5d już staniało, wiec co wy wypisujecie. Można już kupić za 6k, a to przecież super cena.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Swoja droga to jednak jest kompromitacja dla naszej kochanej firmy.
Ja rozumiem, ze wyjdzie to na dobre nowemu 5D, ze bedzie "jeszcze"
lepszy itd, jak sie ukaze na jesieni. Ale to oznacza, ze Canon probowal
po staremu wykrecic sie updatem typu 20D->30D i ze tylko dzieki
Nikonowi mamy szanse na cos lepszego...
Mysle, ze w tym tygodniu na dpreview Canon zostanie zjedzony zywcem...
Coś czuję, że masz rację. Plusem tego jest to, że za 2-3 miesiące 5D będzie można kupić za 5 tysięcy.
Ja sądzę, że mieli za mało czasu od premiery D3 na poprawienie czegokolwiek w istniejącym już pewnie wtedy 5d II i teraz pokażą nam figę z makiem, ale premiera nowej puszki będzie wczesniej niż na Photokinie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
No i trzeba ufać, że wtedy pokażą 2-3 fajne puszki. Z tego małego upgrade wcale nie muszą rezygnować, tylko rozbić 5D na 3D i 7D. 3D z wbudowanym gripem ustawić na poziomie cenowym D3, a 7D (czyli 5D z LiveView, odkurzaczem i kilkoma duperelami) zostawić na poziomie 5-6 tys. Do tego może 1D MkIV![]()
O tym samym myslalem gdy czytalem w poscie - "po co teraz nastepca 5D skoro sa nowe JEDYNKI ... FF". No gdyby kazdego bylo stac to ok, to wogole C produkowaloby sie tylko jedna puszke dla mas, bez podzialu na klasy. To wlasnie dzieki walce z Nikonem tak na prawde mozemy miec nadzieje ze Canon wyciagnie NOWE DZIAŁA w postaci m.in. 5D mkII. W przeciwienym razie wydaje mi sie Canon ze zrobilby krok do tylu w pogoni za Nikonem w tym segmencie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to byloby ciekawe rozwiazanie
Ostatnio edytowane przez luft ; 21-01-2008 o 20:50 Powód: Automerged Doublepost
A ja wam mówię że będzie nowy 5D ...i to już za 3 dni o nim usłyszymy![]()
No ale przecież oni podobno zawsze mają kilka wersji puszek przygotowanych na różne przypadki i tylko wyciągają z szafy odpowiednią ;-). A to że chcieli się wykręcić marnym update to przecież pewne, zrobili przecież coś jeszcze bardziej bezczelnego czyli jak do tej pory wogóle nic nie dali chociaż wg kalendarza to już następca 5D powinien być pół roku temu.
Jest jeszcze jeden wariant możliwy, nawet jeśli puszki nie mają. Mogą pokazać w gablotce za szybką na prędce przygotowaną obudowę nowego 5D II a resztę dorobić w ciągu kilku miesięcy.
A co do ceny 5D, to jak wszystko jest rzeczą względną. Za 6K korpus z 3fps i jednym dobrym krzyżowym punktem AF to żadna rewelacja. Ah, tylko ta matryca ;-). Za 5 lat takiej prymitywnej puszki nikt nie będzie chciał kupić, podobnie jak dzisiaj 10D jest w cenie złomu.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 21-01-2008 o 21:15