Ostatnio edytowane przez arra ; 30-09-2007 o 09:46 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Niby po co ??
D3 to inna liga, raczej wypuszczą nowy 1dn mk3 albo coś takiego na wiosnę jak już się D3 pokaże w sklepach ....
A co niby ma takiego ten D3 czego nie ma w systemie "miłościwie nam panującym"? Dla człowieka który potrzebuje sprzętu do pracy jest wszystko co niezbędne. Dla szumofoba i pikselofila oczywiście zawsze będzie coś nie tak. Ja miałem na myśli onanistów - sprzętowych skoczków - nie ludzi, którzy używają sprzętu do robienia zdjęć. Owszem był taki moment kiedy Nikon nie miał FF-a i część ludzi zmieniła (często wbrew sobie) system i rozumiem całkowicie motywy ich powrotu.
Co do ostatniego zdania to ja nie należę do tych wszystkich - nie czekam na 3D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na razie to jest jedynie 1D Mark III. Jeszcze nie widziałem D3 w sprzedaży, chyba, że coś przeoczyłem.
Nie ma sensu porównywanie aparatów, których jeszcze realnie nie ma.
Poza tym D3 można zawsze porównać do 1Ds Mark III i wtedy Nikon wypadnie blado. Nikon z Canonem mogłyby sprzedawać nawet pod jedną nazwą, bo się uzupełniają, tzn. będzie 1DsMkIII, za nim D3, za nim 1D MarkIII (chociaż trudno ocenić, bo D3 jeszcze nie ma), za nim D300 (chyba, że zrobią 5D nowego) itd. W każdym razie ustawiają się cenowo na różnych półkach cenowych i jakościowych, nie ma bezpośredniej konkurencji.
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
W temacie nowości może nie Canona bezpośrednio ale ściśle dotyczących puszek z LV.
http://www.dpreview.com/news/0710/07...eezeremote.asp
W ten sposób jak nie chciał AF-a dać Canon to dał to ktoś inny.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
Strona: www.fotografiateatralna.pl
Ten program umożliwia automatyczne ostrzenie (jak w kompakcie) z laptopa.
W 40-tce i 1D mkIII.
Kapitan Wagner