Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Witam ponownie,
proszę powiedzcie mi który ze stockow ma ostrzejsze zasady SS czy iS, chodzi mi głównie o to czy zdjęcia odrzucone na SS wchodzą wam na IS lub odwrotnie odrzucone na iS zostają zaakceptowane na SS
pozdrawiam
IS ma makabrycznie wygorowane kryteria jesli chodzi o fotki biznesowe. Praktycznie na wszystkich stockach mam 95-100% a na IS 30%
W sumie mi to pasi, juz sie z tym pogodzilem. Poprostu musze sie starac bardziej i szlifowac technike.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Najwiekszy luz ma fotolia, za nia wg mnie SS. Bigstock to powolny wół a stockexpert ma nieco pogrzany system wyszukiwania, ktory nie pozwala latwo sie przebic nowym userom.
Jeszcze jedno odnosnie fotolii - maja zwalony system keywordow. Tylko 7 z listy wchodzi w wyszukiwarki (te co podniesiesz na sama gore, przez co upierdliwe jest dodawanie fot i tak czy tak, najczesciej admin zmienia keywordy na te co jemu pasuja)
SS RULEZ !mam prawie 500 dowloadow po 3 tygodniach bycia aktywnym
Ostatnio edytowane przez asterix ; 06-11-2007 o 16:38 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Witam
pytanie troche z innej beczki ale w temacie: skąd wiadomo że zdjęcia zamieszcane na stockach są wykonane przez ich prawowitych autorów? tj.: bardzo łatwo chyba zakosić komuś fote w obecnych czasach, nie ma dowodu w postaci np. negatywu, przecież mozna z roznych stron gdzie ludzie prezentuja swoje foty posciagac coś sobie i potem jako własne wystawić na stocku.
czy jest jakis system weryfikacji tego czy po prostu obowiązuje żelazna etyka na takich stockach?
pozdrawiam
sprawa jest taka. negatywy są - raw'y. Można też sprawdzić date uploadu fotki. Jeśli ktoś wykryje że skradłeś foty to usuną Ci konto, a kasy nie zobaczysz. Jeśli nie daj boże ukradziona fotka pochodziła z galerii 'ekskluzywnego' fotografa z istock, to masz spore szanse na sprawę w sądzie.
Pozdr.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...