Strona 135 z 254 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 341 do 1 350 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    o co chodzi w Shutterstock z "Per-Photo sale". Swoja sprzedaz mam w tabeli download... tabela per photo sale jest zawsze pusta... czy shutterstock ma tez funkcje kupna zdjecia bez abonamentu? jedynie placac za konkretna fote ?? czy wtedy stawka jest inna ?
    Per-Photo sale
    Earn 20% of the sale price when your images are sold through our affiliate site photosights.net, or any of our other co-branded sites.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

o co chodzi w Shutterstock z "Per-Photo sale". Swoja sprzedaz mam w tabeli download... tabela per photo sale jest zawsze pusta... czy shutterstock ma tez funkcje kupna zdjecia bez abonamentu? jedynie placac za konkretna fote ?? czy wtedy stawka jest inna ?
    widze ze na shutterstock masz juz akceptacje... napisz na czym masz wiekszy odsiew... na istock czy shutter?

Pozdr
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

na shutter mam 100% , na stockexper jeszcze czekam (56 fot czeka - juz mnie to wqrza), na dreamstime tez 100% choc czasem wraca cos bo pomieszam model releasy, na bigstock tyz wszystko akceptuja.

Na istock nie Choc tu rozumiem... w koncu to czesc getty. Czepiaja sie absolutnie wszystkiego. wskaznik mam 25% choc po nastepnej serii powinno wzrosnac do 50-60% - nie bedzie sie czego czepic
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dumam czy poswiecac czas na 123rf, juz na dziendobry rozne problemy z ich aplikacja. A juz ogolnie denerwujace jest to, ze musze wywalac keywordy zapisane w PS bo 123rf nie akceptuje wpisow. To zupelny kretynizm
    a jeszcze jedno Ogolnie to uwielbiam Shutterstock po chwili pobytu generuje juz 30-40 downloadow dziennie co daje mi tak srednio 10-12 dolarow dziennie. Majatek to to nie jest no ale to dopiero poczatki (w bazie 54 foty)
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 30-10-2007 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

dumam czy poswiecac czas na 123rf, juz na dziendobry rozne problemy z ich aplikacja. A juz ogolnie denerwujace jest to, ze musze wywalac keywordy zapisane w PS bo 123rf nie akceptuje wpisow. To zupelny kretynizm
    123rf na 100% akceptuje slowa kluczowe nadane w ps. Sam do nich wysylam fotki.

Pozdr.,

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

to moze nie chca wpisow w pierwszych dziesieciu fotach.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Monikatrs
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie!
    Ja dopiero zaczynam przygodę z fotografią ale moja koleżanka już od lata fotografuje... Niestety po urodzeniu dziecka ma problemy ze znalezieniem nowej pracy dlatego pomyślałam, że skoro robi dobre zdjęcia to mogła by je umieścić na istockphoto...
    Teraz pytanie do Was.. Czy wysyłanie zdjęć na ten portal i otrzymywanie pieniędzy z ich sprzedaży zobowiązuje autora zdjęć do ponoszenia pewnych opłat aby być w tym serwisie?
    I kolejne pytanie: czy wysyłanie im skanu dowodu osobistego jest bezpieczne?

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monikatrs Zobacz posta
    skoro robi dobre zdjęcia to mogła by je umieścić na istockphoto...
    i nie tylko Istockphoto...

Teraz pytanie do Was.. Czy wysyłanie zdjęć na ten portal i otrzymywanie pieniędzy z ich sprzedaży zobowiązuje autora zdjęć do ponoszenia pewnych opłat aby być w tym serwisie?
    Teoretycznie nie ponosi się żadnych opłat. To co wpłynie na konto jest już Twoje.

Udokumentowanie swoich danych osobowych jest obligatoryjne i inaczej się nie da. Nigdy nie słyszałem aby ktoś miał z tego powodu jakieś problemy (o ile działa zgodnie z prawem).
    Ostatnio edytowane przez sergi ; 31-10-2007 o 13:23
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

istockphoto jest jak bardzo zaufanym serwisem, o ile przesylanie skanów dokumentów niewiadomo gdzie nie jest zalecane, tak do istockphoto mozna przesłać bez obaw.

Pozdr
    to moze nie chca wpisow w pierwszych dziesieciu fotach.
    tego to już nie pamiętam... ale chyba wszystkie wysyłałem z wpisami...
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-10-2007 o 14:08 Powód: Automerged Doublepost

Monikatrs
    Guest

Domyślnie

A co oznaczają tzw kredyty... itp?

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

apropos pytania czy dobrze jest startowac z istock...
    ja bym jednak zaczynal od latwiejszych serwisow... istock moze zdolowac czasem jesli robi sie zdjecia ludzi, zwlaszcza biznes.

Dla mnie absolutnym krolem downloadu jest shutterstock, po miesiacu pobytu minimum dzienne siegnelo 55 downloadow. Moze i placa 0.25 i 0.30 ale daje to minimum te 50zl dziennie.

Strona 135 z 254 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów