Strona 97 z 147 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    no właśnie o to chodzi, że mnie się nie podoba, że już dawno osiągnięte zdobycze techniki są sztucznie blokowane przez względy ekonomiczne.
    W protescie mozemy tego nie kupowac. Ale obawiam sie ze to nic nie da.

Wszystko sie zgadza, zapomiałeś o jednym: za te kilkanaście lat z rzeczonego EOSa 3 będzie pewnie tyle pożytku co dziś z Twojego FDD.
    Fakt.
    Ale drzewiej, sam moglem zadecydowac po ilu latach wyrzuce rzeczone FDD z komputera, gdy nie jest mi juz potrzebne.
    Dzisiaj, Canon zaklada za mnie, ze po max 5 latach moje 5D ma poleciec do kosza.
    Dzisiaj sie w sposob planowy produkje sie tandete. Na etapie projektu zaklada sie ile cos ma wytrzymac i mam wrazenie, ze bardzo precyzyjnie sie to zaklada.
    Psuje sie urzadzenie, i okazuje sie ze uszkodzeniu czy zuzyciu ulegl jakim maly nienaprawialny, niekupowalny pierdzielnik. Srubka, czy zebatka. Calosc wyglada OK, ale calosc leci do kosza.
    Mam przyklady takich usterek w dwoch takich samych urzadzeniach. Nie jestem zwolenniekiem teori spiskowej, ale takie awarie nosza podlug mnie wszelkie znamiona bycia planowymi :-( a nie przypadkowymi.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no właśnie o to chodzi, że mnie się nie podoba, że już dawno osiągnięte zdobycze techniki są sztucznie blokowane przez względy ekonomiczne.
    Które to względy wynikają z ludzkiego pędu do kupowania "nowości". Gdyby konsumenci używali rozumu i nie wymieniali starszych modeli na nowe mimo nieistotnych zmian to taka polityka marketingowa przestałaby działać. A że ludzie zawsze chcą "nowego" to sobie wymyślą różne powody aby usprawiedliwić zakup a potem posiadanie nowszego modelu (w psychologii to zjawisko nazywa się wtórną racjonalizacją). Ten starszy okazuje się wtedy nagle kiepski, z wewnętrznym 'fuj' i nie da się nim robić zdjęć. Ludzie zaczynają nagle widzieć rzeczy których nie ma np. jak pojawił się 5D to niektórzy widzieli większą rozpiętość tonalną niż w 20D co oczywiście jest bzdurą i każdy test to wykazuje. Teraz podobne dyskusje toczą się z udziałem 40D i 30D.
    Tak więc wszystko w rękach konsumentów. Trochę więcej wstrzemięźliwości i wszystkim nam będzie lepiej, więcej zostanie w portfelu, będzie mniej odpadów na śmietniku a producenci przestaną nas olewać i wyciągać z nas kasę.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

nie wspomniałeś o cenie gwozdzt - 1000$
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mniej więcej wiadomo co będzie .
    3D z 16 mpx.
    450D z filmikami i LV.
    200/2 IS L
    800/5.6 IS L
    i może jakiś kolejny słoiczek EF-S.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    450D z filmikami i LV.
    Nawet mnie nie strasz Ale Fotofil sie napewno ucieszy
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Domyślnie

hehe, w moim tico od nowosci skrzynia jest niezniszczalna

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    hehe, w moim tico od nowosci skrzynia jest niezniszczalna
    Akurat w tym przypadku konstruktorzy ograniczyli grubość blachy karoserii aby przetrwała kilka(naście) sezonów

P.S. Do właścicieli Tico szykujących się do wściekłej obrony: to oczywiście głupi i beznadziejny żart
    Ostatnio edytowane przez TOPOL ; 07-01-2008 o 19:32

Uzależniony

Domyślnie

A czy ktoś z drogich forumowiczów jeszcze czeka na następcę PowerShota Pro1?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Na następcę pro1 bym nie czekał. Gdyby powstał to był by pewnie za drogi

Domyślnie

Za fotografuj.pl i kamerabild.se:

"Robert Westin, przedstawiciel szwedzkiego oddziału Canona, udzielił wywiadu serwisowi Kamerabild.se, w którym uchylił rąbka tajemnicy na temat przyszłorocznych planów koncernu. Nowe modele lustrzanek (najprawdopodobniej będę to następcy modeli EOS 5D i EOS 400D) zostaną zaprezentowane 24 stycznia 2008 roku, tydzień przed rozpoczęciem targów PMA w Las Vegas. W rozmowie z serwisem zapowiedział on także, że 2008 rok będzie dla Canona rokiem szczególnym. Firma planuje bowiem wprowadzać na rynek nowe produkty z dużo większą częstotliwością niż dotychczas."

Zobaczymy co tym razem Canon wymyslil - zapewne znow tylko delikatne zmiany.

Strona 97 z 147 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów