemysl jakich chesz efektow z takim body (jak rozumiem najlepszych jakosciowo).

Zdrowko i powodzenia
    Te sample, które zapodałem zdają się to potwierdzać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Z ust mi to wyjales i niestety uprzedziles ;-)
    Ale coz... gratuluje wczesniejszemu Panu wyboru - bogatemu wszystko wolno

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

nowe chybahttp://www.letsgodigital.org/html/review/canon/eos1dsmark3/kenya-safari-photos.html sample
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no to 85 1,2L na poczatek powinno wystarczyc do portretow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.letsgodigital.org/en/1738...photo-gallery/
    Ostatnio edytowane przez Krakers ; 05-11-2007 o 23:35 Powód: Automerged Doublepost
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

@lukep : nie kumam twojego punktu widzenia. dsmkII daje rade ze wszystkim a efekt jest tak dobry jak dobre szklo wepniesz. jak sie da to w studio wpinam prajma i mam max jakosc a jak jest kotlet to wpinam zuma i mam max wygode i dopasowanie do sytuacji. jakis dziwny fetyszyzm tu rozsiewasz:>
    @kolekcjoner - sciagnalem sobie te japonskie drzewka, i moje wnioski sa zgola inne. wszystko jest takie jak powinno byc jesli chodzi o ostrosc. jak jest bieda-elka 4.o to i ostrosc jest biedna. tak samo bedzie na kazdej innej puszce. 70-200 4 jest przecietnym obiektywem i bedzie to widoczne na kazdym korpusie, te sample jakos szczegolnie tego nie obnazaja na dsmkIII.
    Natomiast zmrozily mnie szumy...nie jest dobrze. Jest zle. taka kasze to ja mam na iso 800 w mkII. Popsuliscie mi czekanie tymi fotami W ogole trzepanie sie nad samplami z netu to jest jakas paranoja... Ja wyczuwam charakter puszki dopiero po ilustamdziesieciu godzinach grzebania w rawach. W zyciu nie zdecydowalbym sie na kupno puszki bez przestrzelania jej na paru sesjach. Tyle ze jesli chodzi o dsmkIII nie za bardzo jest wybor...trzeba go miec jak sie nie ma na hassela :P
    Ostatnio edytowane przez zby ; 10-11-2007 o 03:51
    pozdrawiam,
    zby

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zby Zobacz posta
    (....)
    @kolekcjoner - sciagnalem sobie te japonskie drzewka, i moje wnioski sa zgola inne. wszystko jest takie jak powinno byc jesli chodzi o ostrosc. jak jest bieda-elka 4.o to i ostrosc jest biedna. tak samo bedzie na kazdej innej puszce. 70-200 4 jest przecietnym obiektywem i bedzie to widoczne na kazdym korpusie, te sample jakos szczegolnie tego nie obnazaja na dsmkIII.
    Natomiast zmrozily mnie szumy...nie jest dobrze. Jest zle. taka kasze to ja mam na iso 800 w mkII. Popsuliscie mi czekanie tymi fotami W ogole trzepanie sie nad samplami z netu to jest jakas paranoja... Ja wyczuwam charakter puszki dopiero po ilustamdziesieciu godzinach grzebania w rawach. W zyciu nie zdecydowalbym sie na kupno puszki bez przestrzelania jej na paru sesjach. Tyle ze jesli chodzi o dsmkIII nie za bardzo jest wybor...trzeba go miec jak sie nie ma na hassela :P
    Tyle że tam są sample z 70-200/4 IS. A to jeden z najlepszych zoomów - przez niektórych (np. photozone.de) uznawany za najlepszy. A to że Ty się "trzepiesz" nad tymi samplami - to cóż ja Ci poradzę - niektórzy tak mają .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Za DPR: http://www.luminous-landscape.com/re...ada-iiis.shtml - na Wyspie kochających lemurów AF nie zawodził

PS
    I jest jeszcze sprostowanie w sprawie AA (na końcu).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon EOS 1Ds Mark III Kenya Safari Photos

Jedno jest pewne. Z tym aparatem na taką imprezę trzeba mieć sporo GB w rezerwie. No i 400mm to nie jest zbyt długo.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Zaczynam rozumieć dlaczego, 500 mm czy 600 mm, na takim safari to tylko zbędny bagaż.

Strona 19 z 79 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów