Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 107 z 109 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Coś już napisał Awatar drsemen
    Miasto
    Czarnków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Założenie butów: 30 sek.
    Spacer do lokalu wyborczego: 600 sek.
    Oddanie glosu: 120 sek.
    Ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach: BEZCENNE

Dobre.
    Tylko ja wolałbym go wogóle nie oglądać, a tym bardziej słuchać jego kwakania.
    5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
    Pozdrawiam Szymon

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Popatrz z tej strony:
    ktos ukradl Ci rower, a tydzien pozniej widzisz tenze swoj (czy juz raczej czyjs?) rower (te same zarysowania, kolor, innymi slowy masz 100% pewnosci ze to jest ten sam) pod sklepem. Jezeli go wezmiesz ze soba to jestes zlodziejem, ukradles go? Chyba nie, po prostu odzyskales swoja wlasnosc.
    Nie wiem, co mówi prawo, ale ja traktowałbym to również jako kradzież. Co gorsza - byłby to samosąd. Taka mniejsza forma linczu

(Nie)stety w takich dyskusjach nie mozesz napisac, ze prawo Cie w tym temacie nie interesuje, chyba ze szczegulowo zdefiniujesz swoj system wartosci i zasad. W koncu obywateli nie obowiazuje to, co mi sie wydaje ze powinno byc, ale to co jest. A jest prawo.
    Jak widzisz - mogę. Nawet powinienem. Przecież piszę tu o tym, jak powinno prawo wyglądać. Głupio by było, gdybym pisał, że taka ustawa jest niemożliwa, bo jest sprzeczna z inną ustawą . Swój system wartości właśnie opisuję.

Z eutanazja jest ten problem, iz brak ich udzialu jest niemozliwy...skoro pacjent sam nie jest w stanie sie odlaczyc od aparatury, to powinien to zrobic ktos odpowiedzialny za niego (oczywiscie za jego przyzwoleniem), a tym kims jest lekarz.
    Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia? Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Założenie butów: 30 sek.
    Spacer do lokalu wyborczego: 600 sek.
    Oddanie glosu: 120 sek.
    Ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach: BEZCENNE

A ja znam wersję:

Założenie butów – 30”;
    spacer do lokalu wyborczego – 600”;
    oddanie głosu – 120”
    zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar FERRER

Domyślnie

Tomasz Golinski - za wiele ci nie zostało , no chyba że "ĘĄ" i Ędward Ącki
    Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FERRER Zobacz posta
    Tomasz Golinski - za wiele ci nie zostało , no chyba że "ĘĄ" i Ędward Ącki
    To, co mi zostało, to mi wystarczy. Jakkolwiek drugiej części posta nie rozumiem...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Ciekawa teoria. Może ją bardziej rozwiniesz? Może także nas ochronisz przed tą ewentualną przypadłością i wskażesz linki do stron, których nie musimy blokować.
    Pol zartem pol serio to bylo.
    Co do przegladania informacji najbardziej mi pasuje ostatnio
    www.dziennik.pl
    Dobrze poukladane tematycznie, pod kazdym newsem zawsze sa odnosniki do wczesniejszych zwiazanych z tematem, no i ogolnie jest przejrzyscie.
    NO i co najwazniejsze dawkowanie informacji wydaje mi sie najbardziej obiektywne.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Nie wiem, co mówi prawo, ale ja traktowałbym to również jako kradzież. Co gorsza - byłby to samosąd. Taka mniejsza forma linczu
    Z mojego punktu widzenia takie rozumowanie jest bez sensu
    Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia?
    I tymze katem jest akurat lekarz. Co w tym zlego? Jaki jest cel zatrudniania kolejnej osoby?

[quote]Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.[quote]
    Tak, zwlaszcza jak np jestes calkowicie sparalizowany i jedynie mozesz poruszac oczami, albo jestes nieprzytomny, ale wczesniej za zycia przygotowales dyspozycje, ze nie chcesz byc w takiej sytuacji ratowany.

A ja znam wersję:

Założenie butów – 30”;
    spacer do lokalu wyborczego – 600”;
    oddanie głosu – 120”
    zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!
    Ale Twoja wersja jest nierealna (oczywiscie o ile wszyscy ww beda mieli zawiedzione miny)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Pol zartem pol serio to bylo.
    Co do przegladania informacji najbardziej mi pasuje ostatnio
    www.dziennik.pl
    Dobrze poukladane tematycznie, pod kazdym newsem zawsze sa odnosniki do wczesniejszych zwiazanych z tematem, no i ogolnie jest przejrzyscie.
    NO i co najwazniejsze dawkowanie informacji wydaje mi sie najbardziej obiektywne.
    Wiem, że miało być pół żartem, pół serio ;-)

Tym niemniej, czy ten obiektywizm "Dziennika" przejawia się tym np. że jego redaktor naczelny R. Krasowski mówi o red. naczelnym "Wyborczej": "Michnik poświęcił 1/3 życia na obronę byłych ubeków" ??? Notabene sprawa trafiła do sądu i zobaczymy, po czyjej stronie będzie racja.

Co do obiektywizmu "Dziennika" to pamiętam jeszcze wieczór wyborczy sprzed 2 lat:
    http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss

Cytat:" Dziś prezes TVP Bronisław Wildstein ma tłumaczyć się przed zarządem telewizji, dlaczego "Wieczór wyborczy" zamiast relacji na żywo ze sztabów wyborczych pokazywał gadające głowy, głównie z "Dziennika". I dlaczego na dziewięciu zaproszonych publicystów aż ośmiu było z jednej opcji, a siedmiu reprezentowało jedną tylko gazetę - "Dziennik" wydawany przez koncern Axel Springer?

Zresztą pp. Michalski, Krasowski, Rybiński mają mocne skrzywienia na prawo, a wtedy o obiektywizm raczej trudno ;-)
    Ostatnio edytowane przez Rob ; 18-10-2007 o 10:48

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Co do obiektywizmu "Dziennika" to pamiętam jeszcze wieczór wyborczy sprzed 2 lat:
    http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss
    Muszisz cofac sie dwa lata. W przypadku gazety jest to na bieżąco.
    Te życiorysy skrzywionych na prawo chyba są cienkie w porównaniu z tym:
    http://www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Muszisz cofac sie dwa lata. W przypadku gazety jest to na bieżąco.
    Te życiorysy skrzywionych na prawo chyba są cienkie w porównaniu z tym:
    http://www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm
    Wybacz, ale JR Nowak, jako naczelny ideolog Radia Maryja, nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Obecność wyłącznie w takich mediach jak wspomniane wcześniej RM, Telewizja "Trwam" czy "Nasz Dziennik", wykładanie w szkole księdza Rydzyka świadczą raczej o pewnym skrzywieniu umysłowym.

Cytat: Wszystkie media - poza Radiem Maryja, Telewizją Trwam i "Naszym Dziennikiem" - pomijają autentyczne osiągnięcia rządu, a szczególnie spotwarzają trzech muszkieterów - Ziobrę, Wassermanna i Dorna.

Zresztą najlepiej o nim świadczą jego publikacje; ze swojego antysemityzmu powinien się leczyć!

A żeby było śmieszniej, to "Wprost" niedawno podał, że "według akt zgromadzonych w IPN Nowak był zarejestrowany jako kontakt operacyjny SB"

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

IV RP Reaktywacja

Ktos sie niezle napracowal

Strona 107 z 109 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów