"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dla osób którym wciąż mało pikseli Canon szykuje coś takiego: http://www.photoscala.de/node/3304.
Rozmiar APS-H 52 MPX. Wielkość pixla3,2x3,2 µm.
Na standardowym cropie też wychodzi niezła rozdzielczość coś ok.33 Mpx. A mówią, że 12 Mpx na APS-C to za dużo
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-09-2007 o 01:39
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na ebayu zaczyna się powoli wyprzedaż 5d.
Zdaje się, że niedawne przechrzty wracają do matecznika i d3![]()
Kapitan Wagner
NicJesli d3 jest tak dobry jak pisza, to raczej nikt juz nie bedzie wracal z powrotem do canona. d200 wymagal sporo pracy (czasu) zeby efekt koncowy byl zadowalajacy, d3 raczej nie powinien byc duzo gorszy
od bardzo chwalonego 5d, a samo 16mpx az tak podniecajace juz nie bedzie.
A co niby nowy 5D mialby miec lepszego do D3? Wedlug mnie, w tej chwili nie ma Canona, ktory dorownalby D3, tak wiec nie spodziewalbym sie zeby nowy 5D przeskoczyl serie 1. Ilosc megapikseli jak juz ustalilismy nie ma az takiego znaczenia jak ich jakosc, wiec 16 czy 21 megapixeli ladniej wyglada na papierze niz w rzeczywistosci. Jezeli komus pasuje szklarnia Nikona, to naprawde nie widze raczej szans na jego powrot, czy jakiekolwiek zmiany systemu w przyszlosci.
PS. Wszyscy majacy system Canona, czekaja na legendarnego EOSa 3D, gdzie on jest? Przestawcie sobie znaki w 3D i bedziecie wiedziec![]()
Ostatnio edytowane przez arra ; 30-09-2007 o 08:42
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Gdybac to ja tez potrafie, a na razie jest co jest. Wazne jest tez Twoje stwierdzenie: ZNACZACO - tak zgadzam sie Canon powinien cos znaczaco zmienic w swojej polityce nie dawania nic ponad to co jest niezbedne dla przecietnego fotografa.
PS. Jeszcze sie nie zarzylo zeby Canon zmienil cos w swoim aparacie po opublikowaniu oficjalnej specyfikacji.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu