I często podczas kręcenia polarem gubiłem ostrość. Trzeba to robić bardzo ostrożnie.
I często podczas kręcenia polarem gubiłem ostrość. Trzeba to robić bardzo ostrożnie.
Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 29-09-2007 o 22:48
pozdrawiam
Może jesteś w gorącej wodzie kąpany i co inni uznają za szybkie, Ty postrzegasz jako wolne...
Witajcie
Proszę czy możecie wstawić przykładowe fotki z KIta 18-55. Potrzebuje porównać do zuiku 14-42. Muszę wreszcie coś kupić, puki co bedę używał Kita slatego proszę was o fotki z Kita 18-55.
Dzięki
Sylwek
Kit jest ok
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Witam,
Co do zdjęć testowych z KITa to średnio polecam podejmowanie decyzji na tej podstawie. Lepiej sprawdzić gdzieś w sieci (np. optyczne.pl lub inne) test tego obiektywu i wtedy będziesz wiedział jakie on ma wady i zalety i czy w związku z tym chcesz go kupić. A zdjęcie cudowne lub do niczego można zrobić zarówno kitem jak i L-ką.
Poniżej dwa zdjęcia z tego Kita.
Ostatnio edytowane przez Man on the hour ; 02-10-2007 o 11:54
http://www.optyczne.pl/7.1-Test_obie....5-5.6_II.html
Poczytaj test, przyzwoite zdjęcia można kitem zrobić na krótszych ogniskowych (18-30mm)co potwierdza w/w test. Natomiast nie sugeruj się zdjęciami, chyba, że RAW-y bez obróbki w programie graficznym.
Pozdrawiam
pozdrawiam
dziękuje za odpowiedzi, z waszych informacji wynika jasno bierz 400d i ciesz sie kitemAle chyba obiektywy Olka e410 są w standardzie o niebo lepsze od kita canona d400? Zdjęcia ładne dziękuje i wiecej poprosze.
Sylwek
ale tak na powaznie to chcesz sobie zdjecia poogladac czy wybrac obiektyw ?? bo na podstawie takich miniatur trudno ocenic cokolwiek![]()
18-55 to dobre szklo by zorientowac sie czego Ci potrzeba.. przed zakupem pomysl najlepiej jaki obiektyw bylby tym "docelowym".. poszukaj jakie maja w ofercie poszczegolni producenci, ktory z nich najbardziej pasuje Ci pod względem jasnosci, ceny, zakresu, af i dopiero wtedy kupuj puszke.. IMHO nie warto wchodzic w jakis system tylko z powodu kit'a "na jakis czas"..
Porównywanie obiektywów kit'owych i na ich podstawie wybór aparatu do zakupu, troszeczkę moim zdaniem mija się z celem.
Zawsze przecież możesz kupić body z takim obiektywem na jaki masz ochotę, na jaki cię stać. Kolega ma "olka 510" z całym szacunkiem, ale ani ja ani on nie widzimy specjalnej różnicy między naszymi kit'ami.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner