PO
Samoobrona
PSL
LID
LPR
PIS
Polska Partia Pracy
Na inną partię
5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
Pozdrawiam Szymon
Nie wiem, co mówi prawo, ale ja traktowałbym to również jako kradzież. Co gorsza - byłby to samosąd. Taka mniejsza forma linczu
Jak widzisz - mogę. Nawet powinienem. Przecież piszę tu o tym, jak powinno prawo wyglądać. Głupio by było, gdybym pisał, że taka ustawa jest niemożliwa, bo jest sprzeczna z inną ustawą(Nie)stety w takich dyskusjach nie mozesz napisac, ze prawo Cie w tym temacie nie interesuje, chyba ze szczegulowo zdefiniujesz swoj system wartosci i zasad. W koncu obywateli nie obowiazuje to, co mi sie wydaje ze powinno byc, ale to co jest. A jest prawo.. Swój system wartości właśnie opisuję.
Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia? Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.Z eutanazja jest ten problem, iz brak ich udzialu jest niemozliwy...skoro pacjent sam nie jest w stanie sie odlaczyc od aparatury, to powinien to zrobic ktos odpowiedzialny za niego (oczywiscie za jego przyzwoleniem), a tym kims jest lekarz.
A ja znam wersję:
Założenie butów – 30”;
spacer do lokalu wyborczego – 600”;
oddanie głosu – 120”
zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!
Tomasz Golinski - za wiele ci nie zostało , no chyba że "ĘĄ" i Ędward Ącki![]()
Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.
Pol zartem pol serio to bylo.
Co do przegladania informacji najbardziej mi pasuje ostatnio
www.dziennik.pl
Dobrze poukladane tematycznie, pod kazdym newsem zawsze sa odnosniki do wczesniejszych zwiazanych z tematem, no i ogolnie jest przejrzyscie.
NO i co najwazniejsze dawkowanie informacji wydaje mi sie najbardziej obiektywne.
Z mojego punktu widzenia takie rozumowanie jest bez sensu
I tymze katem jest akurat lekarz. Co w tym zlego? Jaki jest cel zatrudniania kolejnej osoby?Bzdura. Może to równie dobrze zrobić wynajęty kat. A jak ktoś sam nie może się odłączyć, to jak świadomie może wydać pozwolenie odłączenia?
[quote]Są urządzenia, które pozwalają nawet jednym palcem czy powieką wyłączyć maszynę.[quote]
Tak, zwlaszcza jak np jestes calkowicie sparalizowany i jedynie mozesz poruszac oczami, albo jestes nieprzytomny, ale wczesniej za zycia przygotowales dyspozycje, ze nie chcesz byc w takiej sytuacji ratowany.
Ale Twoja wersja jest nierealnaA ja znam wersję:
Założenie butów – 30”;
spacer do lokalu wyborczego – 600”;
oddanie głosu – 120”
zobaczenie min Olejniczaka, Leppera, Kurskiego, Millera, Schetyny, Tuska i przede wszystkim obydwu Kaczyńskich – BEZCENNE!(oczywiscie o ile wszyscy ww beda mieli zawiedzione miny
)
Wiem, że miało być pół żartem, pół serio ;-)
Tym niemniej, czy ten obiektywizm "Dziennika" przejawia się tym np. że jego redaktor naczelny R. Krasowski mówi o red. naczelnym "Wyborczej": "Michnik poświęcił 1/3 życia na obronę byłych ubeków" ??? Notabene sprawa trafiła do sądu i zobaczymy, po czyjej stronie będzie racja.
Co do obiektywizmu "Dziennika" to pamiętam jeszcze wieczór wyborczy sprzed 2 lat:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss
Cytat:" Dziś prezes TVP Bronisław Wildstein ma tłumaczyć się przed zarządem telewizji, dlaczego "Wieczór wyborczy" zamiast relacji na żywo ze sztabów wyborczych pokazywał gadające głowy, głównie z "Dziennika". I dlaczego na dziewięciu zaproszonych publicystów aż ośmiu było z jednej opcji, a siedmiu reprezentowało jedną tylko gazetę - "Dziennik" wydawany przez koncern Axel Springer?
Zresztą pp. Michalski, Krasowski, Rybiński mają mocne skrzywienia na prawo, a wtedy o obiektywizm raczej trudno ;-)
Ostatnio edytowane przez Rob ; 18-10-2007 o 10:48
Muszisz cofac sie dwa lata. W przypadku gazety jest to na bieżąco.
Te życiorysy skrzywionych na prawo chyba są cienkie w porównaniu z tym:
http://www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_Michnik.htm
Wybacz, ale JR Nowak, jako naczelny ideolog Radia Maryja, nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Obecność wyłącznie w takich mediach jak wspomniane wcześniej RM, Telewizja "Trwam" czy "Nasz Dziennik", wykładanie w szkole księdza Rydzyka świadczą raczej o pewnym skrzywieniu umysłowym.
Cytat: Wszystkie media - poza Radiem Maryja, Telewizją Trwam i "Naszym Dziennikiem" - pomijają autentyczne osiągnięcia rządu, a szczególnie spotwarzają trzech muszkieterów - Ziobrę, Wassermanna i Dorna.
Zresztą najlepiej o nim świadczą jego publikacje; ze swojego antysemityzmu powinien się leczyć!
A żeby było śmieszniej, to "Wprost" niedawno podał, że "według akt zgromadzonych w IPN Nowak był zarejestrowany jako kontakt operacyjny SB"![]()
IV RP Reaktywacja
Ktos sie niezle napracowal![]()