Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
Popatrz z tej strony:
ktos ukradl Ci rower, a tydzien pozniej widzisz tenze swoj (czy juz raczej czyjs?) rower (te same zarysowania, kolor, innymi slowy masz 100% pewnosci ze to jest ten sam) pod sklepem. Jezeli go wezmiesz ze soba to jestes zlodziejem, ukradles go? Chyba nie, po prostu odzyskales swoja wlasnosc.
Nie wiem, co mówi prawo, ale ja traktowałbym to również jako kradzież. Co gorsza - byłby to samosąd. Taka mniejsza forma linczu

(Nie)stety w takich dyskusjach nie mozesz napisac, ze prawo Cie w tym temacie nie interesuje, chyba ze szczegulowo zdefiniujesz swoj system wartosci i zasad. W koncu obywateli nie obowiazuje to, co mi sie wydaje ze powinno byc, ale to co jest. A jest prawo.
Jak widzisz - mogę. Nawet powinienem. Przecież piszę tu o tym, jak powinno prawo wyglądać. Głupio by było, gdybym pisał, że taka ustawa jest niemożliwa, bo jest sprzeczna z inną ustawą . Swój system wartości właśnie opisuję.

Z eutanazja jest ten problem, iz brak ich udzialu jest niemozliwy...skoro pacjent sam nie jest w stanie sie odlaczyc od aparatury, to powinien to zrobic ktos odpowiedzialny za niego (oczywiscie za jego przyzwoleniem), a tym kims jest lekarz.
Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia? Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
Założenie butów: 30 sek.
Spacer do lokalu wyborczego: 600 sek.
Oddanie glosu: 120 sek.
Ujrzenie niezadowolonej miny kaczora po wyborach: BEZCENNE

A ja znam wersję:

Założenie butów – 30”;
spacer do lokalu wyborczego – 600”;
oddanie głosu – 120”
zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!