Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: Kupiłem 400D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Cześć

Witam was serdecznie.

Jestem tutaj nowy i rozważam zakup Canona 400D, to co mi aię podoba to 9 polowy AF, jasny i duży wizjer, możliwoś podpięcia wszystkiego i chyba niższe ceny obiektywów niż u Nikona czy Olympusa. Wcześniej zastanoawiałem się nad E410 ale sam już nie wiem, postaram się przeszukać wasze forum na temat 400D aby za dużo nie pytać, jednak muszę zadać kilka pytań o krążacych mam nadzieje mitach a za tem:
    słyszałem, że:

Af 9 polowy w 400d wariuje i trudno jest zrobić ostre zdjęcie, np. dziecka w ruchu, trzeba zrobić, dużą serie a następnie wybrać najlepsze zdjęcie.

2) Podobno obiektyw kitowy ten który kupuje sie z 400d nie jest najlepszy i ma dużą aberacje chromatyczną i podobno dostaje luzów

Bardzo proszę powiedzcie mi co was skloniło do 400d oraz czy te historyjki są z palca wyssane?

A i jeszcze jedno jak z odwzorowaniem szczegółów i kolorów radzi sobie ten 400d?

dzieki

Sylwek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ilez mozna.Wiem ze jestes nowy (tak jak ja bylem na forum) ale prosze. Wyszykiwarka i przegladanie starych postow. Temat walkowany 1000000000000000000000000000000000000000000000 razy

Początki nałogu

Domyślnie

kup 400D, dziękuje...
    CLOZET!

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Do tych co nabyli 400d

Witam

Kieruje pytania do osób, które nabyły 400d. W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?

Druga sprawa czy ktoś może podesłać linka do zdjeć z tego aparatu z obiektywem kitowym?

Pozdrawiam
    Sylwek

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam

Kieruje pytania do osób, które nabyły 400d. W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?

Druga sprawa czy ktoś może podesłać linka do zdjeć z tego aparatu z obiektywem kitowym?
    Nie tyle aparat ma problem co winny może być super napęd AF w kicie. Zresztą foto kurier to bym sobie darował.
    Zdjęcia z kita znajdziesz np. tutaj:
    http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_s_1855_35

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jakoś mój nie ma... fotki 'sportowe', jak na razie mam jedynie małe doświadczenie, tzn Golden Cup krokowa 2007, wyścigi quadów, może i prędkości nie są jakieś ultra zawrotne, 1/1000s i problemów z ostrością nie zauważyłem (obiektyw kitowy).

Problemy z ostrością chyba są najczęściej wynikiem problematycznych obiektywów (wiesz może jakie używali do testów?)...

odnośnie fotografii to dpreview.com powinno być ok.

Pozdr
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    W tescie fotokurier przeczytałem, że eos 400d ma problem z łapaniem ostrości na obiektach poruszających się? Czy ktoś z was potwierdza to lub zaprzecza?
    Ostatnio bylem na rajdzie subaru i robilem fotki sigma, nie bylo zadnych problemow pomimo ze warunki nie byly idealne (wieczor)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

poki co jestem zadowolony nawet z kitem..Wiec jak kupie cos lepszego bedzie midzio na 100%

Domyślnie

ja z 400D mam małe doświadczenie, właściwie mój kumpel ma, ale mam ok 300 jego zdjęć na dysku i szczerze mówiąc niewiele jest ostrych, ja przez prawie 2 lata używałem kita z 350D i ostrych zdjęć miałem prawie 100%.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów