Strona 44 z 48 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 479

Wątek: Narzekania na 17-40 4L

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Czytam ten wątek i szczerze powiem, że mam już dość. Tu już nie o narzekania na 17-40 chodzi tylko o to, żeby jeden drugiemu dopiekł. Ja nie mam tego szkła, ale mimo narzekań tych innych, co go nie mają i nie mieli a marudzą, kupię je sobie pewnie i sprawdzę, bo coraz bardziej mnie już ciekawi, jak to naprawdę jest z tą elką.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Kompleksy i kompleksiki, zamiast rzetelnej wiedzy.
    Niektórzy nie mogą się pogodzić z faktem, że to nie oni kupili najlepsze szkło na świecie.
    Komiczne
    Ja zawsze rzetelnie piszę o wadach i zaletach mojego dobytku dla pożytku innych, no ale nie każdego na to stać.
    Pozdrówka
    Zatem czekamy na tę "rzetelną wiedzę", bo póki co to Ty próbujesz wmówić ludziom, że kupili złe szkło, a Ty dobre. No bez jaj. Ja należę do tego ciemnogrodu i jestem bardzo zadowolony, mam też 24-105 i wcale nie uważam, że jest on jakoś wybitnie lepszy od 17-40. Mało tego ten ostatni daje bardziej nasycone i neutralne kolory.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asu Zobacz posta
    m_o_b_y - poczytuję wątek i m.in. twoje posty i uważam, że argumenty których używasz są conajmniej kiepskie, bo sprowadzają się tylko i wyłącznie do wykresów rozdzielczości - obiektyw to coś więcej.
    Jako posiadacz szkła kitowego miałem okazję popsrykać swego czasu rzeczonym obiektywem (17-40 L) na plaży w środku lata (było akurat zachmurzenie). Oglądając wyniki na monitorze powaliły mnie kolory i kontrast, także to, że każde praktycznie zdjęcie - niezależnie od ogniskowej - było ostre (dzięki fokusowi?). Używałem różnych przysłon z f/4 na czele. Faktycznie - nie prześledziłem nigdy wykresów MTF (czy jak im tam), ale mimo to z całą pewnością stwierdzam, że ten obiektyw jest wart swojej ceny a jakość obrazu stoi na najwyższym poziomie. Uprzedzając pytanie - nie jestem posiadaczem tego szkła i nie interesuje mnie budowanie swojego ego ;-)
    To prawda, że wykresy rodzielczości, to nie wszystko, ale w końcu to, czego przede wszystkim oczekujemy od szkła, to ostre fotki. A to, czy AF jest szybszy, czy wolniejszy i czy pierścienie są szersze, czy węższe, to sprawy drugorzędne.
    Obrona Częstochowy w postaci prób udowadniania, że nie najostrzejszy obiektyw jest jednak najostrzejszy, jest po prostu zabawna.

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Obrona Częstochowy w postaci prób udowadniania, że nie najostrzejszy obiektyw jest jednak najostrzejszy, jest po prostu zabawna.
    Kto ci wmawia że jest najostrzejszy. Czytaj ze zrozumieniem.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zatem czekamy na tę "rzetelną wiedzę", bo póki co to Ty próbujesz wmówić ludziom, że kupili złe szkło, a Ty dobre. No bez jaj. Ja należę do tego ciemnogrodu i jestem bardzo zadowolony, mam też 24-105 i wcale nie uważam, że jest on jakoś wybitnie lepszy od 17-40. Mało tego ten ostatni daje bardziej nasycone i neutralne kolory.

Sęk w tym, że nie zamierzam nikomu niczego wmawiać. :grin:
    To nie moja wina, że ktoś coś kupił, albo i nie kupił. :grin:
    Ośmieliłem się tylko napisać, że sprawdziłem 2 egzemplarze 17-40, nie byłem z nich zadowolony i w efekcie kupiłem 24-105.
    Tylko tyle.
    Chciałem tylko podzielić się swoimi doświadczeniami w nadziei, że może ktoś je wykorzysta z pożytkiem.
    Nie wiedziałem, że są tu zakompleksieni właściciele owego 17-40 i że dadzą się za niego porąbać, albo lepiej - mnie nieco uszkodzić. :grin:
    Śmieszne.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Sęk w tym, że nie zamierzam nikomu niczego wmawiać. :grin:

Ośmieliłem się tylko napisać, że sprawdziłem 2 egzemplarze 17-40, nie byłem z nich zadowolony i w efekcie kupiłem 24-105.
    Tylko tyle.
    Chciałem tylko podzielić się swoimi doświadczeniami w nadziei, że może ktoś je wykorzysta z pożytkiem.
    Ergo ? Jeśli sprawdzisz 2 17-40 i Ci nie odpowiadają, kup 24-105
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie czytasz uważnie, ja nie bazowałem na gadkach, tylko na wynikach badań rozdzielczości obrazu, a to jest obiektywny konkret.
    Zajrzyj na www.optyczne.pl
    Pozdrówka
    Przeczytaj proszę wnioski Arka http://www.optyczne.pl/35.11-Test_ob...sumowanie.html, jeśli nie wierzysz ludziom, którzy to szkło użytkują.

Pozdrawiam

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    Ergo ? Jeśli sprawdzisz 2 17-40 i Ci nie odpowiadają, kup 24-105

No tak, widzę, że masz w stopce ów 17-40 i będziesz go teraz bronił, jak Częstochowy.
    Ale w końcu się nie dziwię.
    Przedtem miałem Olympusa E500 i na forum tamtej marki naczytałem się o tym, że Canony, czy Nikony, to śmiecie, bo najlepszy jest Olympus.
    Istna komedia. :grin: :grin: :grin:
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Nie wiedziałem, że są tu zakompleksieni właściciele owego 17-40 i że dadzą się za niego porąbać, albo lepiej - mnie nieco uszkodzić. :grin:
    Śmieszne.
    Rady osób niewiarygodnych są tyle warte, ile zeszłoroczny śnieg :-)
    Biegam, bo lubię

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark_solo Zobacz posta
    Przeczytaj proszę wnioski Arka http://www.optyczne.pl/35.11-Test_ob...sumowanie.html, jeśli nie wierzysz ludziom, którzy to szkło użytkują.

Pozdrawiam

Jeśli masz namiar na optyczne, to porównaj wyniki badań rozdzielczosci obrazu dla 17-40 i 24-105, a może w końcu zrozumiesz, co mam na myśli.
    Podobnie możesz porównać opinie na stronie

http://www.the-digital-picture.com/Canon-Lenses/

Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Strona 44 z 48 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów