5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
na shutter mam 100% , na stockexper jeszcze czekam (56 fot czeka - juz mnie to wqrza), na dreamstime tez 100% choc czasem wraca cos bo pomieszam model releasy, na bigstock tyz wszystko akceptuja.
Na istock nieChoc tu rozumiem... w koncu to czesc getty. Czepiaja sie absolutnie wszystkiego. wskaznik mam 25%
choc po nastepnej serii powinno wzrosnac do 50-60% - nie bedzie sie czego czepic
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dumam czy poswiecac czas na 123rf, juz na dziendobry rozne problemy z ich aplikacja. A juz ogolnie denerwujace jest to, ze musze wywalac keywordy zapisane w PS bo 123rf nie akceptuje wpisow. To zupelny kretynizm
a jeszcze jednoOgolnie to uwielbiam Shutterstock
po chwili pobytu generuje juz 30-40 downloadow dziennie co daje mi tak srednio 10-12 dolarow dziennie. Majatek to to nie jest no ale to dopiero poczatki (w bazie 54 foty)
Ostatnio edytowane przez asterix ; 30-10-2007 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
to moze nie chca wpisow w pierwszych dziesieciu fotach.
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Witam serdecznie!
Ja dopiero zaczynam przygodę z fotografią ale moja koleżanka już od lata fotografuje... Niestety po urodzeniu dziecka ma problemy ze znalezieniem nowej pracy dlatego pomyślałam, że skoro robi dobre zdjęcia to mogła by je umieścić na istockphoto...
Teraz pytanie do Was.. Czy wysyłanie zdjęć na ten portal i otrzymywanie pieniędzy z ich sprzedaży zobowiązuje autora zdjęć do ponoszenia pewnych opłat aby być w tym serwisie?
I kolejne pytanie: czy wysyłanie im skanu dowodu osobistego jest bezpieczne?
i nie tylko Istockphoto...
Teoretycznie nie ponosi się żadnych opłat. To co wpłynie na konto jest już Twoje.
Udokumentowanie swoich danych osobowych jest obligatoryjne i inaczej się nie da. Nigdy nie słyszałem aby ktoś miał z tego powodu jakieś problemy (o ile działa zgodnie z prawem).
Ostatnio edytowane przez sergi ; 31-10-2007 o 13:23
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
istockphoto jest jak bardzo zaufanym serwisem, o ile przesylanie skanów dokumentów niewiadomo gdzie nie jest zalecane, tak do istockphoto mozna przesłać bez obaw.
Pozdr
tego to już nie pamiętam... ale chyba wszystkie wysyłałem z wpisami...
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 31-10-2007 o 14:08 Powód: Automerged Doublepost
A co oznaczają tzw kredyty... itp?
apropos pytania czy dobrze jest startowac z istock...
ja bym jednak zaczynal od latwiejszych serwisow... istock moze zdolowac czasemjesli robi sie zdjecia ludzi, zwlaszcza biznes.
Dla mnie absolutnym krolem downloadu jest shutterstock, po miesiacu pobytu minimum dzienne siegnelo 55 downloadow. Moze i placa 0.25 i 0.30 ale daje to minimum te 50zl dziennie.