Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Pozostaje tylko zadać pytanie, czy byli przygotowani na taką sytuację, która się wytworzyła po zaprezentowaniu D3.
    3D z uszczelnieniami i 16MP za 4-5$ - czyli baby-1Ds - to obawiam się marzenie ściętej głowy - przynajmniej w bliższej perspektywie czasowej - podkopałby znacznie sprzedaż 1Ds MkIII.
    Pozostanie zapewne na razie oczekiwać 5D MkII z 16MP ...ale w puszce jak dotychczas.
    Chciałbym się mylić
    Miejmy nadzieję, że doskonała sprzedaż (oby) D3 zmusi canona do szybkiej reakcji.
    Ja bym nie demonizował kwestii sprzedaży 1Ds, bo z tego że raczej nie będą to miliony sztuk raczej Canon sobie zdaje sprawę. Podejrzewam też że cena nowego smarka jest wynikiem tego że Canon wie, że nowego Nikona o dużej rozdzielczości nie będzie - przynajmniej w bliższej perspektywie czasu. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że włożenie matrycy 16 mpx do 3D (tak go nazwijmy) nie spowoduje zbyt dużej konkurencji, bo nie da się prawdopodbnie przy tej rozdzielczosci tak osłabić filtru AA jak się to udało w 1Ds mkIII. Co w sposób widoczny będzie pozycjonować te puszki. Przecież to już jest ten pozoim, że po pierwsze decydują szczegóły po drugie kupują to już bardzo świadomi użytkownicy.

Jest jeszcze jedna kwestia - cena. Nie wierzę osobiście w jakieś duże obniżki ceny Desesa. On ma tyle kosztować. Choćby dla prestiżu kupującego. To jest numer jeden u Canona i ma być drogi nawet bardzo drogi i nie sądzę żeby Canon odpuścił. Do tego jego rynkiem myślę, że bedzie też częściowo rynek średnich formatów. Tutaj myślę też, że jeżeli firmy będą spały to mogą się mocno przejechać. Zwłaszcza że jak na rynek MF to 1Ds mkIII to taniocha.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-09-2007 o 00:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów