Z R1 chyba jest coś na rzeczy, że SONY przestało go robić jak zaczęli "tłuc" lustra. Czyżby obawiali się wewnętrznej konkurencji???
Z R1 chyba jest coś na rzeczy, że SONY przestało go robić jak zaczęli "tłuc" lustra. Czyżby obawiali się wewnętrznej konkurencji???
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wiesz, nie wiem czy moj 5d ma auto iso (choc nie wiem co to i po co to sie montuje w aparatach, przeciez jest tam pokretlo do jego ustawiania), ani czy mam prymitywne jak w 40d uszczelnienia, ale za to mam "zintegrowana" lampe blyskowa z ladnym napisem 580 EX, a co do wizjera ... no coz moze warto zmienic jednak aparat, hm... co lepiej widziec male 100%, czy duze i jasne 94%?
Natomiast na powaznie, to caly ten watek przypomina mi pewna historie.
Kiedys, jako student jeszcze, z zawzietoscia drapalem mroznym rankiem szybe mojego auta, a obok jakis facecik wlewal sobie, w cieniutkich skorzanych rekawiczkach, plyn do spryskiwaczy do nowego Mercedesa E. W pewnym momencie podszedl do niego moj "polaczkowaty" sasiad, prywatnie posiadacz zdezelowanej Skody 105 i z wyzszoscia spogladajac na pracujacy silnik nowego mesia zagadna do jegomoscia "Uuu... cos panu strasznie glosno chodzi ten samochod, moj to panie cichutko...", na co jegomosc zamykajac maske merca ze stoickim spokojem odpowiedzial "Wie Pan, czlowiek za grosze kupil to co bedzie wymagal." Po czym wsiadl do cieplego wnetrza i odjechal, natomiast gosc swojej skody nie mogl zapalic przez pare minut.
Cisnie mi sie na usta ta sama odpowiedz, ale nie wiem czy warto. Canik kup sobie w koncu jakis aparat, zrob jakies zdjecia, a zobaczysz ze cala frustarcja ci minie.
pozdrawiam
Soprano mi się nasuwają nieco inne wnioski gdy czytam ten wątek mianowicie frustracja uzytkowników 5d bo ktoś miał odwage napisać że 40d tez da sie robic fajne fotkiAle póki co zostawy zwady na boku i wroćmy do tematu.
Apropo sony,jeśli zdecyduje się pokazac ful frejma do wiosny to bedzie czad![]()
Dokładnie, świetne porównanie. Cały ten wątek to to takie tłumaczenie się właściciela Porsche Caymana lub Boxtera : "Nie kupiłem 911 ponieważ..."
A tak swoją drogą to w Wikipedii powinien być wpis:
"Canik - ksywa sfrustrowanego posiadacza aparatu Canon dslr o przeliczniku ogniskowej 1.6, modelowy przykład onanizmu sprzętowego, obrońca uciśnionych cropowców prześladowanych przez posiadaczy full frame, intelektualny Robin Hood w świecie obrazowania cyfrowego"![]()
(Wybaczcie Admini, ale nie mogłem się powstrzymać żeby nie przytrollować trollowi)
Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor
panowie moderatorzy, do tej pory śmiesznie było poczytać canika, ale jeżeli te posty nie są trolowaniem w czystej formie, to ja już nie wiem czym ono jest... [wiem, nie użyłem narzędzia do zgłaszania postów - trzy razy klikać bez sensu]
@canik - po co pytasz, skoro znasz odpowiedź?
@canik2 - no nie byłbym sobą - canik jakim sprzętem robiłeś dotychczas zdjęcia (tak dłużej niż miesiąc)?![]()
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...