Na 100% (i więcej!) już budzi- zobacz http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=RAW
Paulx - wybacz![]()
Na 100% (i więcej!) już budzi- zobacz http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=RAW
Paulx - wybacz![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
To może ja odpowiem. Projektowanie lustra to lata. I takie coś jest nierealne. Po prostu tak się zbiegło. Nie jest wykluczone, że Nikon mając gotowe prototypy wstrzymał ich premierę (do pokazu C) dla lepszego efektu ale nie jestem pewien czy o to im chodziło. Miałoby to wielki sens gdyby przynajmniej D300 pojawił się od razu w sklepach. Takie pokazanie czegoś bez możliwości kupienia jest błedęm marketingowym - traci się cały rozpęd. Ci co się zachłysnęli nowością i mieli ochotę przeskoczyć do systemu mieli czas na ochłonięcie i jest duże prawdopodobieństwo, że już focą 40D. Entuzjaści oczywiście poczekają. Dlatego mam wrażenie raczej, że te premiery Nikona to był akt desperacji. Po prostu zbyt dużo ludzi zaczęło uciekać do konkurencji i musieli coś z tym zrobić. Mimo że puszki nie były do końca gotowe to je pokazali żeby chociaż powstrzymać ten odpływ.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-09-2007 o 18:26
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
hehehe nie wiem dokladnie,kiedys slyszalem te historie,ale jak Ci to b.potrzebne,to sie dowiem
CANON
Nie wiem jak tam z motocyklem, ale dobrym przykładem jest Hasselblad 500c i Kiev 88A to ciekawe i jaki to rosyjski motocykl jest twoim zdaniem tą kopią???????
Ślubna
No i niestety N.
Z tego wynika kilka kwestii.
Zmieniło się szefostwo.
Wygląda na to, że wiedzą o tym, że trochę przysnęli.
Dział dsl-r to dla nich margines rynkowy.
Zdają sobie sprawę, że teraz rynek gwałtownie rośnie i jakiekolwiek ruchy nuszą być ostrożne![]()
.
5D to model dla entuzjastów i jako taki będzie kontynuowany.
Choć może to oznaczać ni mniej ni więcej ale powtórkę z 20D - 30D.
Wiedzą że są oczekiwania co do zaawansowanego body z FF i muszą sprawę przemyśleć.
IS jest super - stabilizacja w puszce do d.... ale biorą pod uwagę możliwość stosowania tego jednocześnie.
Tyle po krótce.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Więc miałem racje nikon dając dobrze wyposarzonego FFa dał mata dla 5D teraz aby nastepca 5D był konkurencyjny dla D3 musi byc albo lepszy w co wątpie bo byłby zagrożeniem dla 1dsa III albo tanią słabo wyposarzoną puszką dla mas, to ostatnie było by błedem ponieważ ludzie dorośli do FF i potrzebuja tanio i dobrze i dużo , jak oni to pogodzą myślę że jesli 1Ds mark III zszedł by do ceny 16000zł to by był strzał w dziesiatke to by było to co zagroziło by pozycję nikona D3
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu