Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
Więc miałem racje nikon dając dobrze wyposarzonego FFa dał mata dla 5D teraz aby nastepca 5D był konkurencyjny dla D3 musi byc albo lepszy w co wątpie bo byłby zagrożeniem dla 1dsa III albo tanią słabo wyposarzoną puszką dla mas, to ostatnie było by błedem ponieważ ludzie dorośli do FF i potrzebuja tanio i dobrze i dużo , jak oni to pogodzą myślę że jesli 1Ds mark III zszedł by do ceny 16000zł to by był strzał w dziesiatke to by było to co zagroziło by pozycję nikona D3
Ale to zupełnie tak nie jest. Przecież sprzedaż takiego D3 bedzie śladowa w porównaniu z tanim FF-em. Po za tym powiedzmy sobie szczerze dla Nikona D3 to szczyt możliwości. Dla Canona aparat z taką matrycą to już staroć. Przy czym dla Nikona rynek dslr jest bardzo istotny, a dla Canona (jasno to wynika z tego wywiadu zresztą nie tylko tego) jedna z kilku gałęzi produkcji. Myślę że niestety ten ostatni wniosek jest dość mało optymistyczny. Z niego właśnie wypływają takie ruchy firmy jak upgrade 20D do wersji 30D czy kolejna modernizacja 5D, która nie zapowiada się na jakiś szczególny wypas. Bo niestety nie musi. Problem właśnie polega na tym, że Canon nic nie musi. Nawet jak nie wypuszczą nowego 5D to po prostu obniżą ceny i przeczekają do photokiny. Jak 5D będzie kosztował 6 kzł to będą się po niego ustawiać kolejki.