Strona 110 z 182 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Przypominam, że to są aparaty różniące się ceną kilkakrotnie.
    Ale nikt nie bedzie sie przesiadal z D3, tylko dlatego ze 5D jest dwukrotnie tanszy, a o tym tu byla mowa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Pogłoski mówią coś o prezentacji jeszcze w tym roku.

Zbyt piekne zeby bylo prawdziwe.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 30-09-2007 o 09:46 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Niby po co ??

D3 to inna liga, raczej wypuszczą nowy 1dn mk3 albo coś takiego na wiosnę jak już się D3 pokaże w sklepach ....

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Zbyt piekne zeby bylo prawdziwe.
    dlaczego? musza ją pokazać na wiosnę w lutym, do tego taka konkurencja, do tego rocznica canona. To nie ja wymyśliłem, Kolekcjoner linkował sensowne informacje.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A co niby nowy 5D mialby miec lepszego do D3? Wedlug mnie, w tej chwili nie ma Canona, ktory dorownalby D3, tak wiec nie spodziewalbym sie zeby nowy 5D przeskoczyl serie 1. Ilosc megapikseli jak juz ustalilismy nie ma az takiego znaczenia jak ich jakosc, wiec 16 czy 21 megapixeli ladniej wyglada na papierze niz w rzeczywistosci. Jezeli komus pasuje szklarnia Nikona, to naprawde nie widze raczej szans na jego powrot, czy jakiekolwiek zmiany systemu w przyszlosci.

PS. Wszyscy majacy system Canona, czekaja na legendarnego EOSa 3D, gdzie on jest? Przestawcie sobie znaki w 3D i bedziecie wiedziec
    A co niby ma takiego ten D3 czego nie ma w systemie "miłościwie nam panującym" ? Dla człowieka który potrzebuje sprzętu do pracy jest wszystko co niezbędne. Dla szumofoba i pikselofila oczywiście zawsze będzie coś nie tak. Ja miałem na myśli onanistów - sprzętowych skoczków - nie ludzi, którzy używają sprzętu do robienia zdjęć. Owszem był taki moment kiedy Nikon nie miał FF-a i część ludzi zmieniła (często wbrew sobie) system i rozumiem całkowicie motywy ich powrotu.
    Co do ostatniego zdania to ja nie należę do tych wszystkich - nie czekam na 3D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Gdybac to ja tez potrafie, a na razie jest co jest.
    Na razie to jest jedynie 1D Mark III. Jeszcze nie widziałem D3 w sprzedaży, chyba, że coś przeoczyłem.
    Nie ma sensu porównywanie aparatów, których jeszcze realnie nie ma.

Poza tym D3 można zawsze porównać do 1Ds Mark III i wtedy Nikon wypadnie blado. Nikon z Canonem mogłyby sprzedawać nawet pod jedną nazwą, bo się uzupełniają, tzn. będzie 1DsMkIII, za nim D3, za nim 1D MarkIII (chociaż trudno ocenić, bo D3 jeszcze nie ma), za nim D300 (chyba, że zrobią 5D nowego) itd. W każdym razie ustawiają się cenowo na różnych półkach cenowych i jakościowych, nie ma bezpośredniej konkurencji.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W temacie nowości może nie Canona bezpośrednio ale ściśle dotyczących puszek z LV.
    http://www.dpreview.com/news/0710/07...eezeremote.asp
    W ten sposób jak nie chciał AF-a dać Canon to dał to ktoś inny .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W temacie nowości może nie Canona bezpośrednio ale ściśle dotyczących puszek z LV.
    http://www.dpreview.com/news/0710/07...eezeremote.asp
    W ten sposób jak nie chciał AF-a dać Canon to dał to ktoś inny .

w oprogramowaniu do canona 1D MkIII jest opcja ustawiania ostrości manualnie z kompa przy live view, czy w 40D jest też AF z kompa w live view?
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Bieliński Zobacz posta
    w oprogramowaniu do canona 1D MkIII jest opcja ustawiania ostrości manualnie z kompa przy live view, czy w 40D jest też AF z kompa w live view?
    Nie ma - są tylko strzałki prawo/lewo (po 3 dokładności w każda stronę) - ustawiane ręczne - AF nie ma z przycisku..

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ten program umożliwia automatyczne ostrzenie (jak w kompakcie) z laptopa.
    W 40-tce i 1D mkIII.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ten program umożliwia automatyczne ostrzenie (jak w kompakcie) z laptopa.
    W 40-tce i 1D mkIII.
    A jak to zrobić? Nie widze przycisku typu AF-on.. są tylko strzałki do ostrzenia - ale to tak jakby ręcznie ostrzyć.. Jak wiesz to napisz jak z laptopa odpalić AF..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 110 z 182 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów