Nikt się nie podnieca. Nikt nie wszczyna rozmowy, czy pojawi się 180 IS.
Z mojej strony było tylko "". Canon nie wiem, jakie ma obiektywy :wink:
Nikt się nie podnieca. Nikt nie wszczyna rozmowy, czy pojawi się 180 IS.
Z mojej strony było tylko "". Canon nie wiem, jakie ma obiektywy :wink:
Witam
Mam pytanie związane z Eos 40D, czy nadal wspomaganie AF jest realizowane tą *(!&#*#)#) spawarką? Bo z tego co się wczytuje w manuala, to chyba tak? :/
Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci
Pierwsze plotki o 50D ;-)
" -Currently- it's key features are:
12mp sensor still at 1.6 crop
DIGIC IV
6400 ISO
HDMI output
In the 'most wanted' category (from a marketing POV) are:
Extra AF points (half way to the 1 series)
High resolution screen
Full AF in live view
Still on the 'maybe' list are:
16 bit A/D on RAW (possible with DIGIC IV)
Built in WiFi
Hard Drive Grip (80-100GB drive in a dedicated 'grip' - possibly solid state memory)"
... i teraz ludzie zaczną się zastanawiać, czy nie poczekać na 50D? :-P
I jeszcze ciekawa plotka o dodatkowych funkcjach w 40D w nowym firmwarze:
"The full AF in live view and ISO 6400 as an H2 option could currently be done in firmware for the 40D, but doing this as a firmware upgrade would reduce the feature list of the 50D, although now there is real competition in the market this could change."
źródło - Northlight-Images.co.uk
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
kolekcjoner nie bij piany...następca 40d ukarze się na rynku nie wczesniej niz za 17 miesiecy i koniec kropka tematu.
W siecii pojawiło się info o nastepcy 5d http://www.northlight-images.co.uk/c...5d2_3d_7d.html
...wciaz prawdopodobne jest to, że pojawi się on w listopadzie 2007 lub pod koniec stycznia 2008! OBY![]()
Całkiem możliwe, że Canon, wzorem tradycji z serii 1D, wypuści już niedługo 40D N- z LCD o rozdzielczości VGA, z lepiej działającym LiveView, wyższą maksymalną czułością oraz paroma innymi rzeczami, które przespał ;-) (Ale wciąż, i to jest potwierdzona plotka, nie będzie MLU :-P) Oczywiście wszystkich właścicieli podstawowej wersji 40D szlag trafi, ale takie życie - nigdy nie było sprawiedliwe :-P
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
canon z 40d zrobi jaki nikon z d40![]()
jaasne to samo mialo byc z 30d a jak bylo kazdy z nas wie - canon ma swoje zasady których się trzyma i z pewnoscią nie okaże słabości w tym segmencie - to by był samobój
40d to bardzo udana konstrukcja...podobnie bedzie znastępcą 5d który pojawi się pewnie niebawem![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner