Zobacz wyniki ankiety: Na jaką partię będziesz głosować w nadchodzących wyborach ?

Głosujących
314. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 103 z 109 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1084

Wątek: Wątek polityczny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A zapomniales o takim przykazaniu jak "Nie zabijaj"?
    No i jak narazie nikt nie odpowiedzial na pytanie Lempla
    Przeczytaj Pismo Św.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Znaczy aborcja i eutanazja be, a mordowanie obywateli przez panstwo mniam, tak?
    [...]
    No jak nie jak tak?
    Akurat to pytanie bylo bardzo trafne, wiec moze zwolennicy kś sie wypowiedza
    Które ?! No i jak miałby odpowiadający napisać? Cacy/be/nu-nu/jącie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

A w ankiecie nie ma możliwości na żadną, więc nie mogę zagłosować. A więc mój głos się nie liczy... Pójdę na wybory, gdy ordynacja się zmieni i będę głosował na nazwisko, a nie na partię. Poza tym, czy któraś z tych partii przedstawiła jakiś konkretny program z zastrzeżeniem konsekwencji za jego niezrealizowanie? I nie życzę sobie, by mnie ktokolwiek z kręgów tzw. władzy zaliczał do przypadkowego społeczeństwa... Dość - starym juz jest i żaden pajac mnie już w konia nie zrobi, a ja soobie nie będę pluł w brodę, żem źle zagłosował... A poza tym - fajnie sie słucha tydzień przed wyborami, że kandydaci na parlamentarzystów chcą mi służyć... patrzcie jakie przyjemniaczki, ale tylko do 22 w dzień wyborów. Nie ze mną te numery Bruner...
    Ostatnio edytowane przez grzbiet ; 14-10-2007 o 20:23

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Przeczytaj Pismo Św.
    Nie widze sensu robienia tego ponownie No i jak oceniasz to przykazanie? Ze jest sprzeczne z tym, co Ty przytoczyles, to ja wiem, ale to inna sprawa.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Które ?! No i jak miałby odpowiadający napisać? Cacy/be/nu-nu/jącie?
    No ustosunkowac do tego.....zarzutu (?). Jezeli ktos popiera eutanazje, aborcje i kś, to ok, ale zawsze to tak nie jest. Nieraz spotkalem sie z sytuacja, ze ktos nawolywal do ochrony zycia, eutanazja i aborcja sa be, ale kś jest usprawiedliwona. Niestety jeszcze nie mialem szansy uslyszenia uzasadnienia, i wyjasnienia takiej sprzecznosci.
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 14-10-2007 o 20:25
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ustosunkowac do tego.....zarzutu (?). Jezeli ktos popiera eutanazje, aborcje i kś, to ok, ale zawsze to tak nie jest. Nieraz spotkalem sie z sytuacja, ze ktos nawolywal do ochrony zycia, eutanazja i aborcja sa be, ale kś jest usprawiedliwona. Niestety jeszcze nie mialem szansy uslyszenia uzasadnienia, i wyjasnienia takiej sprzecznosci.
    Co do sprzeczności - nie bardzo ją widać, bowiem "volenti non fit iniuria".

No i nieeleganckie jest (świadome lub nie) zagranie Lempla, który zestawia stosunkowo neutralne hasła "aborcji i eutanazji" z negatywnie wartościującym "mordem przez państwo".
    Temat jest zbyt (nomen omen - śmiertelnie) poważny, żeby chcieć na takim poziomie dyskutować - po prostu. To kwestia szacunku dla oponenta i przedmiotu sporu. Tak sądzę.

PS
    Normalnie wspomógłbym się cytatem z JKM: "Tak: jestem zwolennikiem ochrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci; z tym, że naturalną dla mordercy jest śmierć na szubienicy” - ale nie chcę wzmagać przedwyborczej gorączki - nie jestem politykiem, mój pogląd na KS nie wynika z sympatii dla którejś z partii - chętnie i na spokojnie porozmawiałbym po wyborach

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co do sprzeczności - nie bardzo ją widać, bowiem "volenti non fit iniuria".

No i nieeleganckie jest (świadome lub nie) zagranie Lempla, który zestawia stosunkowo neutralne hasła "aborcji i eutanazji" z negatywnie wartościującym "mordem przez państwo".
    1) nie rozumiem uzycia tutaj tego cytatu (sprawdzilem co znaczy)
    2)naturalna smiercia jest tez smierc przez odlaczenie od aparatury podtrzymujacej zycie (eutanazja). W sumie tak patrzac, to nie ma co ludzi leczyc z chorob, na ktore mozna umrzec, bo i tak zgina smiercia naturalna

Normalnie wspomógłbym się cytatem z JKM: "Tak: jestem zwolennikiem ochrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci; z tym, że naturalną dla mordercy jest śmierć na szubienicy” - ale nie chcę wzmagać przedwyborczej gorączki - nie jestem politykiem, mój pogląd na KS nie wynika z sympatii dla którejś z partii - chętnie i na spokojnie porozmawiałbym po wyborach
    Jak dla mnie wybory nie maja w tym momencie dla dyskusji zadnego znaczenia
    Ostatnio edytowane przez sniper88 ; 14-10-2007 o 21:12
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No to ja powtorze. IMO KAŻDE zabijanie jest złe. I nie ważne, czy nazywa się eutanazja, KŚ czy aborcja.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

1) nie rozumiem uzycia tutaj tego cytatu (sprawdzilem co znaczy)
    No bo jest tak: ustalamy regułę, że za morderstwo (nie zabójstwo!) po złapaniu i udowodnieniu dajemy KS. Wszyscy o tym wiedzą - w szczególności planujący i wykonujący zbrodnie...

2)naturalna smiercia jest tez smierc przez odlaczenie od aparatury podtrzymujacej zycie (eutanazja). W sumie tak patrzac, to nie ma co ludzi leczyc z chorob, na ktore mozna umrzec, bo i tak zgina smiercia naturalna
    Miałem zawsze wrażenie, że spór nie dotyczy problemu "odłączania aparatury" na podstawie decyzji konsylium, ale na życzenie/żądanie chorego/cierpiącego.

Jak dla mnie wybory nie maja w tym momencie dla dyskusji zadnego znaczenia
    No to świetnie. Naprawdę. Ale wątek, w którym jesteśmy jest jak raz o wyborach... i każdy czytający takie wrażenie może móc odnieść.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    No to ja powtorze. IMO KAŻDE zabijanie jest złe.
    W obronie własnej/rodziny/Ojczyzny również?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 14-10-2007 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No bo jest tak: ustalamy regułę, że za morderstwo (nie zabójstwo!) po złapaniu i udowodnieniu dajemy KS. Wszyscy o tym wiedzą - w szczególności planujący i wykonujący zbrodnie...
    I wlasnie dlatego nie rozumiem
    volenti non fit iniuria łac., prawn. chcącemu nie dzieje się krzywda, czyli morderca chce kogos zabic, wiec nie stanie mu sie krzywda

Miałem zawsze wrażenie, że spór nie dotyczy problemu "odłączania aparatury" na podstawie decyzji konsylium, ale na życzenie/żądanie chorego/cierpiącego.
    A co to za roznica? Tak czy inaczej bedzie to smierc z przyczyn naturalnych.
    Poza tym moim zdaniem pacjent powinien miec wieksza mozliwosc decydowania o swoim losie, niz jego lekarze. (Oczywiscie o ile jest w pelni swiadom swojej sytuacji).

No to świetnie. Naprawdę. Ale wątek, w którym jesteśmy jest jak raz o wyborach... i każdy czytający takie wrażenie może móc odnieść.
    W watku politycznym przez kilkadziesiat postow byla wymiana zdan na tematy religijne, tak to juz chyba jest z takimi watkami
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Przeczytaj Pismo Św.
    Pismo Świętę , Koran - chyba w imieniu tych ksiąg wyrżnięto najwięcej ludzi. Nic tak nie usprawiedliwia mordu jak imię Boga na ustach.
    Jak sie wgłębisz w Pismo Święte to doczytasz co chcesz

Ja tam wolę pozostać przy " Nie zabijaj"

Strona 103 z 109 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów