Strona 59 z 182 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

a ja i tak uważam że canon "rżnie" nas canonowców ostro po kieszeni bynajmniej w Polsce, i nie szanują nas klientów tak jak np w Niemczech czy gdziekolwiek indziej w Europie Zach. Ja kupując w kraju sprzęt u znajomego sprzedawcy który ciągnie sprzęt z niemiec na dzień dobry mam 10% w kieszeni w porównaniu do tego co u nas w sklepach, a ponieważ jestem stałym klientem to nawet mam jeszcze taniej, a to że mam gwarancję niemieckiego od niemieckiego sprzedawcy to mnie to sypie, i pewnie jak wyjdzie 40D i będzie kosztował 5000 to ja go dostane za 4400 lub taniej.

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    myślę, że dla agencji te ceny będą niższe o połowę przy dużych zakupach, a "zaawansowany amator" niech płaci :-)

na olimpiadę w Pekinie i tak nie naprodukują tych szkieł, bo się czasowo nie wyrobią
    No nie wiem czy się nie wyrobią:-? W końcu ile takich szkieł 500, 600 bedzie na takiej olimpiadzie 2-3 miliony - powinni zdążyć

Dopiero zaczyna Awatar perfektcom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że niestety Canon nie specjalnie dba o nieprofesjonalistów EF-Sy to delikatnie mówiąc "dzieci gorszego Boga" - ani cena przystępna, ani jakość za specjalna - albo się człowieku wbijasz w eLki, i przeliczasz sobie ogniskową razy coś tam, albo masz szkła, które poza IS (i to nie wszystkie) są niezaspecjalne
    Fakt że EF-S jest malo rozwojowy nie zezwala na mówienie że 17-55 czy 10-22 To obiektywy "niezaspecjalne".

Pozdrowienia

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

odnosze wrazenie ze ceny u nas sa sztucznie windowane zwlaszcza szkla i akcesoria te pierwsze w ciagu 2 lat niewiele zeszly w dol i przydaloby sie odswiezyc nieco kolekcje
    to co jest zapowiedziane 55-250 IS/4-5.6 i (lol?) 18-55 IS/3.5-5.6 to tak srednio widze to drugie to chyba sztuczne podnoszenie polki
    patrzac po tendencji w sektorze amatorskim to sporo ludzi kupuje zestawy kit canona i to moze nakreca...
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

pomus
    Guest

Domyślnie

A ja juz czekam pod sklepem na 40 d i pozniej podlacze moja elzbietke 24-105 i pokaze zdjecia koledze z pracy ,ktory spi ze swoim nikonem d80 czy cos tam....hehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehe hehehehehehehehehe

icemaster
    Guest

Domyślnie

gorzej jak kolega czeka pod sklepem po d300

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perfektcom Zobacz posta
    Fakt że EF-S jest malo rozwojowy nie zezwala na mówienie że 17-55 czy 10-22 To obiektywy "niezaspecjalne".

Pozdrowienia
    I tu sie mylisz dla mnie 30d to niesamowicie dobry aparat jesli poprawili focusa polepszyli ISO i dodali uszczelnienia to ja kupuje szkło EF-S.
    Nie potrzeba mi marka, a moja 30d była juz nie raz cała mokra i żyje za te 10tys wole kupic dobre szkła. Nawet jesli to bedą EF-Sy.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icemaster Zobacz posta
    gorzej jak kolega czeka pod sklepem po d300
    no to niech sobie duzo kanapek wezmie, bo do gwiazdki to zglodnieje

bo chyba nie probujesz mi w tym momencie wmowic, ze tym razem Nikon da rade cos wprowadzic do sklepow szybciej niz te 4 miesiace po tzw. "premierze" (pokazaniu jakichs tam niedopracowanych wersji i ogloszeniu specyfikacji, ktora ma byc osiagnieta).

EDIT: nie, nie chodzi mi o dolewanie oliwy. po prostu historia najnowsza pokazuje, ze pomiedzy premiera NIkona a obecnoscia sprzetu w zwyklych sklepach mija duzo czasu. tak ze akurat ten argument o staniu pod sklepem jest mocno nietrafny
    www albo tez flickr

pomus
    Guest

Domyślnie

Znam 2 kolesi,ktorym brakowalo ostrosci w d 200 i wymienili na 30d+L :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Może i masz trochę racji z moim podejściem. Tylko zastanawiam sie jak pokierować moimi zakupami fotograficznymi czy wstrzymać je czy realizować wedle planu.
    Czekać i ochłonąć. Jeszcze Sony coś wysmaży w najbliższych dniach.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....)

EDIT: nie, nie chodzi mi o dolewanie oliwy. po prostu historia najnowsza pokazuje, ze pomiedzy premiera NIkona a obecnoscia sprzetu w zwyklych sklepach mija duzo czasu. tak ze akurat ten argument o staniu pod sklepem jest mocno nietrafny
    D80 był w sklepach jak na Nikona bardzo szybko. Co do D300 to mam co raz większe obawy o dostępność. Z tego co mówił Arek to pokazali prototyp. Mam nadzieję, że data listopadowa jest realna. Obawy moje wynikają z czystego egoizmu. Chciałbym żeby 40D taniał, a nie żeby Canon przez kolejne pół roku leciał sobie tradycyjnie w kulki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 59 z 182 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów