Strona 95 z 182 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    No tak, demozajkowanie - masz rację. Tyle tylko, że jest to operacja nie budząca większych kontrowersji.
    Na 100% (i więcej!) już budzi - zobacz http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=RAW
    Paulx - wybacz
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    nie,ale czeka na krok canona,ma przygotowanych kilka gadzetow,domysla sie,pozniej po premierze canona "lutuje" te calosc i pokazuje obrazki .....
    To może ja odpowiem . Projektowanie lustra to lata. I takie coś jest nierealne. Po prostu tak się zbiegło. Nie jest wykluczone, że Nikon mając gotowe prototypy wstrzymał ich premierę (do pokazu C) dla lepszego efektu ale nie jestem pewien czy o to im chodziło. Miałoby to wielki sens gdyby przynajmniej D300 pojawił się od razu w sklepach. Takie pokazanie czegoś bez możliwości kupienia jest błedęm marketingowym - traci się cały rozpęd. Ci co się zachłysnęli nowością i mieli ochotę przeskoczyć do systemu mieli czas na ochłonięcie i jest duże prawdopodobieństwo, że już focą 40D. Entuzjaści oczywiście poczekają. Dlatego mam wrażenie raczej, że te premiery Nikona to był akt desperacji. Po prostu zbyt dużo ludzi zaczęło uciekać do konkurencji i musieli coś z tym zrobić. Mimo że puszki nie były do końca gotowe to je pokazali żeby chociaż powstrzymać ten odpływ.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-09-2007 o 18:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    Zastanawia mnie fakt:dlaczego canon zawsze robi pierwszy krok?a chwile pozniej nikon ma dokladnie to samo i jeszcze cos lepiej??przypomina mi to kopie motocykla harley przed wojna kupionego przez ruskich agentow i skopiowanego w rosjii.......
    A to ciekawe i jaki to rosyjski motocykl jest twoim zdaniem tą kopią???????
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krakers Zobacz posta
    Coś im się popieprzyło i wyszła im Wołga
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

hehehe nie wiem dokladnie,kiedys slyszalem te historie,ale jak Ci to b.potrzebne,to sie dowiem
    CANON

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie wiem jak tam z motocyklem, ale dobrym przykładem jest Hasselblad 500c i Kiev 88
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

sorki,pomylilem sie to bylo BMW R71,ktore skopiowali na M72
    pozdrowienia
    CANON

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Z tego wynika kilka kwestii.
    Zmieniło się szefostwo .
    Wygląda na to, że wiedzą o tym, że trochę przysnęli .
    Dział dsl-r to dla nich margines rynkowy .
    Zdają sobie sprawę, że teraz rynek gwałtownie rośnie i jakiekolwiek ruchy nuszą być ostrożne .
    5D to model dla entuzjastów i jako taki będzie kontynuowany .
    Choć może to oznaczać ni mniej ni więcej ale powtórkę z 20D - 30D .
    Wiedzą że są oczekiwania co do zaawansowanego body z FF i muszą sprawę przemyśleć .
    IS jest super - stabilizacja w puszce do d.... ale biorą pod uwagę możliwość stosowania tego jednocześnie .
    Tyle po krótce.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tego wynika kilka kwestii.
    Zmieniło się szefostwo .
    Wygląda na to, że wiedzą o tym, że trochę przysnęli .
    Dział dsl-r to dla nich margines rynkowy .
    Zdają sobie sprawę, że teraz rynek gwałtownie rośnie i jakiekolwiek ruchy nuszą być ostrożne .
    5D to model dla entuzjastów i jako taki będzie kontynuowany .
    Choć może to oznaczać ni mniej ni więcej ale powtórkę z 20D - 30D .
    Wiedzą że są oczekiwania co do zaawansowanego body z FF i muszą sprawę przemyśleć .
    IS jest super - stabilizacja w puszce do d.... ale biorą pod uwagę możliwość stosowania tego jednocześnie .
    Tyle po krótce.
    Więc miałem racje nikon dając dobrze wyposarzonego FFa dał mata dla 5D teraz aby nastepca 5D był konkurencyjny dla D3 musi byc albo lepszy w co wątpie bo byłby zagrożeniem dla 1dsa III albo tanią słabo wyposarzoną puszką dla mas, to ostatnie było by błedem ponieważ ludzie dorośli do FF i potrzebuja tanio i dobrze i dużo , jak oni to pogodzą myślę że jesli 1Ds mark III zszedł by do ceny 16000zł to by był strzał w dziesiatke to by było to co zagroziło by pozycję nikona D3
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

myślę że jesli 1Ds mark III zszedł by do ceny 16000zł to by był strzał w dziesiatke to by było to co zagroziło by pozycję nikona D3
    Mysle ze nadal Nikon bylby ciekawsza propozycja. 21 megapikseli moze i robi wrazenie na papierze, ale moim zdaniem jak ktos potrzebuje takiej rozdzielczosci to bierze sredni format i juz.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 95 z 182 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów