(robgr85), tak, to byłem ja.
Można sobie życzyć by łącze było tak szybkie, jak szybka jest Twoja odpowiedź na mój post
Z tego co wywnioskowałem z rozmowy z firmą wynika, że podstawowe łącze bęzie miało 4G i będzie synchroniczne. Pozostanie 2G na drugi serwer, gdy pierwszy będzie obciążony. Nie zrozumiałem do końca co będzie gdy i to się zapcha ale chyba ruch będzie kierowany do innych serwerów tej firmy, która będzie nam świadczyć usługi a w chwili mniejszego obciążenia wszystko będzie się synchronizować. Chyba dobrze to opisałem...
Nie wiem też czy dobrze zrozumiałem, że przeglądanie zdjęć przez potencjalnych kupujących będzie się generowało z osobnej maszyny ale chyba tak.
Jak więc napisał sergi - to grube tysiące i to niestety potwierdzam.
Ponadto, czego jeszcze nie pisałem, serwis będzie udostępniał zdjęcia reportażowe-tzw. profesjonalnych fotografów i tu się sprawa jeszcze bardziej komplikuje bo nie chodzi tylko o sprawy techniczne...
Oj, ciężka praca ale daje wiele satysfakcji.
Wierzę jednak, że się uda bo jak mi niektórzy znajomi mówią, to na swoich zdjęciach zarabiają na sprzęt i czasami na wyjazd na narty czego wszystkim życzę.
Pozdrawiam.