Strona 136 z 254 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monikatrs Zobacz posta
    A co oznaczają tzw kredyty... itp?
    Taki rodzaj ichniej waluty, na to masz przeliczniki 1 kredyt = X dolara/euro/zl ... Nic nadzwyczajnego.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

za kredyty kupujesz foty. 1 kredys = 1 dolar. Mozesz je wymienic na kredyty i kupic foty lub przelac np na swojego Paypala.

Wysylanie skanu dokumentu do tych serwisow jest bezpieczne. Sa to firmy

zarejestrowane, ponoszace odpowiedzialnosc za przechowywanie owych danych.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    Dla mnie absolutnym krolem downloadu jest shutterstock, po miesiacu pobytu minimum dzienne siegnelo 55 downloadow. Moze i placa 0.25 i 0.30 ale daje to minimum te 50zl dziennie.
    Ameryki nie okrywasz :P Wiekszosc jak nie wszyscy zarabiaja na SS najwiecej chyba, chyba, ze na IS maja grubbe folio ... Lecz na poczatku na pewno SS kroluje ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

są to takie punkty, które można kupić aby za nie kupować fotki... czasem też kredyty dostaje się za sprzedaż zdjęć. Jeśli sprzedajesz fotki za kredyty, to można zamieniać je pozniej na cash.

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Witam serdecznie!.........
    I kolejne pytanie: czy wysyłanie im skanu dowodu osobistego jest bezpieczne?
    Dowód sie nie nadaje , potrzebny paszport - może i lepiej, nie ma tam części danch, które by można było użyć.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam ponownie,
    proszę powiedzcie mi który ze stockow ma ostrzejsze zasady SS czy iS, chodzi mi głównie o to czy zdjęcia odrzucone na SS wchodzą wam na IS lub odwrotnie odrzucone na iS zostają zaakceptowane na SS
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

IS ma makabrycznie wygorowane kryteria jesli chodzi o fotki biznesowe. Praktycznie na wszystkich stockach mam 95-100% a na IS 30%

W sumie mi to pasi, juz sie z tym pogodzilem. Poprostu musze sie starac bardziej i szlifowac technike.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Najwiekszy luz ma fotolia, za nia wg mnie SS. Bigstock to powolny wół a stockexpert ma nieco pogrzany system wyszukiwania, ktory nie pozwala latwo sie przebic nowym userom.
    Jeszcze jedno odnosnie fotolii - maja zwalony system keywordow. Tylko 7 z listy wchodzi w wyszukiwarki (te co podniesiesz na sama gore, przez co upierdliwe jest dodawanie fot i tak czy tak, najczesciej admin zmienia keywordy na te co jemu pasuja)

SS RULEZ ! mam prawie 500 dowloadow po 3 tygodniach bycia aktywnym
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 06-11-2007 o 16:38 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    IS ma makabrycznie wygorowane kryteria jesli chodzi o fotki biznesowe. Praktycznie na wszystkich stockach mam 95-100% a na IS 30%
    To wpadnij na Crestock. Tam (IMO!) jest siwy dym z akceptacja

Co do porownania SS a IS, to tez sklaniam sie za SS, ze latwiejszy do submitowania ...

krzyhu
    Guest

Domyślnie

Witam

pytanie troche z innej beczki ale w temacie: skąd wiadomo że zdjęcia zamieszcane na stockach są wykonane przez ich prawowitych autorów? tj.: bardzo łatwo chyba zakosić komuś fote w obecnych czasach, nie ma dowodu w postaci np. negatywu, przecież mozna z roznych stron gdzie ludzie prezentuja swoje foty posciagac coś sobie i potem jako własne wystawić na stocku.
    czy jest jakis system weryfikacji tego czy po prostu obowiązuje żelazna etyka na takich stockach?

pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyhu Zobacz posta
    Witam

pytanie troche z innej beczki ale w temacie: skąd wiadomo że zdjęcia zamieszcane na stockach są wykonane przez ich prawowitych autorów? tj.: bardzo łatwo chyba zakosić komuś fote w obecnych czasach, nie ma dowodu w postaci np. negatywu, przecież mozna z roznych stron gdzie ludzie prezentuja swoje foty posciagac coś sobie i potem jako własne wystawić na stocku.
    czy jest jakis system weryfikacji tego czy po prostu obowiązuje żelazna etyka na takich stockach?

pozdrawiam
    sprawa jest taka. negatywy są - raw'y. Można też sprawdzić date uploadu fotki. Jeśli ktoś wykryje że skradłeś foty to usuną Ci konto, a kasy nie zobaczysz. Jeśli nie daj boże ukradziona fotka pochodziła z galerii 'ekskluzywnego' fotografa z istock, to masz spore szanse na sprawę w sądzie.

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 136 z 254 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów