a ja mam kartę 2GB PQI i również śmiga szybko![]()
a ja mam kartę 2GB PQI i również śmiga szybko![]()
Może jesteś w gorącej wodzie kąpany i co inni uznają za szybkie, Ty postrzegasz jako wolne...
pytanie co rozumiesz przez wolne, podejrzewam ze chodzi ci oprzejscie z miniaturki zapisanej w raw do przetworzonego podgladu z niego. jezeli to akurat taki przypadek to fakt, moze byc uznane za wolne, ale jak juz pelny podglad zostanie wygenerowany to wszystko na predkosci swiatlo
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
Witajcie
Proszę czy możecie wstawić przykładowe fotki z KIta 18-55. Potrzebuje porównać do zuiku 14-42. Muszę wreszcie coś kupić, puki co bedę używał Kita slatego proszę was o fotki z Kita 18-55.
Dzięki
Sylwek
Kit jest ok
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Witam,
Co do zdjęć testowych z KITa to średnio polecam podejmowanie decyzji na tej podstawie. Lepiej sprawdzić gdzieś w sieci (np. optyczne.pl lub inne) test tego obiektywu i wtedy będziesz wiedział jakie on ma wady i zalety i czy w związku z tym chcesz go kupić. A zdjęcie cudowne lub do niczego można zrobić zarówno kitem jak i L-ką.
Poniżej dwa zdjęcia z tego Kita.
Ostatnio edytowane przez Man on the hour ; 02-10-2007 o 11:54
http://www.optyczne.pl/7.1-Test_obie....5-5.6_II.html
Poczytaj test, przyzwoite zdjęcia można kitem zrobić na krótszych ogniskowych (18-30mm)co potwierdza w/w test. Natomiast nie sugeruj się zdjęciami, chyba, że RAW-y bez obróbki w programie graficznym.
Pozdrawiam
pozdrawiam
dziękuje za odpowiedzi, z waszych informacji wynika jasno bierz 400d i ciesz sie kitemAle chyba obiektywy Olka e410 są w standardzie o niebo lepsze od kita canona d400? Zdjęcia ładne dziękuje i wiecej poprosze.
Sylwek
ale tak na powaznie to chcesz sobie zdjecia poogladac czy wybrac obiektyw ?? bo na podstawie takich miniatur trudno ocenic cokolwiek![]()
18-55 to dobre szklo by zorientowac sie czego Ci potrzeba.. przed zakupem pomysl najlepiej jaki obiektyw bylby tym "docelowym".. poszukaj jakie maja w ofercie poszczegolni producenci, ktory z nich najbardziej pasuje Ci pod względem jasnosci, ceny, zakresu, af i dopiero wtedy kupuj puszke.. IMHO nie warto wchodzic w jakis system tylko z powodu kit'a "na jakis czas"..
Porównywanie obiektywów kit'owych i na ich podstawie wybór aparatu do zakupu, troszeczkę moim zdaniem mija się z celem.
Zawsze przecież możesz kupić body z takim obiektywem na jaki masz ochotę, na jaki cię stać. Kolega ma "olka 510" z całym szacunkiem, ale ani ja ani on nie widzimy specjalnej różnicy między naszymi kit'ami.