Strona 98 z 182 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Domyślnie

ok sorki,ze mam mniej informacji i sorki za obraze nikona....
    CANON

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a gdzie napisałem że to te same matryce? D3 szumi mniej bo pikselki nie są tak mocno upakowane jak w D2x:razz:

Mnie bardziej interesuje nowy 1ds mk3 ale jakoś mało tu o nim informacji wszyscy sie tylko podniecają 40D:sad:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    (...)
    Mnie bardziej interesuje nowy 1ds mk3 ale jakoś mało tu o nim informacji wszyscy sie tylko podniecają 40D:sad:
    Dziwisz się. Jakoś wątpię żeby po 1Ds-a ustawiały się u nas kolejki. Faktem jest jednak że dyskusja na wszystkich niemal forach toczy się tak jakby oferta Canona kończyła się na 1D mkIII. Cała nadzieja w snowboarderze ale ostatnio jakoś milczy . Do tego dochodzi fakt, że z tych wszyskich megawypasionych nowości to jedynie 40D jest realnie w sklepie i to w takiej cenie, że nawet najwięksi malkontenci zamknęli usta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak realnie, to na polu APS-C Nikon ma dobre matryce. D40x, D80 czy D200 dla przecietnego uzytkownika sa spokojnie wystarczajace, i to z nawiazka - nawet w wysokich czulosciach. jesli D300 bedzie lepsze (a wyglada na to, ze jest) to nie ma o czym dyskutowac.
    Właśnie o to mi chodziło. Nikon w apsc wydaje się miec przewagę. Jak już nasycą rynek oczekujących d3, to być może przyjdzie czas na puszkę trochę wyżej pozycjonowaną niż 5d.

pomus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    Jak byś miał więcej informacji to byś wiedział że cmosa nikon miał już w poprzednim modelu D2X i D2Xs jedyna różnica o crop 1.5 w D2X i FF w D3X
    Widze ,ze na forum jest kilku ukrytych judaszy-nikonowcow,ktorzy nigdy nie zrozumieja,ze canon byl,jest i bedzie NO 1 !!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomus Zobacz posta
    Widze ,ze na forum jest kilku ukrytych judaszy-nikonowcow,ktorzy nigdy nie zrozumieja,ze canon byl,jest i bedzie NO 1 !!!!!!!!!!!!!
    Dobra, przyznam się (choć się nie kryję), używam Nikona. Tylko dlaczego Judaszy?
    1. Przypuśćmy, że canon jest no 1. I co z tego wynika?
    2. To działa w obie strony. Na forum Nikona udzielają się także ludzie z tego forum. I to tacy tu dość znani, z tysiącami postów.
    3. Rozumiem, że od osób zabierających obiektywne zdane (nie musisz znać wszystkich detali w systemie nikona) wolisz "swoich". Np canika który "kocha" 5D do tego stopna, że ja mu muszę pisać, że to body jest świetne.
    4. W pewnych elementach widzę jakąś przewagę konkretnego body canona nad nikonowskim body - i na odwrót. I co z tego? Użytkownik ma wybór, jest konkurencja. I dobrze.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 11-09-2007 o 20:46
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    Dobra, przyznam się (choć się nie kryję), używam Nikona. Tylko dlaczego Judaszy?
    bo troll pomus jest na tym forum tylko po to, zeby szczekac na tych, co nie maja Canona. moim zdaniem wdawanie sie w dyskusje mija sie z celem - delikwent pobije Cie doswiadczeniem :-D

w zasadzie, to jest prosba do moderatorow, zeby zrobic porzadek
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Czerwona kartka już jest, jak będzie trzeba, to będą dalsze kroki a chyba starczy nie karmić
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    1. Przypuśćmy, że canon jest no 1. I co z tego wynika?
    2. To działa w obie strony. Na forum Nikona udzielają się także ludzie z tego forum. I to tacy tu dość znani, z tysiącami postów.
    3. Rozumiem, że od osób zabierających obiektywne zdane (nie musisz znać wszystkich detali w systemie nikona) wolisz "swoich". Np canika który "kocha" 5D do tego stopna, że ja mu muszę pisać, że to body jest świetne.
    4. W pewnych elementach widzę jakąś przewagę konkretnego body canona nad nikonowskim body - i na odwrót. I co z tego? Użytkownik ma wybór, jest konkurencja. I dobrze.
    Jacku po prostu nie ma co tym się przejmować. Takie zdarzenia są wszędzie. Przy czym mam wrażenie, że na obu forach temperatura dziwnie się podniosła. I to niestety w niedobrą stronę.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2007 o 21:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Czerwona kartka już jest, jak będzie trzeba, to będą dalsze kroki a chyba starczy nie karmić
    no... staszek szybki jest!
    www albo tez flickr

Strona 98 z 182 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów